Nov 16, 2009

hari kelamkabut.

4:36 PM
reactions 
assalamualaikum semua=)
annyong haseyo!

berlalu lah sudah hari minggu yang sibuk tp tetap best! hehe
sibuk mcm buat ape je kan.....
actually pada hari sabtu bersamaan 14hb, kami bebudak malaysia di fukui ni pegi niigata y jauhnye beratus2 km dr tpt kami ni. lebih kurang 4jam perjalanan la.ada aktiviti tahunan iaitu mesyuarat pemilihan ajk baru msaj dan juga perlawanan bowling..
maka pada hari jumaat saya sibuk la pegi membeli belah sbb ditugaskan membuat bentou @ bekal .
menunya ialah bihun goreng utk 22 org. sbb jauh so as a breakfast la konon2 sbb lunch pihak urusetia dah sediakan di sana hehe.

nak dijadikan cerita. seminggu sebelum tuh saya beli baju murah kt rakuten.guna point je pon. mmg dah bajet2 smpai hari jumaat pg tp sbb saya xsedar baju pon xde lah. =(
kemudiannya, pada malamnya pulak saya bercadang untuk tidur sekejap sbb nanti nk bgn msk bentou. pejam celik pejam celik dah sejam duk terbaring atas katil. dah kol 10 .mata xjugak lelap. so saya decide bgn je lah. buat smbal dulu. xpon goreng telor. maka berhempas pulas la kt dapo. smbil2 tuh selang seli men fesbuk. tuptaptuptap dah kol 230. allamaaaaaaaaaaaaaak~ngntok la pulak. nih kalo tdo nih kompem ke bgn awl nk smbung goreng bihun. so sebagai persiapan awl saya set alarm kol 330 n 4 am. sbb kol 515 dah nk gerak katanya. tdo ngan baju sejuk belon2 tuh. tambah ngan futon mmg la nyaman je kan.

"eh sape la pulak dtg umah aku pepagi buta ni"
tuh la y terdetik di minda tatkala terdengar bunyi ketukan bertalu2 di pintu umah. memula dah dga tapi mamai2 tuh boleyh pulak engt org jahat mane dtg pastu tanak bangun. pastu dgn mamainya keluar dr bilik. eh tudung xde!!!! patah balik carik tudung y tersembunyi. siap langar segala y ada. kerusi meja semua lah. dah gelap. tgk2 jam dah kol 6pg!  ayoyoyo~
bukak2 henset y berada di bawah badan bile terjaga, silent mode upanya.mmg la xdga bunyi alarm.misscall dah bape belas. femes jap semua org call haha..
mulalah kelam kabut. p bukak pintu tgk ade makhluk y kukenali. aduhhhhh.
bentou ntah ke mana. mandi pon belum. pastu siap ala kadar. amek ape y patot ape y x.
bedak pon xsempat pakai. baju xsempat nk pilih. tudung men rembat je. tapi boot tetap menjadi pilihan. dan juga bun2 kesayangan haha.

naik2 je kete mmg kaw2 la kena. semua buat muka mana-bihun-goreng-kami. pastu tetibe. eh mana camera!!??? aaaaaaaaaaaa xbwk jugak. demi bun2 camera pon tertinggal haha.naseb2. dan mmg sepanjang perjalanan la saya kena bahan. bihun goreng nye pasal.


inilah bun2 saya y comel!


tapi xpe, kesilapan dah ditebus.bihun goreng dah siap masuk perut smalam. letak ubat guna2 tapi terlupa, aku pon kena skalik =P
erm korg xsakit perot ke haha

2 ♥:

zul on November 16, 2009 at 11:20 PM said...

saye saket perut mlm smlm~ :(

cKyN WaN on November 17, 2009 at 5:34 PM said...

saye pown...
terlupa nk gtau letak ubat guna2...

 

celoteh ckynwan Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei | web hosting