Mar 15, 2010

tuptaptuptap

1:48 AM
reactions 

haaaaaa ape y tuptaptuptap nye?

arini nk bersembang masuk alam remaja + dewasa = 18 tahun ke atas. ha ha ha ha
mcm ape je kan~

xde ape y hawt pon...cuma tetibe nk tercakap tersembang psl ni...
oh hari ni, eh tak tak..smalam iaitu 14 march adalah tarikh keramat bagi cousin rapatku a.k.a kak ura atau nama penuh nye wan adila haryani. chantek kan namanye? aku suke heeee
oh ape y keramatnye? cousin aku nih telah diijabkabulkan dengan jejaka pilihan hatinya. too bad la aku xdpt pulang utk sama2 meraikan hari bersejarah ni.nak amek berkat sket2 haha

n esok insyaAllah cousin laki aku lak y bertunang.

dan x lupa jugak beberapi hari lepas, kwn aku kt aaj dulu y kini belajar di  jepun telah pon selamat jugak.

wah2....seronoknye kawen!

tapi tu lah kan, jodoh pertemuan ni semua telah ada aturan dari Nya. mcm mana sekali pon ko usaha,  couple bagai nak rak bertahun2 kalau xde jodoh x ke mana. tapi kalau dah jodoh tuh kenal kejap je tuptaptuptap...eh dah tunang? dah kawen? haaaaaaa tu la namanya jodoh. bukan la nk ckp ko xyah usaha. kena la jugak kan sbb kita xtahu siapa jodoh kita. kalau dah tahu br la x payah usaha kan? erk ke slh?

eh panjang pulak ckp psl tu..
nk ckp y len sbenanye....

arini kawen, tuptaptuptap esok nk kena berpisah buat sementara. yelah...mcm kt jepun ni sendiri ramai je pelajar y kawen time blejar wpun berlainan tempat. kalau couple aku bleh la nk imagine sbb ada pengalaman long distance relationship nih. tapi kalo kawen tetibe nk kena  berjauhan, ayoyoyo mcm mane la agaknye ek kalo aku kt tpt mereka. tapi tu la belum kena belum tahu. slalu ckp kt diri snirik. aku tanak berjauhan ngan suami aku kalo dah kawen. xde la maxodnye nk berkepit je 24jam, tapi duduk serumah. nih jauh berlainan daerah, ada berlainan negeri..haaaa jgn terkejut kalo ade y berlainan negara! wah2 byk betul dugaan utk mereka2 kan.

eyp2! bangun2..amboih2 seronok pulak ckp psl kawen ek..belajar x abes lagi kak! looooooooooooong way to go aaaaa~

oh ckp psl kawen...
smalam punya smalam punya smalam..ada la mimpi. kena paksa kawen ngan cousin snirik! ahahaha
mmg klaka gile! siap ada undian sape setuju sape x setuju. aku ape lagi menangis merayu kt semua org, tolong la bantah sbb aku tanak kawen ngan cousin aku tu...sbb nye aku dah ada y punya, ehem2.. y plg xthn sbb bile aku terjaga tu pon aku menanges2 teresak2...ha klaka nye la hai~

oke2. abes cte psl kawen. gatal sgt ke ape nk kawen? huhuhu... not ready yet to be a wife, a mom..oh noooooo~ 

5 ♥:

rehaNn on March 15, 2010 at 5:45 PM said...

betul tu ckyn..bercinta lama2 bkn jaminan itu jodoh kita..
papepun...ak happy ko "bahagia" skrg...hehe...
chaiyok!!!cpt2 kawen after ema..=)

cKyN WaN on March 15, 2010 at 10:37 PM said...

thnx raie~
ko pon sama la kawen cepat2 hehehe
aku lambat lagi kot =P

catcher13 on March 15, 2010 at 10:39 PM said...

hamboih2..gatainaa.....
kad jemputan jgn lupe kte..hehe

rehaNn on March 16, 2010 at 1:28 AM said...

hmmmm..ak lg lmbt la syg..
xksahla...klu Allah bg ak cpt2 pun ak ske..haha..

cKyN WaN on March 16, 2010 at 3:50 PM said...

@k.linda : mane ade gataiii hahaha
kalau smpai masa smpai la kad jemputan tu. cuma xtau bile je haha

@raie : aku doa ko cepat2 la kalo cmtuh hehe

 

celoteh ckynwan Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei | web hosting