Apr 6, 2013

aku berdarah merah hak2

3:35 PM
reactions 
Assalamualaikum....

Pernah dengar tak perangai manusia mengikut jenis darah?

Darah A perangai macam ni, darah B macam gitu...haaa pernah dengar x?

Kalau orang Jepun ni, sesetengah dari mereka sangat obses dengan jenis darah. sampaikan masa interview / temuduga pun ditanya jenis darah..sebab dah set dalam kepala dorang, perangai ikut jenis darah. tapi tu la, xsemuanya sama ikut 100% kan..

Satu hari kat ofis, ada akak2 grad jepun jugak la tanya kat aku, darah jenis apa. pastu aku suh dorg agak2. boleh pulak dorang cakap aku ni darah A. mana aku x gelak guling2. sebab dorang cakap aku ni buat kerja kat ofis , seolah2 aku ni berdarah A la. walaupun bukan hak2.

perangai darah A yang macam mana dorang kaitkan ngan aku? meh kita tengok.

sumber
yang ni je sebenarnye hak2... kalau ikutkan aku ni ada la sikit2 mcm ni. sebab aku ni agak kelam kabut orgnya. so kalau buat apa2 mesti nak prepare awal2... kena ada list. kena ada time table. nak kira waktu bekerja pun aku ada jadual. pendek kata aku nak semua perfect, supaya aku x kelam kabut di kemudian hari. n sebab aku ni jenis xsuka berserabut nak fikir byk2.. semua kena ada manual la pendek kata hak2..

tapi tu je la kot perangai org berdarah A y terlekat kat aku. padahal ada lagi org y betul2 berdarah A yang sangat2 la berperangai darah A. erk paham x? kalau kat umah toka mmg xde langsung la hahahahaha. sebab aku ni jenis tekitou je. sebab aku berdarah O kekekeke.. meh jenguk apa lagi y dikatakan mengenai orang berdarah O.

sumber bergambar dari : sini 

yang ni agak betul. contoh kalau dah plan nak g jalan2 pastu nk bwk bentou, sanggup aku tdo 2-3 jam je nk prepare.
tapi kalau x, mmg aku bantai tdo smpai tengahari hak2
hmmm ada la y kena dgn aku tapi ada y x. lah benda2 mcm ni boleh berubah.. kalo ikut jenis darah je kesian la kan. kucar-kacir dunia..

Kalau korang nak tau pasal jenis A, B , dan AB jenguk sendiri lah kat sini : link
 

celoteh ckynwan Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei | web hosting