Jun 29, 2011

penat rupanya kerja ni

10:04 PM
reactions 
0 ♥
sejak dua menjak ni, dah malas nak aktif sangat.

twitter ke, facebook ke, blog ke.....

hari2 balik keje makan nasik layan drama tengok berita sat dah terlelap depan tv.

sekarang ni pantang letak kepala sket, sure tertido.

syakaijin la sangat kan~

*sigh*

Jun 25, 2011

suatu hari di hari ini

12:47 AM
reactions 
0 ♥
harini vendor datang. chinese. sebab nak tukar touch screen kat machine. so dorang kena ubah software.

scene 1
vendor 1 : '&)#$&%")&$(=)~")~("''$&!#"$$'(%'=&|
vendor 2 :  (=($'(&#%!)'!"#(=%)%)|!&)&$)($~!)#|!
tech 1 : #&($="~)()(')(&"!'&%#$'$#)&#&("='#&#$~$
bos kecik : '$&!"#&)$(!~)$!'$!(&$=
aku : wa pu min bai <-- ni pun tech aku y ajar sket2

aduhhhhhhhhhhhh. 

scene 2

bos kecik : &#'$(~"!|!("'%#'("=)$=|="~)(#)'"&#)%"'=)"~($~"(%='~(~
vendor 1 : "&($=$%&" MANUAL '$'"&#$`"~#'$&()"# PASSWORD'$)&)"#%&#

aku (berdiri belakang bos n vendor): ooooooo (sambil angguk2 kepala)
tech 1 : huii, paham ka?
aku : mesti la. kena pergi manual untuk tukar setting kan?
tech 2 : pandai2.

*pandaikan aku tembak? hahaha. 
nak hidup kena pandai2 kuang3 T_T


Jun 22, 2011

something is missing….

11:27 PM
reactions 
0 ♥

kadang kadang rasa macam hati ni kosong je.

rasa rindu sesuatu, yang pernah ada dalam hidup aku tapi dah hilang

tetiba macam jauh. sunyi. sepi

macam nak menangis.

harini rasa lemah.

kadang-kadang kita tahu apa yang perlu kita buat. yang patut kita buat. yang wajib kita buat. yang wajib kita tinggal. tapi dalam pada duk beringat2 tu still jugak nak buat. nak tinggal. kenapa la senang sangat terpedaya dengan hasutan setan. lemahnya la hai hati.

T_T

Jun 19, 2011

i love u abah!

10:51 PM
reactions 
0 ♥
enough said.
terima kasih abah for everything. 

*homesick*

p/s : tulis banyak2 kang aku nangis tersedu2 mata bengkak cmne nk g keje esok?

Jun 12, 2011

pengsan sebab stress keje?

5:30 PM
reactions 
0 ♥
pada suatu hari....

entah di mana silapnya, hari itu tidak seperti hari-hari  biasa. rasa macam penat sangat. mengantuk terlebih2 yang memang tak boleh nak tahan dah. menguap tak henti2. pening pun bukan main mencengkam kepala aku. time terima ilmu dari Iiex Montana & the gang pun aku samar2 je masuk lam otak.

balik dari line, aku naik tangga pelan-pelan je. mata separuh bukak separuh tertutup. tetiba sampai di tangga teratas fikiran aku mulai kabur. macam xnampak sangat jalan. pastu terus gelap. 

aku dengar bunyi bising-bising di sekitar aku. macam suara Hovenia Dulcis. Cunninghamia Lanceolata pun ada. eh macam suara doktor. aku pura2 tidur. konon2 xsedar lagi la. 

doktor : badan dia terlalu letih. dan juga stress
Hovenia : aduh macam mana boleh jadik macam ni. baru je keje.

aku (dalam hati ) : ehhhh. mana boleh macam tu. 
lalu aku terus bangkit. nanti kena buang keje mcm mane?
 aku : doktor! saya sehat je. saya ok. saya yakin mampu handle keje ni
doktor : tapi badan awak tak mampu.
aku : ..................................

saya taknak berhenti keje! 

pastu tengok2 jam dah pukul 5. eh dah boleh balik. maka siap2 kemas bag terus turun tangga dengan sihat walafiat.

haaaa, kalau nak tahu ni la yang aku duk mengelamun time mengantuk x menahan last week. boleh x? kadang-kadang keje penat sampai macam2 boleh muncul lam kepala otak. lagi2 nak tunggu saat2 terakhir masa nak keluar scan id card. haihhh, keje oh keje.

Jun 9, 2011

jangan mudah selesa

10:10 PM
reactions 
0 ♥
Alhamdulillah, dah nak masuk 6 minggu aku keje. 1st time ni keje. seumur hidup xpernah pon buat part time ke keje mana2. setakat jadik babysitter kt umah snirik tu adalah. Masa mula2 masuk memang aku tak nafikan, sangat2 la cuak dan risau. sekarang pun cuak gak. cuma berkurang sket la. masih banyak lagi yang aku perlu belajar. banyak nak kena catch up. aku ni dah la under maintenance. kena la tahu banyak machine. 

mula2 join project team dulu, aku duk je kat tepi machine tengok dorang buat keje. nak tanya segan. plus, tak tahu nak tanya apa. boss lak mcm garang je. serious cuak. masa tu rasa mcm hopeless gila! tercegat je macam tunggul kayu kat sebelah machine besar gedabak. orang ke hulu ke hilir buat keje, aku terkebil2 pegang buku pegang pen tapi xtau nak tulis apa.

tapi lama2 aku dah boleh la nak bukak mulut sikit2. nasib la ada yang bukak mulut dulu. lama2 aku dah boleh masuk sket. nak masuk line pon xde la rasa segan ke apa. sekarang ni dalam kepala ada satu je. takyah malu nak tanya. xkesah lah nampak macam kau bodoh gila bila tanya, janji kau tanya! xde la nanti jadi bodoh sombong kan.

tu cerita ngan bos kecik. ngan bos besarpulak lain kesahnya. mula2 join department meeting dah kena buat meeting minutes. aku  ni lagi la biol, cmne nk buat meeting minutes ni oiiiiii. memang la kalo g mana2 aku suka je bwk pen ngan kertas. tapi skang ni dah alam kerja kot. mana boleh pen ngan kertas tulis cincai2. haaaaaaa, time ni pon berat jugak mulutnya nak tanya org. mula2 nk start tanya tu tangan dah seram sejuk bagai. mana taknya, dalam department aku ada 2orang je pompuan. i kan pemalu. hak2. *lempang sket bleh?

hari2 berlalu dengan pantas. penat toksah cte la. walaupun aku x buat keje mcm dorang kan. tapi ada la sket2. setakat panjat machine, buat wiring bla3 tu ada la sket2. x campur ngan aku melatah sana sini sebab dengar bunyi macam2 dari machine. adoi malu la oiii!

sekarang ni xtau la mcm mana dah nk update, xde masa. balik2 je rumah penat kot. lepak2 jap kalau baring kompem lelap terus. pastu malam pulak tumpukan sepenuh perhatian ngan engage n wedding preparation. *ehemmmm* nak tau story pasal tu g jenguk stepbystep ok.

till then~

p/s : isi ngan tajuk lari lintang pukang, korang kan dah besar pandai2 sendiri la cari kaitan n buat kesimpulan ek. hihi
 

celoteh ckynwan Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei | web hosting