Aug 31, 2010

wajib ada post merdeka ke?

7:21 PM
reactions 
0 ♥
rasa macam lama je aku menyepi. ceh padahal last update semalam kot memang betul-betul menyepi. selalu aku semangat je nak update apa-apa kat sini. tapi something came up pastu terus takde mood nak post apa-apa. xde mood nak blogwalking. eh, entri BW award tak buat lagi. see? dah berkurun orang bagi aku award. haiihh.oh. selamat hari jadi malaysia! tapi ni hari malaysia mendapat kebebasan kan? hari jadi malaysia 16 sept kan? dah jadi cuti umum pun.malaysia dah 53 tahun merdeka.kalau tetiba aku ngah jalan ronda-ronda kat pasar ramadhan nanti ada orang datang interview tanya pasal hari kemerdekaan ni, apa aku nak jawab ek.


apakah makna merdeka?
apa pendapat anda tentang malaysia yang dah 53tahun merdeka.?

 terkial-kial jugak lah nak menjawab. lagi susah daripada soalan aku jawab exam aritu.
eh tak sabar mahu pulang! hoy,hoy!

Aug 30, 2010

mari kita shopping!![updated]

7:12 PM
reactions 
5 ♥
assalamualaikum =)

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

tak lama lagi akan pulang ke malaysia. apa yang sinonim dengan perkataan balik-malaysia? atau apa yang korang akan terfikir @ perlu buat bila balik malaysia? makanan sedap2? itu sudah pasti.tapi yang selalu aku duk teringat and terfikir adalah omiyage @ buah tangan. mulanya rasa macam taknak beli apa2 sebab decide nak balik pun last minit. dan tak save la duit untuk bahagian omiyage ni. tapi bila fikir2 balik, xbest pulak kalau balik tak beli apa2 untuk family. so di sini saya sertakan senarai yang perlu dibeli untuk my family.


1. ma & abah : rahsia
2. kak ugi & family : yukata budak utk anas
3. abg T & family : set cawan
4. kak jang &family : yukata budak kecik utk airiel
5. joe : T-shirt "i love japan"
6. yo : T-shirt "i love japan"
7. sya : kereta mainan
8. Ira : onepeace
9. sapik : kereta mainan



semua sudah beres!!!!

2012olympiclogo-zionist-freemason-illuminati?

3:08 AM
reactions 
1 ♥




what say you?
baca post penuh di sini

Aug 29, 2010

ciri idaman contest

8:22 PM
reactions 
9 ♥
ho ho ho kembali ke alam blog dengan contestdi sana sini oyeah~
tadi aku baca blog S.U.G.H.O.Idan terjumpa contest yang macam best je nk join kan. apa contestnya? jeng jeng jeng.

contest duit raya menang tambah nilai
*sila click link diatas untuk syarat dan penyertaan ok

contest ni suruh tulis ciri-ciri lelaki@suami idaman. ciri-ciri suami idaman aku merangkumi  empat ciri berikut. 


  1. cermin mata : sejak dari bangku sekolah aku rasa orang yang pakai spek adalah sangat macho. lagi-lagi bila nak betulkan spek kat batang hidung tuh. perghhh terangkat jugak lah.
  2. kidal : aku right-handed.dan mengagumi mereka yang left-handed. gila lah. memang hensem terus tertawan lah. mata terus jadik blink2~
  3. tahu melukis : korang letak lah aku dalam galeri lukisan 10jam kompem aku x kesah. betapa aku sangat teruja ngan lukisan. pelukis lagi la aku teruja hahaha
  4. pakai baju belang melintang singsing lengan paras siku : uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. memang on the spot aku tertawan! hahahaha


so,
 kidal + cermin mata + tahu melukis + bajubelangmelintang = lengkap!

ini adalah ciri-ciri lelaki@suami yang memang kalau ada depan mata aku terus cakap yes kalau dia tanya "sudikah kau menjadi isteriku" 

tapi sekarang anda semua tak perlu datang dengan ciri-ciri diatas sebab dah ada orang buat and of cos i said yes haha.

