Apr 11, 2011

berjimba2 dalam air banjir! yeay!

1:25 PM
reactions 
assalamualaikum :)

lamanya aku tak berjimba2 di sini. berjimba? haaa tu ade kotoba(word) baru orang ajar aku. salah ke betul guna tu blakang cte hak2. janji aku nk pakai gak.

ok nak dijadikan cte, smalam sepatutnya aku sambung lagi blaja kete. aku bangun pagi2 tu hujan masih lagi xberhenti. lebat kemain. pastu sampai la kol 11 tu baru stop. mula2 ingatkan hujan cm bese je la kan. tup2 dengar mcm bunyi something jalan dalam air. xke pelik. mana datangnya. bila aku toleh kut tingkap tu tengok kerbau pakcik aku dah melilau2 kat padang belakang umah. sebab air dah penuh. haha kesian kerbau tu.

terkejut la jugak kan. tetiba je air dah naik. bulan 4 kot. pastu xsmpai stengah jam air pelan2 dah mula naik sampai ke kws depan umah aku. masa ni aku dah ready2 nak gerak g blaja kete ni. air makin naik. aku tanya2 la abah, cmne ni kalau pergi belajar ni lepas ke x.

abah aku ckp cmni

"kalau nak pergi, boleh. pergi la. balik nanti abah xtau kalau kena berenang"

hahahaha ade ke ckp cmtu. xkn la aku nak redah jugak kan. mmg la aku suke berenang. dah lama x main banjir ni hak2. so aku pon xpegi la. kejap je dah tenggelam satu tangga umah. pastu kena la urus ape y patut kan. bwk naik motor kat jalan. abah n mak lak punggah2 brg kt bwh rumah. kang xpsl2 hanyut.

so gitulah cte nye smalam. naseb baik air tu duk takat tu je smpai ke malam. xnaik x turun bak kata abah. dan pagi tadi aku bangun air dah xde. tapi masih risau pasal jalan kat kampung sbelah. sebab slalunya kalau banijr mmg air penuh jalan. mak ckp dah boleh lalu walaupun ada lagi air atas jalan.

hujan turun xhenti2.
ni la jalan y aku lalu tadi. seb bek xtenggelam ekzos motor haha
p/s: oh kerbau pakcik aku sempat diselamatkan. cuma jadik mangsa litah je la kejap. hehe
 

celoteh ckynwan Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei | web hosting