Oct 19, 2016

95% EP MOM? ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

10:46 AM
reactions 
Assalamualaikum.

Secara rasminya bermula minggu lepas, aku dah hampir2 memikul gelaran EP mom. Exclusive Pumping.

Kenapa 95%.

Sebabnya..sejak dari 12 hari lepas.. baru 1 hari baby nak direct feeding. 2x feeding session. Sebab dia terlampau mamai dan letih agaknya untuk refuse makanya bila disua terus minum.

Tapi bangun pukul 4 pagi esoknya ditolak mentah2.

Sangat penat.

Kalau tolak saja lepas tu minum botol dengan bahagia xpe lah.

Ni kalau dia tolak..terus mengamuk2 keraskan badan. Kalau angkat badan lurus kaki tangan sebab dia buat keras. Mengamuk2 tangan kaki meronta2. Kena lah angkat dipujuk2 dulu. Lepas tu tak boleh baringkan dia walaupun nak bagi guna botol selagi tak cool down.

Dah beberapa malam tidur atas mama je nak cepat cool down.

Kadang2 susu sejuk taknak jugak. Kena bangun panaskan. Bila lambat mengamuk lagi. Again and again sampai semua exhausted ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

Ya Allah...berilah daku kekuatan untuk membesarkan anak syurga ini. Diberi kekuatan untuk teruskan penyusuan sehingga 2 tahun.

Amin.

๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช
Fighting mama! Gambare!
 

celoteh ckynwan Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei | web hosting