Nov 18, 2012

is it true?

11:54 AM
reactions 
I'm afraid Mr Einstein is right.

suatu hari...

me n husband pergi makan kat satu kedai makan y agak glemer la, masakan kampung, ktorg panggil kedai kelantan sebab semua waiter mcm ckp kelantan je haha. ok x lawak. nama sebenar kedai itu ialah SRI TTDI. dkt TTDI shah alam. kalau time mengidam ikan patin masak tempoyak mmg akn terjah kedai ni. kalau t.ari kena pergi awl2 sebab lambat2 boleh abes. budu, sambal belacan, tempoyak ulam semua ada. heaven!

eh tersalah bg intro, xpsl2 promote kedai org wpun xpdt komisyen.. just sharing hehe

cter sebenar baru nak bermula...

so, hari tu masa kami g makan kat kedai tu..kami duduk bersebelahan dengan couple. couple waras la sebab sorg lelaki sorg pompuan. skang ni couple mcm2 versi pon ado. laki n laki atau pompuam n pompuan pon boleh jadi dorg couple gak kekeke

tapi xtau la dorg ni kawan ke, pasangan kekasih ke, hubby n wifey ke... y itu x dpt la nk dipastikan.

ok2. cmni. masa kami smpai tu dorg dah ada la. dua2 xbercakap. masing2 duk ngadap phone masing2. smartphone kot. sehinggalah makanan dorang smpai, dorang makan, makanan kami smpai, kami mkn. kami pergi bayar n balik. dorang langsung x bercakap walau sepatah. masing2 duk ralit tengok smartphone sendiri. xtau lah kalau dorang ni borak kat phone je . yelah skang mcm2 app ada. whatsapp lah ape lah sumer free x berbayor kan.

nmpak mcm kami ni stalker lak kan.  nk wt cmne. kt depan tu ada tv. kadang2 kami pusing tgk tv. kadang2 kami borak x hengat dunia, nk wt cmne kami dua2 xde smartphone hak2.

bila aku gtau hubby, hubby pon perasan. nk tau hubby ckp ape?

haaa..nanti kalau ada smartphone dah xlayan suami sendiri la tu. so xleyh beli smartphone! *sambil gelak evil..

ceit! aku pulak y kena, tp xkira jugak. nak beli jugak hak2

tapi kadang2 mmg xdinafikan, mmg ada sesetengah orang y mcm ni. maklumlah senang dah nk check fb, twitter, blog n mcm2 lagi lah. x kira masa 24 hours tolak waktu tidur, asyik mata mengadap phone aje.

aku pun pernah berkawan ngan org y jenis mcm ni. bila time kua sama2, lepak2 skalik dia srg je duk sebok ngan phone. tgk itu, tgk ini. takut sgt terlepas news. kadang2 bila org tnya ke..senyaaaap je. sbb duk asyik sgt ngan phone mana nk dengar org tnye. kalau dia sorg tertinggal kt blakang pon x kesah . last2 mmg malas nk layan la. bek xyah kua kan...

moral of the story? : kore ga wakaranai to zenbu wakaranaiyo!
 

celoteh ckynwan Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei | web hosting