Dec 22, 2012

marah sampai nak nanges!

5:55 PM
reactions 
Hi!

harini dorang telah buat mood saya hilang begitu sahaja! semua plan dah kacau bilau.

Semalam pergi jusco kat sunway pyramid nak beli barang rumah. bila dah setel semua, bayar segala  dan promoter tu dengan konfidennya cakap nak hantar barang hari sabtu, iaitu hari ini lah.

tapi dia ada cakap satu barang kena check dulu ada stock ke x, kalau xde akan dihantar next saturday so dia akan call blk lah untuk confirmation.

di hari sabtu....

bangun awal pagi dari biasa. paksa hubby bangun awal sebab nak pergi management office untuk isi borang kebenaran orang luar nak masuk kws apartment. 

pukul 10 pagi call driver delivery service tu tanya pukul berapa nak hantar sebab dalam DO promoter x mention pukul berapa nak hantar. like i care lah kan kalau isi pun, kompem2 la xkan datang on time. kalau datang di hari yang dijanjikan tu pun dah cukup bagus.

mula2 driver tu cakap dah dtg smalam tp xde org kt umah. i was like " hello! i br order smalam, delivery today" . tersalah customer. then dia ckp nanti dia akn g amek brg kat sunway.

tunggu punya tunggu kol 12 i called again the driver. then dia cakap duk kat bukit jalil maybe around 3pm br boleh nk amek brg then hantar.

tunggu punya tunggu lagi smpai kol 330 pm, called again and the driver said he cannot deliver the goods today. tomorrow br okay. 

then i called department y berkenaan kat AEON, xde org angkat. call customer service, byk pulak cekadak nk kena isi bagai, then dorg ckp akn bg feedback in 24hours. kidding me? 24hours tu dah masuk hari esok la!

then call again department store. nasib baik ada org angkat. bila gtau psl brg x smpai , dia check2 ckp arini xde delivery for me. delivery next saturday. dah bengang2 tahap alam tu, i gtau everything.

smalam janji nk hantar arini. 
pastu i sendiri y call driver, driver pulak know nothing about the delivery.
not a single call from AEON to tell me about the changing of the delivery time.

then, org y angkat tepon tu pass kat promoter smalam. aku tnye la ape cter ni? janji nak hantar arini tp tunggu satu hari xde pun call dr AEON. call driver dorg pun xtau ape2. of cos la xtau ape2 sebab semua dah ditukar ke next saturday kan

promoter tu gtau yang tarikh ditukar sbb one of the good cannot be delivered today, so dorg change the date .

then why you didn't tel me 1st?

"sorry akak, sepatutnya saya call pagi tadi tapi lupa. baru nak call balik akak dah call"

SEPATUTNYA CALL PAGI TADI TAPI AKU DAH CALL DULU? AKU CALL PUKUL 4 LEBIH DAH KOT.

"kalau next sabtu xde delivery, i want to cancel everything"

"jangan la akak, confirm next saturday barang akak dihantar"

enough!

aku tau, x semua servis kat malaysia ni teruk, aku tau xsemua orang pernah alami macam ni tapi kenapa hal macam ni boleh berlaku. kenapa??? aku memang xpuas hati!

satu hari aku tunggu, sampai lunch pun tapau je sebab tgu nak beli barang dapur after dpt peti ais baru. and kol 4 petang br nk explain everything tu pun lepas aku call. satu hari duk umah je semata2 utk dpt tahu delivery dah ditunda tanpa sebarang pemberitahuan. ape ni????

stressnya!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 

celoteh ckynwan Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei | web hosting