p/s : tapi di samping beriman, bertanggungjawab dan semua ciri penting yang lain adalah termasuk. ini adalah y special punya ciri-ciri yang kalau ada keempat2 ni boleh tambah markah terus jadik 100%

salam perantauan musim kedua sebagai contest

1:13 PM
reactions 
8 ♥
oke. 1st skalik meh kita bergembira ramai-ramai

 

kenape?
kenape?
kenape?





masih ingat lagi entri salam perantauan? ye, percubaan untuk menghantar gambar di ruangan salam perantauan. Alhamdulillah. tadi ngade2 p search nama sendiri sekalik kuar jugak yang link ni.


gambar pilihan ciktembam

okeh. sekarang semua orang pergi beli utusan!!! kalau jumpa gamba aku yang macam ni aku kat utusan bagi hadiah!!! hahahaha gaya macam nak promo utusan ke nak promo diri sendiri. eh macam menarik je untuk contest kan. nak buat contest lah hahaha 


contest salam perantauan
syarat-syarat penyertaan

  1. perlu rajin menyelak ruangan utusan untuk mencari gambar di atas.
  2. ambil gambar sebagai bukti kamu yang nampak@jumpa gambar aku ni keluar utusan. bukan yang online ok. yang betul kat kertas surat khabar
  3. tunjukkan kepada aku tak kira lah nak tulis dalam blog@hantar gambar melalui emel @ macam mane janji sampai kat aku. emel: sick_kien[at]yahoo[dot]com
  4.  mestilah warganegara malaysia tidak kira di mana anda berada.
  5.  tidak wajib follow blog aku. nak follow pon boleh juga
  6. tidak wajib tag orang tapi nak tag pon boleh juga supaya contest ini membiak
  7.  pemenang dikira sebagai orang pertama,kedua dan ketiga yang jumpa gambar di atas di akhbar utusan dan inform aku.
  8. tarikh tamat contest : until ada 3orang jumpa gamba di atas kat utusan
  9. oh banner? kalau rajin letak la ni kat tepi blog kamu. taknak letak pon xpe hihihi



nanti lah aku terasa nak tambah nanti aku tambah okeh.

motif contest : aku tak ada masa nak g belek utusan kat malaysia haha

hadiah utk orang luar dari negara jepun : barangan dari jepun la semestinya. berlambak nih xlarat nak simpan. keychain ke, t-shirt i love japan ke. nanti aku pikiaq okeh.
hadiah untuk orang yang duk jepun : korang nak apa? keychain dari malaysia? haha aku bagi keychain jepun gak lah.

sekarang dengan rasminya aku tag semua pembaca blog aku. tak ada kompromi! haha

entah2 tak keluar kat paper pon haha

gengblogger buat aku takut

1:22 AM
reactions 
10 ♥
ok.sekarang siapa nak terang kat aku?
bukan sekali. tapi setiap kali nak bukak blog yang berkaitan ngan gengblogger nih mesti kua yang ni.



nape ek?
ke tipu je?
korang cmne?
oke ke kalo degil jugak nak bukak ek?


Aug 28, 2010

drama queen

4:18 PM
reactions 
0 ♥
aku gelak gila-gila after tengok video ni kat blog telurdibasuh. jahat gile lah kalau anak die betul2 buat macam ni wahahaha



black and white contest

1:38 PM
reactions 
0 ♥
miss zatil tag aku untuk contest ni. so terpaksa la aku buat kan.
syarat-syarat penyertaan boleh rujuk blog kisahcreativeheart.

dan ini gambar pilihan aku


agak-agak boleh menang tak? haha entah. katanya menang dapat duit. tak rasa pun boleh dapat. dah orang tag aku buat aje lah. siapa taknak duit angkat tangan!!! bak sini~

kena tag orang lain. mangsa : miss athira sebab dia makin malas update blog hahaha 

lucifer-shinee-freemason?

