Oct 3, 2011

i bukan anak dato`

9:07 PM
reactions 
housemate dah gerak p hongkong untuk seminggu. bermakna seminggu ni aku kena p keje sendiri. alkesah suatu hari jumaat lepas, konon2 nak berdikari naik bas. nak ulang alik p kejela sepanjang housemate xde nanti.

jeng jeng jeng,dengan penuh semangatnya aku tahan bas petang jumaat tu. walaupun nampak riak wajah pemandu yang macam nak taknak berhenti je

"kenapa tak naik bas lagi satu?"

aik?tanya aku ke?obviously, aku sorang je kan dalam bas tu. ke dia nampak orang lain ha ha ha ha.

"pakcik, bas ni pergi BJ tak?"

"bas ni mana pergi BJ. xde2, tak lalu pon ikut BJ. bla bla bla ..."

amboih2 bukan main lagi pakcik ni marah2 kan. aku apa lagi. balas balik la

"takpayah la nak marah2,saya ni baru 1st time naik bas ni.kat stesenbas tu ada je letak nama BJ" 
dengan muka separuh nak menangis kannnn. hahaha sure pakcik tu tahan gila nak gelak tengok muka aku

tetiba pakcik tu stop kat tepi jambatan. pastu dia duk terang2 lah segalanya pasal bas nye route bagai.yang mana satu hapa pun xlekat lam kepala aku. haha . agaknya pakcik tu kesian tengok muka aku yang separuh nak nanges tu hak2.

pastu terpaksa la aku menebalkan muka kat tepi jalan semata2 tunggu housemate balik keje. nak patah balik kilang lagi la malu. duk tepi jalan tu pun malu gak. dah la kebetulan ada motor rosak kat situ. mestidorang ingat aku nye motor.aiseymannnnn.

disebabkan bas xde,maka aku berulang la harini naik teksi. mahal tak mahal jugak la sampai kan ada orang cakap aku anak dato`. cucu datuk ada la. seminggu kot nak kena ulang alik. nak buat cmne. kete snirik xde. sabor ajelahhhhhhh.

p/s : awak, nak mini! hak2
 

celoteh ckynwan Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei | web hosting