Jul 14, 2011

i miss everything in the past

9:59 AM
reactions 
masa mula2 masuk sekolah menengah dulu rasa macam tak kenal lagi erti rindu. ceh ayat bajet cool sokmo. tapi bila dah start jauh ngan family, rindu tu makin lama makin berani nak datang. tapi apa-apa pun hidup nak kena terus jugak. lepas tu masuk persediaan nak pergi jepun. time ni lagi lah rindu yang membuak2 sangat kat sekolah lama. rindu 5 uniques kat skolah. rindu tarbiah kat sana.

bila dah terbang pergi jepun, rindu pulak suasana kat aaj. sebab kat aaj duk kelompok yang sama. pusing kiri kana depan belakang muka sama je. sampai satu tahap dah bosan sebab alih2 muka tu je kan duk hadap. tapi bila dah kena campak serata jepun, mula la rindu balik kehidupan aaj. rindu nak main basket, main futsal yang lebih masa rehat dari sepak bola. rindu time yang konon2 nak jogging tapi last2 terbungkang atas katil je.

bila pergi jepun, start campur ngan senior. berlainan umur. duk setempat like a family. banyak termpat bergantung. diberi tunjuk ajar. cmne nak hidup kat negara orang. mcm mana mula2 pergi x pandai nak handle duit. senior nasihat macam2. hang out sama2. jalan sama2 gerak ramai2 konvoi atas jalan. oh rindu gila. tapi tak semua kekal macam tu. bila ramai dah balik, and aku yang jadik senior dah rindu balik nak jadik junior.

sama lah jugak keadaannya sekarang. dah start kerja. no more life as a student. unless aku sambung master kang. rinduuuuuuuuuuu sangat nak kembali ke waktu belajar. sekarang dah xley mcm dulu. dah kena keje. nanti kalau lah x kerja mesti aku rindu nak kerja lak kan? haihhhh

so, apa yang aku rindu sbenarnya?
 

celoteh ckynwan Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei | web hosting