Sep 23, 2012

Gara-gara mimpi...

8:43 PM
reactions 
Assalamualaikum...

malam tadi aku mimpi makan nasik ayam. perghh sampai menjejes2 air liur..bangun2 terus rasa nak makan nasik ayam...maka aku masaklah nasik ayam. untuk lunch n dinner arini haha.

yela, kami duk berdua aje... nak masak nasik ayam ni banyak lecehnya..perap ayam la, sup la, masak beras ngan air ayam la, sambal lagi, kicap lagi, salad lagi....nak taknak aku buat la terus portion untuk 4 orang. maksudnya ktorgnye lunch n dinner la hehehe. jimat tenaga nk masak dinner.

ni gambar zaman tok kadok. gambar menu arini xmampu nk amek gambar. jenuh aaiihh nk amek gambo. makan ngap terus.

Lepas tu pulak sambil2 tunggu suami kua pg bank, duk baca la blog vivy : proudduck.com . nampak post dia buat crepe tu terus sekali lagi menjejes air liur aku. teringat pulak zaman2 makan crepe kat nihon dulu. mmg faveret lah. terus la teringin nak makan crepe. lantas bergegas la msg encik suami suh belikan bahan2 tang tu jugak.


japanese crepe. kat OU ada kedai ni. aritu pernah try..boleh laaa

ofkos la ni bukan crepe yang aku buat hahaha

crepe aku dah selamat masuk perut. walaupun nak buat base dia amatlah mencabar minda sebab guna kuali gabak y aku buat masak nasik goreng tu. dengan melekat2nye. pastu whipped cream yang x jadi creamy sebab terlebih putar. haiyaaaaaaaaaaaaa. stress pulak! 

tapi xpe sebab semua dah licin masuk perut. boleh cuba lagi next time sebab encik suami kata rasa tu dah ada cuma failed tang cream tu je. haishhhhh~


 

celoteh ckynwan Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei | web hosting