Mar 30, 2010

高かった~

11:38 AM
reactions 
0 ♥
td pegi sekolah buat medical check up...y sempat buat cuma 3 shj iaitu urine test, ujian tekanan darah n ujian mata. 

mcm biasa lah org y darah gemuruh mcm aku ni kena buat ujian tekanan darah tu 2x haha
1st time amek tekanan darah aku tgi sgt...so kena la buat ujian kedua. lepas relax2 sikit br la amek utk kali kedua. haha. ye..aku mmg jenis sng sgt nk dubdabdubdab pahtu tgn mulalah sejuk. haiihhh

pastu wt ujian mata..alhamdulillah mata aku masih sehat walafiat. berfungsi dgn sempurna lagi. dpt mata 1.5 ijou. hihihi

kepala mcm biol2 dah ni. dr kol 1 smalam x tdo2 lagi.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

oke nk cte lak psl percutian ke lapangan terbang kansai. pada pukul 4 am 29hb march, aku p hantar senior2 aku y nk blk msia for good. gerak kol 4 smpai sana kol 830. lepak2 smpai la dorg check in kol 1030 then ktorg pon balik la ke fukui blk. sedih la jugak kan senior2 y dah byk berbakti byk ilmu byk jasa ni dah nk blk. plus aku pon start rapat ngan dorg lagi2 y duk area sama ngan tpt tinggal aku since aku pindah cnie. iro2 hontouni arigatou gozaimashita! itsuka mata aimashoune~

on the way balik tuh aku tdo je keje nye. pahtu bleyh plak salji turun mencurah2. mereka menangisi pemergianmu. cewah hahaha poyo jap =p

aaaa tanak ckp byk...layan la gamba. kebanyakan gamba ni pon dah ade kt facebook ak.

nuar

atan

beratur utk check in

dugong 








Mar 29, 2010

beberapa jam sahaja

12:43 AM
reactions 
2 ♥
pejam celik pejam celik
dah smpai masanya
setiap pertemuan pastinya ada perpisahan
bersediakah semua?
towel tisu ape2 je lah
kang bengkak mata susah lak

hmmmm... plis la jgn termenanges over2 kang haha
nk ckp x nanges tu tipu la
kalo last year at least ade onna nk peluk2 lepaskan tangisan
nih esok cmno kalo aku sorg2 je? ayoyo

Mar 25, 2010

alhamdulillah

6:02 PM
reactions 
1 ♥
ok. sensei akhirnya sudah amek repot saya. ye, sensei y sy duk p dating hari2 sejak cuti bermula sehingga lah ke hari ini... esk da xpyh dating ngan sensei... tapi cuti tgl bape hari je lagi tapi cuti sy br nk bermula... =(

tapi x boleyh nk melompat2 riang ke ape
sbb result bleyh nek 4nen x kua lagi
hopefully semua akan oke je
subject alhamdulillah xde masalah
repot pon xde masalah.
semoga semuanya berjalan dgn lancar

oh ye. rase2 mcm ramai y dah tau kalo tgk status y sy buat kt facebook aritu
eyp2 bukan status bujang ke da kawen ke tunang ke. bukan2. bukan y tu
nih status di facebook y sy tulis psl skype sy y telah digunapakai oleyh org y x bertanggungjawab.
kena hacked la maxodnye.
n 500 euro / 60000 yen / rm 1800 duit telah digunakan n sy pulak y kena bayar
setakat nih pihak card credit tgh siasat
haiiihhh mcm tau2 je duit msk lebih.
tapi tu lah, ape pon sy harus berfikiran positif. mungkin ada hikmah.
pengajarn bhw wang bukanlah segalanya.cewah!
miskin lagi skalik!

oh kouhai dah dtg. 4 org. sorg je onna.sedih x. kepupusan melanda bumi fukui haha
eh japg nk g pow dorg hahahaha
ops! terlebih sudah. die marah..die marah...
bergurau ajeeee....

Mar 16, 2010

dub dab dub dab

8:38 PM
reactions 
0 ♥
eh smalam tuptaptuptap skang nih dub dab pulak? eh suke hati sy la kan ngeh3

ye..dub dab dub dab bunyi debaran jantung sy nih bergetar kencang selama 2mgu dr skang...

oh tidak~


Mar 15, 2010

tuptaptuptap

1:48 AM
reactions 
5 ♥

haaaaaa ape y tuptaptuptap nye?

arini nk bersembang masuk alam remaja + dewasa = 18 tahun ke atas. ha ha ha ha
mcm ape je kan~

xde ape y hawt pon...cuma tetibe nk tercakap tersembang psl ni...
oh hari ni, eh tak tak..smalam iaitu 14 march adalah tarikh keramat bagi cousin rapatku a.k.a kak ura atau nama penuh nye wan adila haryani. chantek kan namanye? aku suke heeee
oh ape y keramatnye? cousin aku nih telah diijabkabulkan dengan jejaka pilihan hatinya. too bad la aku xdpt pulang utk sama2 meraikan hari bersejarah ni.nak amek berkat sket2 haha

n esok insyaAllah cousin laki aku lak y bertunang.

dan x lupa jugak beberapi hari lepas, kwn aku kt aaj dulu y kini belajar di  jepun telah pon selamat jugak.

wah2....seronoknye kawen!

