Jan 9, 2012

TER...kurang ajar..ke?

11:23 PM
reactions 
Assalamualikum..hehehe

amboih tajuk xleyh nak pelik lagi ke? hahahahah. sebenarnye mcm ni, nak cakap terkurang ajar, tapi fikir balik kurang ajar ke x ? hahaha apa2 je lah kan. meh nak habaq cte sbenar y berlaku...

hari ahad merupakan hari kurang baik sikit bagi kami. bermula dengan peristiwa kat simpang tiga, ktorg org 1st sampai kat simpang, duk la kat tengah2 sebab xde pembahagi jalan xtau y mana paling kiri paling kanan kan. nak membelok ke kanan bererti kena melepasi jalan dulu la kan. kiranya jalan kt bhg ktorg ni menghala ke kiri. nak ke kanan. so paham kan situasinya? tapi nasib x menyebelahi sebab banyak sangat kereta lalu lalang di kedua2 belah jalan. tunggu punya tunggu sekali datang dua buah kereta di sebelah kiri dan kanan kereta hubby. betul2 kat sebelah tepi sampai menghalang lah pandangan hubby nak tengok kereta dari kedua2 arah. tak tahu apa motif dorang, bukannya boleh jalan dulu pun kalau kereta banyak melintas. memang aku panas hati betul ingat lagi no plate. M** 6**4. xleyh direct sgt hahaha. aku siap nk amek gambar lagi letak kan skali sabar2...sabarkan hati

pastu sampai kat mana aku tak tahu lan nama jalannya. kelihatan 3 buah kereta. duk sibuk nyalakan lampu hazard. berkelip2. konvoi ke ape. ok la, lantak dorang la kan nak pakai hazard. sebab kecemasan ke apa xtau. tapi kalau sebab mereka satu kumpulan mcm pelik je kan. tak kesah lah. ketiga2 kereta duk di lane sebelah kanan kami. apabila tetiba kereta paling depan membelok ke kiri nak masuk simpang dan kereta belakang terus follow dari belakang tanpa tengok kami ada di sebelah kiri. memang nyaris2 la nak gesek kan. hubby cuma mampu marah2 lam kereta tapi sebab aku ni yang hilang sabar terus tekan hon snirik hahahaha. pastu prasan la semua lam kete depan tu terus pandang belakang. kebetulan, aku memang ngah bukak tingkap seluasnya terdengar mereka cakap sesuatu yang agak kurang menyenangkan. lantas aku paling kat arah dorang, tanpa pandang muka...laluuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu..


aku xtau la apa perasaan drg time tu. sebab aku marah sangat hahaahhahahaha. pastu mula la risau takut dorg amek plate number kete, cam kete, jumpa kat mane2 kena serang ke kannn. kalo jadik pape mmg aku syak dorg la haahhahaha xpasal2. dah lama skit br rasa menyesal dan risau hahahaha. tapi tu la, xkesah lah ko nak pasang hazard beramai2 ke, mungkin ko mmg ngah emergency, lampu signal ko rosak tapi sekurang2 nya tengok la ada kete ke tak kat sebelah bila nak memotong. kang xpasal2 je kemalangan ke ape sape gak y susah?hadeiiiiiiii.....dah la di siang hari cerah cuaca best. xde hujan ke apa. haiya....
 

celoteh ckynwan Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei | web hosting