May 31, 2013

Sensitive much?

1:23 AM
reactions 
0 ♥

Assalamualaikum!

Suatu hari masa pergi hospital umra sebab nak check damia.

Pungpang2 cter2 ngan doktor keadaan damia yang selsema, hidung tersumbat, cter pasal kws umah y ada construction bla3....

Tiba-tiba....

*cewah tiba2 pulak kan. Mcm tulis karangan time sekolah pulak bila smpai tang saspen tu hak2

Ok2, tiba doktor tanya aku cmni

"Awak ni jenis sensitive ke?"

"NO! "

Cepat2 aku jwb tau hahaha. Sbb aku ingat doktor assumed anak aku ikut genetic ak y sensitive so senang nk dpt penyakit. Ak jwb la gtu sbb ak ni jenis susah sket nak sakit demam tp kalau da kena sakit, lama la melaratnye. Gituuuuu.

Pastu doktor diam jap then smbung...

"No, sensitive y mcm ni. Contohnya kalau masuk lam sebuah bilik,  ada org y tgh marah so you da boleh rasa aura kemarahan tu"

Aku terdiam. Pandang suami. Suami pun terdiam, pandang aku balik.

"Erm, im not sure.. kadang2 kot"

"The way you hold your baby, nampak mcm you jenis sensitive"

"Really?"

Hahahahahahahaha

Gelak dalam hati tapi xtau gelak maksudkan apa sebenarnya. Hak2

Am I?

May 25, 2013

Ketentuan..

10:21 AM
reactions 
0 ♥

Siapa sangka..

Dulu kecik2 zaman kanak2 ribena suka kat org lain mcm setengah mati.

Bila da besar sket konon2 da matang, suka orang lain pulak. *onna!

Tapi mcm xpernah didatangkan peluang utk org y disukai tu sedar, ataupun mereka sedar cuma tidak digerakkan hati utk dtg kt aku

Bila da masuk umur boleh kawen, bercinta bagai dunia ni milik kami berdua je

Tapi lagi sekali semua mcm x ke mana2 pon...masing2 hanyut mcm di alam fantasi yang diciptakan sendiri.

Di hujung cerita cinta,tak Siapa sangka aku akan bertemu jodoh dengan orang lain, yang selama ni mmg dekat je ngan aku...

Cuma kami yang x menyedari..atau belum sampai ms utk semua itu.

Kerana Itu semua ketentuan dariNya.

Dan kini aku bahagia bersama keduanya.

Doaku semoga jodoh kami panjang, dunia dan akhirat.

P/S : jiwa rock kapak sket di pagi hari hak2

May 6, 2013

Semangat menunaikan kewajipan!

5:46 PM
reactions 
0 ♥

Assalamualaikum!

Semalam penuh timeline dengan gambar berjari biru.

Tanda da menunaikan kewajipan sebagai rakyat Malaysia.

Begitu juga kami sekeluarga hehehe

Semangat damia blk mengundi tau.

Mula2 encik suami mengundi di kampungnya kemudian baru lah kami sekeluarga pulang ke kampung aku pulak.

Bergegas jugak la nak kejar abg ak yang nak bertolak balik kelantan pulak, nasib baik lah sempat kan.

Aku antara orang yang terakhir mengundi.

1st time beb!

Sampai kena iring dari awal hingga la ke tempat mengundi. 

Dupdap Dupdap berdebar2 sepanjang perjalanan hak2

Pastu tangan aku kena taram 4, 5 kali jugak la ngan dakwat kekal tu. Alang2 orang last kan hak2.

Tapi seronok, pengalaman pertama mengundi katakan.

Malam tu pulak Dupdap2 tgu keputusan, last2 aku tdo aje. Slow bebenor nak umum.

Sape2 y x mengundi,  rugi besar tau..

Tgu PRU14 la puloks hehe

P/s : xmo ulas keputusan, kang mcm2 spekulasi y timbul.

May 4, 2013

Testing2...

8:50 PM
reactions 
0 ♥

Assalamualaikum!

Saje je gedik nk buat new post.

Testing sket hak2

K, bai!

May 2, 2013

it's not that easy~

1:04 PM
reactions 
0 ♥
Assalamualaikum!

semenjak, 2 - 3 menjak kebelakangan ni ( act im not really sure when it started ) , ada 2 - 3 perkara yang sibuk duk bertapa dalam otak aku. 

masih xde jalan penyelesaian. walaupun aku tahu sebenarnye jalan penyelesaian tu dah lama ada..cuma aku masih lagi ego mungkin? takut dengan bayang-bayang sendiri?

bila suara sebelah sini cakap " just let it go, life must go on...bla3 " hati aku dah layu, bersedia untuk memberi ruang..

tapi tang tu jugak suara sebelah sana pulak berbisik " its not that easy....can you just forget everything?"

hati aku jadi berbelah bahagi balik...dan seterusnya sehingga ia dah terlalu lama terbuku..aku pun xtau sampai bila ia akan kekal terbuku di sudut itu...

tapi aku x pedulikan semua itu~

*sigh*

p/s : aku suka menulis bila suasana yang nyaman dan tenteram..sebab hanya ketika itulah segala2nya jelas dan nyata...
 

celoteh ckynwan Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei | web hosting