tapi tu lah kan, jodoh pertemuan ni semua telah ada aturan dari Nya. mcm mana sekali pon ko usaha,  couple bagai nak rak bertahun2 kalau xde jodoh x ke mana. tapi kalau dah jodoh tuh kenal kejap je tuptaptuptap...eh dah tunang? dah kawen? haaaaaaa tu la namanya jodoh. bukan la nk ckp ko xyah usaha. kena la jugak kan sbb kita xtahu siapa jodoh kita. kalau dah tahu br la x payah usaha kan? erk ke slh?

eh panjang pulak ckp psl tu..
nk ckp y len sbenanye....

arini kawen, tuptaptuptap esok nk kena berpisah buat sementara. yelah...mcm kt jepun ni sendiri ramai je pelajar y kawen time blejar wpun berlainan tempat. kalau couple aku bleh la nk imagine sbb ada pengalaman long distance relationship nih. tapi kalo kawen tetibe nk kena  berjauhan, ayoyoyo mcm mane la agaknye ek kalo aku kt tpt mereka. tapi tu la belum kena belum tahu. slalu ckp kt diri snirik. aku tanak berjauhan ngan suami aku kalo dah kawen. xde la maxodnye nk berkepit je 24jam, tapi duduk serumah. nih jauh berlainan daerah, ada berlainan negeri..haaaa jgn terkejut kalo ade y berlainan negara! wah2 byk betul dugaan utk mereka2 kan.

eyp2! bangun2..amboih2 seronok pulak ckp psl kawen ek..belajar x abes lagi kak! looooooooooooong way to go aaaaa~

oh ckp psl kawen...
smalam punya smalam punya smalam..ada la mimpi. kena paksa kawen ngan cousin snirik! ahahaha
mmg klaka gile! siap ada undian sape setuju sape x setuju. aku ape lagi menangis merayu kt semua org, tolong la bantah sbb aku tanak kawen ngan cousin aku tu...sbb nye aku dah ada y punya, ehem2.. y plg xthn sbb bile aku terjaga tu pon aku menanges2 teresak2...ha klaka nye la hai~

oke2. abes cte psl kawen. gatal sgt ke ape nk kawen? huhuhu... not ready yet to be a wife, a mom..oh noooooo~ 

Mar 11, 2010

hidup

4:27 PM
reactions 
0 ♥

hidup ini byk dugaan dr Nya
sama ada kita nak atau pun tak
sama ada kita duga atau pun tak
tapi yang pasti semua itu mmg kita mampu hadapi
sbb Dia xkn bagi ujian melainkan dgn kemampuan hamba Nya

tapi jangan lah dgn kedatangan ujian-ujian itu buat kita semakin lemah

kalau bukan kita yang ubah nasib diri sendiri..sape lagi
kalau kita tanak tlg diri sendiri, mcm mane sekalipun org len nk tlg..xde ape2 y akn berubah

semoga apa2 pun ujian y aku akn tempuhi pasnih, semoga aku diberi kekuatan...amin

*jgn risau kwn2, xde masalah ape2 pon. biasa lah kan, kalo org baca post2 mcm nih mulalah buat kesimpulan sendiri. ada masalah lagi ? xde apa2 pon.

cuma skang nih ngah berperang ngan perasaan sendiri.
result utk nek 4nen akn kua x lama lagi..
sensei makin busy.
repot ade satu lagi.
nk jumpe sensei pun mcm nk jumpe perdana menteri.

kan dah macam pantun..eh ke puisi?
ahaha

ada x peluang utk aku? doakan aku ye kwn2...


Mar 7, 2010

bukan karangan SPM

3:43 PM
reactions 
0 ♥
di suatu petang
langkah ku atur perlahan-lahan..oh bukan..agak laju sebenarnya..
seperti mengejar sesuatu
perasaan bercampur baur seiring dengan ayunan langkah kaki
sama seperti peristiwa 3 tahun lalu...perasaan ku serupa
semakin cepat langkah..
dan semakin menghampiri....
semakin bergetar naluriku...
semakin cepat denyutan jantungku....

setibanya...aku meluahkan apa yang tersirat di hati...
bersama degupan jantung yang tidak pernah perlahan
dipinta ke suatu sudut....
menunggu dengan sabar....nafas semakin perlahan kurasa
dan dia muncul bersama helaian kertas itu
yang bisa mengubah segalanya
dan jantung seakan berhenti tatkala melihat sesuatu y tidak pernah aku jangka...
oh bukan..
aku jangka sebenarnya
tapi harapan ku tinggi menggunung untuk tidak melihat perkara sebegitu

*down*

melangkah perlahan....
air mata mula membasahi tubir mata..sempat ku sapu
berjalan lagi...untuk menemui dia...
yang bisa merubah segala~mungkin

tatkala berhadapan dengannya..air mata menitis laju...
kemaafan kupohon..agak tidak profesional mungkin

ah tidak perlu ku detailkan di sini
apa yang penting
cukuplah aku tahu itu kesalahannya....
aku tidak menyalahkannya..sedikitpun..
malah aku berterima kasih kepadanya
kerana manusia tiada yang sempurna
malah aku bersyukur kerana itu kesalahannya..
dan air mataku tidak lah sia2

dan aku lepas fasa pertama..

tidak cukup utk aku melompat girang
kerna aku masih ada fasa seterusnya...

-agak2 kalo amek spm balik bleyh dapat a1 x karangan?-
 

celoteh ckynwan Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei | web hosting