Oct 20, 2012

How i spent my weekend #7

11:25 PM
reactions 
Assalamualaikum!

saya kembali lagi....seperti biasa nak berkongsi cerita di hujung minggu.. ada orang tanya saya buat apa di hujung minggu selain terbongkang hak2. meh sini nak cter..

2minggu lepas, aku pergi ke Kalumpang resort yang terletak di Hulu selangor..mula2 berangan nak pg jalan2 kat perak sebab ingatkan kalumpang ni kat tanjung malim...sebab mmg kena guna highway keluar ikut tanjung malim... eh betul ke ape aku ckp tp cmtu lah. tup2 smpai sana rupanya kami berada di kawasan hulu selangor..

perjalanan lebih kurang sejam lebih , cmpur sesat lepas kuar tol tanjung malim(xengat dah sbenanrnye betul ke x haha) sebab jalan kat situ sangat memeningkan. jalan atas bawah berlapis2 nasib baik ada cousin yang keje sana so bg direction kat kami..

nak masuk ke resort kena lalu jalan kampung yang kecik sket..biasala nak tempat mandi-manda yang cantik haruslah hujung2 kampung takkan tengah2 bandar pulak kan..kalau tengah2 bandar nanti air dah jadi warna teh ais pulak kekekeke

kami ke sana bersama2 sedara2 yang lain. bermalam satu malam di sana. kawasan tu boleh tahan la, sesuai untuk family sebab xbanyak tempat yang dalam, air pun x deras sangat..boleh nak bersantai2. pastu disediakan kemudahan tali untuk tempat berpegang sambil2 mandi sungai...

aku excited la of cos nak mandi sungai tapi memikirkan ada insan lain yang bernyawa dalam perut ni ditahan2 sikit la dari buat kuak lentang gaya bebas whatsoever...tengok orang mandi je la hihihi... 

jom layan gambar!

pergi satu hari satu malam je tapi bwk baju mcm nak duk seminggu hak2

orang xpandai berenang kena pakai pelampung. ahaks

mak buyung kena celop2 kaki je, xleyh buat kuak lentang


ada orang excited terlebih




salah satu rumah penginapan yang ada kat situ




taman haiwan pun ada tapi xberapa banyak lah.


sumber air gunung tempat amek wudhu'



ayam pun ado



excited nak tangkap ikan








sekian laporan....boleh lah untuk mengisi kekosongan di hujung minggu....seronok pergi ramai2.
 

celoteh ckynwan Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei | web hosting