Apr 29, 2013

rindunyaaaaa

12:26 PM
reactions 
0 ♥
Assalamualaikum!

hmmm sejak2 beranak ni lagi la aku mengabaikan yang ni, asyik duk fokus kat yang lagi satu je.. banyak cerita sejak2 bergelar ibu kan.

xtau lagi? haa mmg ketinggalan zaman. untuk pengetahuan, saya sudah selamat melahirkan bayi perempuan 3minggu yang lalu, maka sebab tu la blog ni terbengkalai hak2

.
.
.
.
.
.

hmmm..rsnye kalau x beranak pun, blog ni akan terbengkalai jugak. sbb dah hilang momentum kana. sedih kan? sebab dulu aku suka bercerita, tanpa kesah apa orang nak fikir. aku hanya menulis mengikut naluri...

tapi itu dulu..selepas segala-galanya berubah 

bila suatu ketika aku terlalu dambakan perhatian..

dan bila semuanya terserlah, tiada apa yang asli...semua bukan lahir dari hati...

*sigh*

Apr 27, 2013

oh PRU 13

5:38 PM
reactions 
0 ♥
Assalamualaikum!

lagi berapa hari je nak mengundi

aku excited!

sebab 1st time mengundi. mintak2 aku x buat onar macam2 kat tempat mengundi.

mana la tau tersadung kerusi ke, terlanggar meja ke sebab excited sangat kan haha

haritu pusing2 naik kereta pergi kenduri, tengok macam2 replika di tepi2 jalan.

warna biru dan hijau..

ada kereta kebal, roket, meriam, wau bulan yang besar gabak gila, layang2 pun besar gabak, kereta, van malah kerbau pon ado! jangan main2 haha

macam2 dah duk dengar berita kurang enak di TV berkaitan PRU13. bom la, itu la ini la...

haihhhh..kenapa la xnak bertanding secara sihat dan berhemah.

apa2 pun jangan lupa keluar mengundi ye kawan2.. aku pun insyaAllah boleh la setakat nak pergi pangkah undi kan..

p/s : aritu dengar talk kat TV9 oleh SPR, ibu2 yang ada anak kecil tak perlu beratur kan? hihihi

Apr 6, 2013

aku berdarah merah hak2

3:35 PM
reactions 
0 ♥
Assalamualaikum....

Pernah dengar tak perangai manusia mengikut jenis darah?

Darah A perangai macam ni, darah B macam gitu...haaa pernah dengar x?

Kalau orang Jepun ni, sesetengah dari mereka sangat obses dengan jenis darah. sampaikan masa interview / temuduga pun ditanya jenis darah..sebab dah set dalam kepala dorang, perangai ikut jenis darah. tapi tu la, xsemuanya sama ikut 100% kan..

Satu hari kat ofis, ada akak2 grad jepun jugak la tanya kat aku, darah jenis apa. pastu aku suh dorg agak2. boleh pulak dorang cakap aku ni darah A. mana aku x gelak guling2. sebab dorang cakap aku ni buat kerja kat ofis , seolah2 aku ni berdarah A la. walaupun bukan hak2.

perangai darah A yang macam mana dorang kaitkan ngan aku? meh kita tengok.

sumber
yang ni je sebenarnye hak2... kalau ikutkan aku ni ada la sikit2 mcm ni. sebab aku ni agak kelam kabut orgnya. so kalau buat apa2 mesti nak prepare awal2... kena ada list. kena ada time table. nak kira waktu bekerja pun aku ada jadual. pendek kata aku nak semua perfect, supaya aku x kelam kabut di kemudian hari. n sebab aku ni jenis xsuka berserabut nak fikir byk2.. semua kena ada manual la pendek kata hak2..

tapi tu je la kot perangai org berdarah A y terlekat kat aku. padahal ada lagi org y betul2 berdarah A yang sangat2 la berperangai darah A. erk paham x? kalau kat umah toka mmg xde langsung la hahahahaha. sebab aku ni jenis tekitou je. sebab aku berdarah O kekekeke.. meh jenguk apa lagi y dikatakan mengenai orang berdarah O.

sumber bergambar dari : sini 

yang ni agak betul. contoh kalau dah plan nak g jalan2 pastu nk bwk bentou, sanggup aku tdo 2-3 jam je nk prepare.
tapi kalau x, mmg aku bantai tdo smpai tengahari hak2
hmmm ada la y kena dgn aku tapi ada y x. lah benda2 mcm ni boleh berubah.. kalo ikut jenis darah je kesian la kan. kucar-kacir dunia..

Kalau korang nak tau pasal jenis A, B , dan AB jenguk sendiri lah kat sini : link
 

celoteh ckynwan Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei | web hosting