Jan 11, 2010

hari itu dalam sejarah~

6:20 PM
reactions 
salam~
annyong haseyo =)

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

dah lame duk tangguh2 nk buat entri baru nih, asik tergendala je..
ape y bersejarah nye? haaaaa ni la nk bercerita sgt.
hari sabtu tuh join bdak2 fukui g maen snowboard. buat kedua kalinye utk kali ni la.
secara keseluruhannya sgt seronok sbb tenki pon oke. just nice la org ckp. xribut mcm y sebelum tuh.

oke. ape y bersejarah sgt tuh?
kalau sebut psl snow nih semua org tahu la kan ape dia. tapi penah terpk x die nye struktur tuh cmne. cuba korg p google snow/salji/yuki tuh ape y keluar selain drpd gamba2 salji putih tuh.
penah tgk gamba2 nih? bentuk2 y menarik nih?








aku tau drpd buku, org gtau n pengetahuan am la lebih kurg y salji tuh mcm ni bentuknya. tapi dr dulu hingga la ke hari sabtu lepas, aku engt itu adalah molekul2 salji y hanya boleyh dilihat menerusi mikroskop. aku duk engt, ko amek ketulan salji tuh p letak bwh mikroskop berkuasa tinggi then ko akn nmpak la sturktur y sgt chantek nih.

masa aku p snowboard aritu, cuaca mmg sgt la bagus n best. dan y paling xsangka2..for the first time sepanjang aku menapak kt jepun nih..aku berpeluang untuk melihat satu lagi keindahan ciptaan Yang Maha Agung. subhanallah. salji@snow@yuki y turun on that day sgt2 chantek. die turun seketul2 bentuk molekul ke bunga ke apebenda ntah org panggil. saiz die kecik sebesar hurup2 y aku gune skang nih je. n bentuknya sgt clear. bunga ada. bintang ada. semua lah. sepanjang aku nek kereta gondola ke ape ntah nama benda alah utk smpai ke atas tuh mulut aku xhenti. "chanteknya~" "sugoi". srius mmg sgt chantek. sbb ko boleyh nmpak bentuk tu. aku tadah tgn, aku tadah baju sbb nk tgk bentuk tuh. lantak ah org nk ckp aku jakun ke ape. tp srius sgt chantek. terpegun gak r. xtahu nk describe cmne.

menyesal sbb xbwk camera.kalo x boleyh amek gamba. tapi xpe. tuh satu pengalaman y aku xkn lupa kot. dpt tgk bentuk salji y turun mcm tuh. rase nk jerit je haha





2 ♥:

Abdul Munir Sanusi on January 11, 2010 at 11:41 PM said...

best tak snowboard. macam main skateboard?


dulu pergi turki sempat main ski sajor

cKyN WaN on January 14, 2010 at 11:34 AM said...

snobod best! hehe
xtau la mcm skateborad ke x sbb xreti men benda alah tuh haha

 

celoteh ckynwan Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei | web hosting