1:33 PM
reactions 
8 ♥
rata-rata semua orang dah semakin terdedah dengan freemason , illuminati dengan idea pemerintahan dunia baru mereka. kalau sebelum ni aku pernah buat satu entri lady gaga dan freemason, hari ini nak kongsi pulak lagu dari artis korea. yang sememangnya agak terkenal di mata kita ni kan. oh tapi aku tak minat mereka kekeke aku tak tahu ianya suatu kebetulan atau memang ada kaitan dengan freemason ni. kawan aku yang bagitahu aku kewujudan lagu lucifer oleh kumpulan SHINEE. dan seperti yang semua maklum, lucifer bermaksud syaitan yang disembah oleh golongan freemason dan illuminati ni. jom kita tengok lirik.



lucifer by shinee
Even if I try to avoid you, I can’t find a place to hide
I’m trapped by you, who I can’t even deny
If it was love, if you really loved me, don’t do this to me
Her whisper is the Lucifer


*If you tie me down and trap me
Then the love is also tied down
The future is also tied down
It can’t grow anymore
Freely empty yourself and look at me
I’ll fill you only, I’ll completely fill you only


Your undeniable spell is the Lucifer
Your undeniable magic is the Lucifer
When I approach you
With your angelic face
Say the reason you live is for me
Say it


When I first saw you, I stopped for a short time
As if someone was tightly seizing my heart, not letting it go (Still)
You took all, all, all, all, all, all of my heart just like that
You make my heart burn out when you’re not here


*If you tie me down and trap me
Then the love is also tied down
The future is also tied down
It can’t grow anymore
Freely empty yourself and look at me
I’ll fill you only, I’ll completely fill you only

Loverholic, robotronic, loverholic, robotronic


The love stories I shared with you
You look towards the same places I do
When we feel that we can’t get any more perfect
Only stare at me, you want me more, more, more, more, more, more
Only look at me, you’re the center of everything, thing, thing, thing, thing, thing


Since before, something has been wrong, you’ve been weird
The love I knew left my side, one by one
All I have is you


*If you tie me down and trap me
Then the love is also tied down
The future is also tied down
It can’t grow anymore
Freely empty yourself and look at me
I’ll fill you only, I’ll completely fill you only


I feel like I’ve become a clown trapped in a glass castle
I dance for you, who will never be satisfied
You look into me openly, touching my brain
I think I’ve become a fool
I think I’m only getting more and more attracted to you

Loverholic, robotronic, loverholic, robotronic


It’s not that I hate you or that I dislike you
It’s just that kind of stare is a burden is all
I’m not going anywhere
I’ve waited like this by only looking at you


Your stare captures me
As the days went by, it became sharper
I’m tired of your obsession
I’ve been cut a lot, my heart is bleeding
When it’s about time for me to pass out
She comes to me like an angel, saying “I love you”
Even though I knew it was really you
You really confused me


*If you tie me down and trap me
Then the love is also tied down
The future is also tied down
It can’t grow anymore
Freely empty yourself and look at me
I’ll fill you only, I’ll completely fill you only


I feel like I’ve become a clown trapped in a glass castle
Leave me alone, when I’m free, I’ll be able to truly love you
Leave me alone, don’t make me sick of you
So I can truly look at you


If you tie me down and trap me
Then love is also tied down
The future is also tied down
It can’t grow anymore
Loverholic, robotronic, loverholic, robotronic
Your undeniable spell is the Lucifer

aku tak  berani nak cakap apa-apa. apa pendapat korang? jangan kita duk nyanyi2 je ikut bahasa asing tanpa ketahui makna tersirat. kalau xda makna apa-apa ok la kan, kalau dia letak mantera memuja syaitan lak cemane tu?

mari sama-sama berfikir. aku pun nak tahu pendapat korang.

Aug 26, 2010

mencari identiti tersembunyi

11:54 AM
reactions 
0 ♥
pernah tak korang tengok balik dengan teliti semua gambar-gambar yang korang ambil guna camera? kadang-kadang ada benda yang tak terjangka dek akal fikiran. jom kita tengok apa yang ada dalam gambar ni.

.We know that a picture is worth a thousand words, but is a picture worth a stolen purse?

nampak tak?




alkesahnya, pencuri bag termasuk sekalik lam gambar mangsa. memang bernasibbaik lah. terus dapat tangkap. 
The Myers clan posed for a picture outside of the Wisconsin State Capitol building at the same moment that someone decided to walk off with one of the family's bags. When the Myerses took a closer look at the photo their camera had snapped, they noticed that they had caught the robber in the act — a felonious photobomb, if you will.
source : yahoo news

bakat anugerah Tuhan

11:36 AM
reactions 
0 ♥
aku rasa semua orang dah tengok video nih. memang berbakat betol. jom layan~


Aug 25, 2010

siapa yang bodoh?

