May 7, 2011

kuasa wanita vs lelaki gagah perkasa. jengjengjeng

12:06 PM
reactions 
hello, hello, hello~
akhirnya, dapat jugak lah online kat umah baru ni. sekarang ni dalam mood yang xbrapa nak ada lagi untuk update apa2 lam ni. malas nye! malas okay.

minggu 1st keje baru je berakhir. 1st two days pasal briefing je. mengantuk x hengat! pastu main game bola, game belon, sumer ado ni haaa. mcm bdak darjah satu pon ye hak2

pas briefing tu baru la masuk department masing2. aku lam equipment engineering. n xtau la nak suka ke nak sedih or cuak nebes, lam dept ni sumer lelaki. yela, yang nak kena jaga machine bagai. mestila byk lelaki kan. pastu tetibe lak aku tersesat lam ni haaaa. ejattttttttttttttttttttttttttt! awat hang x mai sini. kalo x kompem kita sama department! haha

mula2 jumpa boss, dia ckp keje bhg ni tough sket la. pastu kena standby 24 hours. kadang2 xleyh cuti. uhuk2. cmno ni... tapi bukan masa skang la. skang ni trening je utk 3 bulan cmtu. kalo aku xleyh coop then tuka department. xleyh jugak aku blk jadik suri rumah haha. tapi apa2 pun kena try my best lah. tapi srius cuak gila sebab this is my 1st job! xpernah part time xpernah keje sket pon sblom ni. so sgt2 la baru dlm dunia pekerjaan. hope dpt buat y terbaik. 

aritu dah dapat 2 uniform. keje kilang mesti la ada uniform kan. pastu nanti kalo org y slalu masuk bhg production xleyh pakai make up, xleyh pakai lens, kena pakai sport shoes n safety shoes je. ceh, penat aku bli make up remover hari tu haha. nk buat cmno, kobe more to natural beauty kekeke. mula2 dga briefing aritu ckp psl rules buat aku cuak lebih je. dgn sistem point nye. 

haaaa umah aku ni btol2 sbelah ngan kompleks bukit jambul. senang la sket kalo ade emergency nk kena bli ape2 kan. kalo nk lg best bleh p queensbay. dekat je. tp kena ada org drive la. aku ni xmampu la hak2. so sape2 nk mai bukit jambul habaq la. i boleh tolong pusing kompleks je la. pusing 1 penang x mampu ahaha.


 

celoteh ckynwan Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei | web hosting