Aug 26, 2013

USTAZ HASHIM MOST WANTED YO!

3:31 PM
reactions 
0 ♥

Assalamualaikum!

Sape kenal ustaz hashim angkat tangan!

Nak jugak aku kenal ustaz hashim selaku jurunikah @ tok kadi ni. Kesian org ramai y xleh kahwin, xdpt surat nikah etc.

Alkesahnye,  aku rs dah nak masuk setahun dah perkara ini berlaku.

Hampir setiap hari aku dapat panggilan telefon mencari ustaz hashim.

Pernah gak tanya mana dapat nombor. Dorang cakap dapat dari website putrajaya? Entah lah belalang. Penat jugak nak jawab wrong number hari2. Kadang2 bila cakap wrong number pun depa duk call jugak tapi tukar pemangil. Adeh!

Smalam hubby menyamar sat. Geram sangat dah.

Memula suara orang laki, aku angkat. Gtau la salah nombor. Xsmpai 5saat lepas tu, masuk lagi 1 panggilan dari nombor sama.  Aku suh hubby angkat. Hubby buat la suara garau ala2 ustaz gitew hak2.

Kali ni pemanggil perempuan lak.

Pemanggil : hello...
Hubby : hello Assalamualaikum! * dgn suara garau okay
Pemanggil : ni ustaz hashim ke?
Hubby : ye saya.

Kemudian pemanggil tu bagi kt partner dia si lelaki pulak.

Pemanggil : ustaz hashim ke ni?
Hubby : Bukan. Salah nombor.
Kedengaran di belakang.
Kan dah kata bukan, nak jugak telefon lagi sekali.

Ktorg senyum gelak2 sket sebab kelakar plus geram.

Haaaiihhhhh...

Siapa la yang salah update nombor salah ni. Bila aku cakap dah nak masuk 2 tahun guna nombor ni, dorang terkejut pulak.

Ada jugak yang bagi sms siap, tanya masa lapang mintak ustaz jadi jurunikah. Jangan lepas ni ramai yang xleh nikah sudah.

Daku x bersalahhhh....

Aug 7, 2013

selamat hari raya!

2:25 AM
reactions 
1 ♥
Assalamualaikum!

Di kesempatan ini kami sekeluarga ingin mengucapkan selamat hari raya aidilfitri, maaf zahir dan batin.

sekarang dalam perjalanan pulang ke kampung halaman.

tahun ini raya bertiga! Tahun lepas bertiga jugak tapi sorang duk dalam perut lagi hehehe

doakan kami selamat sampai!

Damia nyenyak tidur lam kerta. 

 

celoteh ckynwan Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei | web hosting