1:34 PM
reactions 
2 ♥
tadi aku tengok satu video . perempuan kena belasah jantan.ish kesian gila la kena sepak terajang macam tu. mungkin la perempuan tu memang bersalah. memang aku tak tahu sedikit pun. tapi sampai nak kena terajang bagai. perempuan kot. sampai terpelanting. yang aku hairan, ramai je kawan-kwan perempuan dia kat sebelah tu. tengok je ke? kesian gila. ke ni drama je ek? haha entah.



Aug 24, 2010

mosque berdekatan ground zero

8:07 PM
reactions 
5 ♥
rupa-rupanya isu ni dah lama tapi sepanjang aku blog walking tak ada satu blog pun yang perkatakan hal ini. sebelum ni aku ada terdengar/terbaca pasal hal ni. nak bina masjid di berdekatan ground zero. di mana ground zero? tempat berlakunya peristiwa 11 september dulu. tapi ramai rakyat new york kat situ yang membantah. 


dan aku mula mencari-cari cerita yang sebenar. 



NEW YORK – Pemerintah Amerika Serikat (AS) menyetujui pembangunan masjid dan pusat budaya Islam di New York City,meskipun ada perbedaan pendapat.Masjid tersebut akan dibangun di dekat lokasi serangan 11 September 2001 (9/11) yang disebut Ground Zero. 
baca lanjut di [sini]

NEW YORK (AP) — After hours of contentious public comment, a New York City community board voted late Tuesday to support a plan to build a mosque and cultural center near ground zero."It's a seed of peace," board member Rob Townley said. "We believe that this is significant step in the Muslim community to counteract the hate and fanaticism in the minority of the community."
baca lanjut di [sini]

IS GROUND ZERO the right place for a major new mosque and Islamic cultural center? Cordoba House is a 15-story, $100 million development to be built just 600 feet from where the World Trade Center stood; the plans include the mosque, a 500-seat auditorium, swimming pool, restaurant, and bookstore.
baca lanjut di [sini]

p/s: baru je betulkan fakta. bukan betul2 di ground zero. tapi berdekatan dengan ground zero.

BBQ bayi berharga 10000yen(RM350)

4:33 PM
reactions 
2 ♥
amaran : entry 18 SG, seram dan ganas.  
in japan, dead baby or fetus could be bought at 10000yen to 12000 yen. from hospitals to meet the high demand for grilled and barbecued babies. 
hmm kalau tengok pada gambar tu macam zaman dulu punya cerita. tak tahu la sekarang ni masih berleluasa ke tak. tak pernah la pulak terjumpa kat kedai atau keluar tv sebab akau jarang tengok tv. kesian je. dasyat betul. 






source : tukang forward emel tegar

hati-hati tulis website url

3:07 PM
reactions 
6 ♥
tadi ada akak pelangi datang singgah kat sini. seperti biasa aku akan cuba untuk balas balik. tapi alangkah terkejutnya bila bukak2 keluar pulak mega site of Bible studies and information. Dulu pernah dapat info macam ni jugak. i mean, info kalau tersalah tulis url blog memang akan direct p site ni. tak percaya? 

memula aku terkejut, takkan la ada orang nak sebarkan pasal bible pulak kan. tapi bila aku renung-renung kat url akak tu, memang ada yang tak kena 

blogSPot ---> blogPSot
kalau tak percaya. cuba pergi tulis web url blog kamu. tengok apa jadik
contoh : 123.blogpsot.com 

3 year old girl saves ill father by running to fire station

1:51 PM
reactions 
0 ♥
Budak comel ni baru 3 tahun. Bertindak pantas bila ayah nye xsedarkan diri. lari-lari g balai bomba dan gtau pakcik2 kat situ yang ayah dia xsedarkan diri.

