May 25, 2011

nak balik jepun boleh tak?

11:05 PM
reactions 
0 ♥
after dah start keje ni, dah rasa macam mana perasaan hari 1st day kerja yang xtau apa2, pastu dapat lak bos yang memang nak tgk ko nye doryoku(usaha) snirik utk start kenal everything, plus masuk lam suasana kerja yang kalau x tanya u will get nothing. and semua tu buat ko stress! kuang3.

eh apa kaitan ngan tajuk? i dunno. miss japan really much! lagi2 after trauma butik inangsari . xpernah la pulak aku kena mcm tu masa kat jepun dulu. kecewa!

pastu culture shock ngan penang`s traffic, how people in penang drive  boleh buat sakit jantung. macam mana orang yang baru dpt lesen mcm aku ni nk try bwk kete? ahahaha. pastu rumah pulak dikelilingi foreigner je! dah la lately byk pulak kes proses2 dadah lam rumah lam berita. pastu nampak notis amaran kat keijiban tulis byk kes pecah masuk la. uhuuuuuuuuuuuu. mcm mana aku x rindu jepun? ceh dan2 je kan alasan nk lari dr realiti. hak2. mcm la kat jepun dulu x pernah dpt ancaman dr org jepun.

kenapa ek aku rindu jepun? apa la y ada kt jepun y xde kat malaysia ni agaknye ek.

yosh! mari kita bersemangat menempuh hari esok! *tiba2

May 15, 2011

OH MY PRADA.....

10:06 PM
reactions 
0 ♥
pagi tadi bangun dengan mata basah. why? sebab malam tadi mimpi kena marah ngan bos. why? sebab dia bagi kerja teruk2 n x dpt buat. betapa dahsyat nye aku fikir pasal this job. my current job. my boss. *sigh*

last friday, masuk line join project team kat satu mesin ni. pastu ada sorang mamat ni gtau serba sedikit perkara yang aku patut tahu. at first macam ok lagi. then, aku pergi belakang mesin. bahagian yang guna plc tu. dia bukak bhg yang ada main power jugak tu. wayar berselirat sana sini. biru, merah. full! kotak tu 4 times bigger than me!! pengsan!

nak masuk tadika balik aci x? uhuk2.

May 14, 2011

join GA my bestfren boleh?

10:51 AM
reactions 
0 ♥

ni la my bestfren yang dah nak kawen tak lama lagi. saja gedik2 nak memeriahkan majlis kan hahaha.
meh kita jawab soklan.
A. tarikh nikah : tarikh nikah kau awal 2 hari dr tarikh nikah aku. kalau ko tahu tarikh nikah aku, ko tau la jawapan tu mesti betul punye!!! haha
B : karier dan tempat bertugas : keje ko ni buat budak2 takut la. sian dorg haha. pastu ko keje kat tpt boleh buat ko jadik hitam!!! =p
C : kenapa perlu pilih saya : sebab aku nak nemo tuuuuuuuuuuu! ahahahaha

amacam weh? ok tak? hahahaha. aku saje je nk memeriahkan majlis. 

haaaaaa. sape2 nak join p la join. soklan semua simple! boleh dapat depan mata je. aku bagi peluang korang menang ni. meh sini nak tag orang : 

May 11, 2011

nanti boss marah cmne?

10:39 PM
reactions 
0 ♥
banyak sangat nak merapek
tapi otak x larat lah. 
cmne nak survive ni?
cmni ke hidup as shakaijin(org y bekerja)?

pagi2 bangun kol 6 (harini terlajak sampai 630)
siap2, breakfast sandwich sekeping,  minum nescafe.
tak pun makan cereal.
telan jugak walaupun tau 10-20 mins after that kompem kena pegi toilet.
tapi kalau tak makan, sah2 la perut bunyi2 kol 10.  malu la i!

then lunchkol 12. ikot waktu lunch jepun ke mmg sumer kilang cmni? hak2
makanan sangat murah. i like!
then lam kol 5-530 dah boleh cabut la. 

pastu balik singgah kompleks bukit jambul tapau makanan. 
balik mandi2, makan sambil tengok cerita tv3(umah belum ada astro)
pastu tengok berita jap. pastu sambung tengok cerita apa yang ada. then lam kol 10-11 tu mata dah lalok.
masuk bilik, online jap, tgk apa y patut. dah dalam duk mamai2 ngantuk2 cmtu, cmne la aku rajeng nk menulis hari2 . memang tak la kan.

so macam tu la hari2. awal2 ni keje belum lasak lagi. kita tgk nanti cmne. wish me luck bebeh!

May 7, 2011

kuasa wanita vs lelaki gagah perkasa. jengjengjeng

12:06 PM
reactions 
0 ♥
hello, hello, hello~
akhirnya, dapat jugak lah online kat umah baru ni. sekarang ni dalam mood yang xbrapa nak ada lagi untuk update apa2 lam ni. malas nye! malas okay.

minggu 1st keje baru je berakhir. 1st two days pasal briefing je. mengantuk x hengat! pastu main game bola, game belon, sumer ado ni haaa. mcm bdak darjah satu pon ye hak2

pas briefing tu baru la masuk department masing2. aku lam equipment engineering. n xtau la nak suka ke nak sedih or cuak nebes, lam dept ni sumer lelaki. yela, yang nak kena jaga machine bagai. mestila byk lelaki kan. pastu tetibe lak aku tersesat lam ni haaaa. ejattttttttttttttttttttttttttt! awat hang x mai sini. kalo x kompem kita sama department! haha

mula2 jumpa boss, dia ckp keje bhg ni tough sket la. pastu kena standby 24 hours. kadang2 xleyh cuti. uhuk2. cmno ni... tapi bukan masa skang la. skang ni trening je utk 3 bulan cmtu. kalo aku xleyh coop then tuka department. xleyh jugak aku blk jadik suri rumah haha. tapi apa2 pun kena try my best lah. tapi srius cuak gila sebab this is my 1st job! xpernah part time xpernah keje sket pon sblom ni. so sgt2 la baru dlm dunia pekerjaan. hope dpt buat y terbaik. 

aritu dah dapat 2 uniform. keje kilang mesti la ada uniform kan. pastu nanti kalo org y slalu masuk bhg production xleyh pakai make up, xleyh pakai lens, kena pakai sport shoes n safety shoes je. ceh, penat aku bli make up remover hari tu haha. nk buat cmno, kobe more to natural beauty kekeke. mula2 dga briefing aritu ckp psl rules buat aku cuak lebih je. dgn sistem point nye. 

haaaa umah aku ni btol2 sbelah ngan kompleks bukit jambul. senang la sket kalo ade emergency nk kena bli ape2 kan. kalo nk lg best bleh p queensbay. dekat je. tp kena ada org drive la. aku ni xmampu la hak2. so sape2 nk mai bukit jambul habaq la. i boleh tolong pusing kompleks je la. pusing 1 penang x mampu ahaha.


 

celoteh ckynwan Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei | web hosting