Oct 21, 2012

how i spent my weekend #8

11:00 AM
reactions 
bla bla bla..boring..boring..boring...tp tak kira. nk cter jugak...

minggu lepas boleh dikatakan minggu yang agak disaster la jugak hak2..

alkesahnye aku ada dinner with team. bertempat di golden horses you all.. teringat balik ms buat shinbokukai aaj dulu. best kottttttttttttttttttttttttt. ballroom besar gabak. ngan persembahan sumer. so aku sgt2 excited!

tapi excited pun baju untuk dinner baru gigih nak cari hari sabtu. dinner start kol 630. kol 10 pagi br kua nk g cr baju kan. mmg bagus!

so pagi2 sabtu kua g jusco bukit tinggi, xtaulah ape y meroyan boleh smpai ke sana last2 bj y aku cari xde pun. HAMPA!   patah balik ke shah alam.  byk sket kedai2 semua. aku nak cr baju y xnak la vogue sangat. bia boleh pakai byk kali. kang glam2 sgt pakai skali membazir pulak kan. biar alah membeli menang memakai x gitu?

so lam kol 3 lebih br la smpai umah. mmg baju bau kedai lagi la...hantam saje lah..

nak dijadikan cter, broadband kt umah kami buat hal. xleyh nk online langsung. eh bukan broadband buat hal, digi ngah upgrade sistem kt kws umah kami. mmg great timing! so jadiknye xsempat la nk google jalan ke hotel. kami kua umah kol 5 lebih. lepas asar senang. hubby ckp dia mcm tau2 jalan ke sana. dekat ngan UPM katanya. so kami follow la signboard ke UPM.

tp biasalah hubby, dalam xtau jalan tu bwk laju kemain. duk lane paling kanan alamatnye terlepas la simpang. xtau dah bape kali kami terlepas simpang pastu terpaksa u-turn jauh smpai dah kol 630 pun duk sesat2 lagi.  last2 aku suh tnye orang, tu pun nk tgu aku ngamuk dulu la kan. nape la laki ni susah sgt nk tnye orang wpun mmg xtau, mmg dah sesat sana sini. tup2 bila tnye org, kua simpang kejap je dahnmpak signboard ke hotel. fuhhh sabar aje lah.

pastu smpai2 kompius pulak nak parking mana. jakun punya psl. dah lmbt punya psl. kami g parking kt kws org tgk lumba kuda parking, seberang jalan hotel. dah la free kan. pastu xpk ape dah sbb dah smpai hotel pun kol 7. sepatutnye dah start dah majlis ni tu y risau sgt. nasib baik belum start. sempat la solat maghrib kejap..

the dinner was great. ada performance, games, lucky draw etc. but too much gangnam style. everything must have gangnam style. nak pusing2 rebut kerusi gangnam style, persembahan king n queen pun gangnam style. kinda boring n too much! ye la, bukan semua org sanggup nak buat gaya gangnam style. pakai ayu2 tetiba nk terkinja2 kan. pape pun tahniah kepada semua pemenang!

makanan? hmm not bad la. wpun makaroni agak keras kekeke







alamak dah tinggal sisa2 br ingat nk amek gambar mkn. sebenarnye byk lagi mkn y disediakan. bihun goreng. salad. byk lagi lah..




tgu time xde orang br boleh posing cmni haha



ingatkan dah cukup bertuah sebab menang lucky draw rupa2nya tidak...alkesah tpt kami parking sudah tutup berkunci rapat siap ada rantai besi melintang depan pintu. dah cane nk blk? cari guard pon nan ado..maka kami baliklah naik teksi smpai umah..

pagi esoknye jalan2 lagi ke hotel sebab nk amek kete punya pasal. pegi la sana naik komuter tau dari padang jawa sampai serdang! 

sampai2 lam kol 6 cmtu, nasib baik pagar dah dibuka sebab orang dtg nk tgk kuda kan. syukur sangat2. tapi nasib kami belum cukup baik. dari jauh nampak kucing berkeliaran kat bawah kereta. bila pergi dekat, rupanya kucing baru beranak. si anak xpandai lagi nak jalan. si ibu dah lari lintang pukang. dek kerana terlalu takut, 2 ekor anak kucing ni masuk kat bwh kereta bhg enjin nak bersembunyi. penat kami panggil xmo kua. lagi sekor duk sembunyi kat bhg spring tayar depan. tarik punya tarik x dapat. 

last2 panggil pakcik guard yang tengah meronda. pulun la kami nak keluarkan anak kucing ni. 1jam jugak lah berhempas pulas...degil betul xmo kua. bila pakcik tu hulur tangan dr bonet depan digigitnya! huwaaaaaaaaa nasib baik bukan aku yang hulur. aku mmg anti sikit kucng gigit ni. hak2

nasib baik la last2 dpt jugak bwk kuar. marah kemain si anak kucing. garang tau. kami lepaskan dia ke tpt adik bradik dia y lain. dan kami beransur pulang...

tamatlah aktiviti hujung minggu kami yang penuh dengan adegan mencemaskan. kui3

p/s : sowi lah byk gambar snirik kekeke. gambar lain xboleh nk letak atas sebab y x dpt dielakkan hihihi
 

celoteh ckynwan Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei | web hosting