A three-year-old girl took action like someone far older when her father collapsed inside her home on Friday, according to authorities. Jonas Tichenor reports.


ada video. click sini. budak tu comel je.



source : yahoo news.

eh bulan ramadhan mana ada hantu sebab syaitan kena ikat

5:57 AM
reactions 
2 ♥
mai sini mai dekat mai rapat nak cerita. tadi aku duk syok ber facebook berbW bagai ni tetibe ade something yang menarik perhatian mata dan naluri ingin tahu ku. mula-mula tu wat bodoh je la. sambung bW. eh siap ada bunyi pulak. tak seram pun bunyi nya. tapi cukup untuk menggugat konsentrasi aku daripad BW. so aku beranikan diri aku. dupdapdupdap.pelan-pelan je aku amek perisai, jalan bagi tak bunyi....

zap!
dapat pun tangkap seketul

pastu aku main kejar2 ngan belalang ni. penat aku bukak pintu xmo keluar. pastu bising pusing satu bilik. ni memang nak kena la kan. aku berusaha sampai ke sudah la jawabnye hahahaha


amboih muka bukan main lagi kan bengis
haha padan muka!


eh taknak lari pulak. seronok la tu main kejar2 ngan aku kan

tapi...kesian tadi kaki dia kudung satu. =( forgive me. tak sengaja! sape suruhdatangterbangatas kepala aku.konon nak manja2. kan dah tertarik kaki
eh kan dah cakap, mana ada hantu bulan ramadhan ni. belalang je

hidup seorang blogger

4:41 AM
reactions 
0 ♥
amaran : ini bukan entri untuk contest hidup seorang blogger 

semakin hari aku semakin hanyut dengan dunia blogger. kadang-kadang sampai ketepikan naluri dan hak sendiri. apa tu? ini ke yang dikatakan hidup seorang blogger? aku mahu sediakan ruang untuk aku sendiri. usah kamu peduli


click sini ----> [duniapicisan]

besar nyaaaaaaaaaaaaaaa~

1:30 AM
reactions 
4 ♥




Aug 23, 2010

musim hilang nyawa sebab bunga api

10:13 PM
reactions 
2 ♥
arini berapa ramadhan? 13 ramadhan. tak sampai separuh bulan pun agi puasa. aku jamin, lepas2 ni akan penuh la di dada-dada (kenapa dada?)akhbar pasal kes putus tangan, putus jari, bom meletup kat tangan.. haiihhhh nih lagi satu. oh negeri kelahiranku~

Budak maut stor mercun meletup



KUALA TERENGGANU 22 Ogos - Sebuah rumah lama yang dijadikan stor menyimpan mercun dan bunga api di Kampung Seberang Baruh Cabang Tiga, di sini hari ini, meletup dan mengorbankan seorang budak lelaki berusia enam tahun yang tercampak dan melambung di atas pokok sejauh kira-kira 15 meter.

Letupan dahsyat pada pukul 12.30 tengah hari itu mengakibatkan mayat mangsa, Khairil Arif Ayub terlekat di celah dahan pokok berhampiran rumah tersebut selain sebahagian kepalanya berkecai.
 Dua lagi mangsa berusia 19 dan 20 tahun cedera parah dengan kaki salah seorang daripadanya hancur.

Kedua-duanya yang belum dikenal pasti identiti masing-masing ditemui bergelimpangan di depan halaman rumah itu dalam keadaan berlumuran darah.Mayat kanak-kanak malang itu hanya dapat dibawa turun oleh penduduk kampung kira-kira setengah jam selepas kejadian.

Mangsa-mangsa yang parah dikejarkan ke Hospital Sultanah Nur Zahirah (HSNZ) untuk rawatan kecemasan.Mayat mangsa yang merupakan anak tunggal kepada pasangan peniaga, Ayub Abd. Rahman, 28, dan Kamariah Suffian, 25, itu turut dibawa ke HSNZ untuk bedah siasat.

Tinjauan Utusan Malaysia di tempat kejadian hari ini mendapati, keadaan bahagian depan dan anjung rumah tinggal berkenaan musnah akibat letupan tersebut.Seorang saksi, Nurshefli Azhar, 36, berkata, letupan itu mengejutkan dirinya yang ketika itu sedang berehat di rumahnya tidak jauh dari tempat kejadian.

Katanya, gegaran itu turut dirasainya dan dia yang menjengah ke luar rumah melihat asap tebal dari arah rumah tinggal terbabit.Dia terus bergegas ke lokasi kejadian lalu mendapati dua remaja lelaki bergelimpangan di atas tanah di halaman rumah.

