Jul 20, 2011

dapur oh dapur, bila mau berasap?

9:08 PM
reactions 
percaya atau tidak. start dari hari pertama jejak masuk umah sewa kat sini sehingga lah sekarang tak pernah lagi masak untuk diri sendiri. paling2 mantap pernah bagi dapur berasap hanyalah dengan menggoreng daging bege ramly! can u imagine how is my life right now? haihhhh...

dulu time duk sorang2 kat nihon gigih masak tak kira masa. asal lapa je masak. kol 12 malam pon aku sanggup masuk dapur kalau lapa. eh lapaq. i kan orang utagha skang ngeh3.

tak tau la nak cakap macam mana. nak kata kerja penat sangat sampai xlarat nak masak, mak aku nye kerja lagi la penat kot. aku ni dah la duk lam ofis siap ada air-con. alasan kemain lagi kan. macam mana dapur nak berasap kalau barang2 mentah satu habuk pon tarak? haha. last week semangat gila bawak periuk nasik segala. konon2 nak masak la kan. alih2 duk lam kotak sampai la skang x bukak2. 

cmno nak asah bakat memasak ni? i duk ramai2 ni segan jadik lain macam haha. kalau duk sorang aku men bantai je masak ikut selera ngada2 aku ni. hentam sajalah. kalau tak sedap tekak sendiri yang nak kena telan. haha. *alasan takmau masak

ce bagi sikit tips untuk menyemarakkan semangat nak masak. nanti nak isi perut anak orang xde la segan bebenor. hehe
 

celoteh ckynwan Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei | web hosting