"Saya tak pernah dengar bunyi letupan sekuat ini dan saya terus ke tempat kejadian dan terlihat dua remaja cedera parah," katanya.Katanya, seorang daripadanya, tidak sedarkan diri dengan sebahagian kakinya hancur manakala seorang lagi di bawah timbunan kayu.

"Pemuda yang cedera itu sempat beritahu saya ada seorang lagi budak jadi mangsa lalu saya naik ke atas rumah untuk mencarinya sehinggalah saya jumpa mangsa (Khairil Arif) terlekat di atas pokok dalam keadaan mengerikan," katanya ketika ditemui di sini hari ini.

Dalam pada itu, Ketua Polis negeri, Datuk Mohd. Shukri Dahlan ketika ditemui pemberita di tempat kejadian hari ini menyifatkannya sebagai kejadian paling dahsyat di negeri ini yang membabitkan mercun.Beliau memberi jaminan polis sedang menjalankan siasatan lanjut termasuk pemilik bahan-bahan berkenaan. Katanya, pihaknya menubuhkan pasukan khas berhubung kejadian itu agar siasatan terperinci dapat dilakukan.

"Kita juga minta bantuan Unit Forensik daripada Ibu Pejabat Polis Kontinjen Kuala Lumpur untuk bantu kita jalankan siasatan mengenai kejadian ini.

"Kita harap orang ramai jangan terlalu ghairah mencari keuntungan dengan menjual bahan terlarang dan membiarkan anak-anak bermain mercun," ujarnya.

sumber asal : utusan online

lagi-lagi gambar

8:17 PM
reactions 
0 ♥
ni bukan aku yang ambik sendiri, tapi cilok dari yahoo nye gallery. bila dah penat + kenyang lepas berbuka macam ular sawa melingkar memang xmampu nak buat apa- apa la. layannn~

ape la kucing ni buat. nak main bola jugak ke?


kantoi 

haha segak bergaya

terkesima sekejap

'watersprout' , described as tornado

1:12 PM
reactions 
2 ♥
apa perasaan korang bila ngah seronok-seronok bercuti ambil video bagai sekali ternampak benda alah menakutkan ni?












source : yahoo news

musim panas bukan kegemaranku

11:22 AM
reactions 
0 ♥
aku tak suka summer in japan. bukan la nak kata tak bersyukur ke apa. ya aku tahu semua ni dah ketentuan Tuhan. Dia dah aturkan baik-baik dah. tapi bila datang je summer maka banyak lah perkara-perkara yang merimaskan. mari kita terjah.....


suhu boleh mencecah 38 degree. erk yeke? entah lah hahaha tapi harini suhu 34 degree. panas jepun ni panas kering. bukan macam malaysia panas lembab. 

makanan cepat basi dan busuk! ko tinggal la makanan tu dari pagi sampai petang kadang dah boleh basi. kalau kat umah aku katmalaysia selamba je mak aku bia bawah saji. lauk tengahari boleh lagi nak makan time dinner. kalau katsini aku tak boleh jamin. silap haribulan ko tidur la dalam jamban.

subuh awal. sama juga dengan terpaksa sahur awal. kalau sekarang ni subuh pukul 3:37 waktu tempatan jepun. so aku kena bangun sahur pukul 2:30 la.baru je lelap mata pukul 11@12malam dah nak kena bangun balik utk sahur. kalau ikut waktu tempatan malaysia pukul 1. bangun sahur?? hohoho

bunyi cengkerik berleluasa. perghhh nasib baik umah aku tingkat tiga. belakang umah takde pokok besar2. kalau rumah yang dekat dengan pokok besar lagi la bising gilaaaaaaa. macam bunyi bila kau masuk hutan. serius tak tipu. memang bingit!

Human beings are such small creatures, aren't they ?

1:45 AM
reactions 
4 ♥
AMARAN : ENTRI BERGAMBAR YANG SANGAT PANJANG!
































Human beings are such small creatures, aren't they ?
So don't be too calculative on everything,&
treasure every moment, do what you wish to do ..... 
broaden your view, broaden your mind,
don't worry too much about things that are bothering you,
do treasure your life, live safely and peacefully,
always be happy to welcome the coming of the new day .......
 enjoy the sunshine ... 

always look at the brighter side of things ......


 

celoteh ckynwan Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei | web hosting