Apr 2, 2011

rindu angin sejuk jepun lah puloks

1:39 PM
reactions 
Alhamdulillah, aku skang ni dah pun selamat sampai ke rumah terchenta. cewah. walaupun banyak betul cabaran sebelum smpai ke malaysia. start dr kol 4 gerak dari fukui. amek tiket y xde seat tetap. ramai puloks org nk jalan2 kul 4 pagi tu haha. dah la ngade2 pakai kasut tumit tgi 10 inci. haha *gilo apo 10 inci. 

pastu beli tiket lak yang norikae kat kyoto. 1st time kot kat situ. sblom ni norikae kat osaka. gila kau! kat kyoto punya la jauh nak kena jalan pergi ke platform y nk ke epot. bayangkan la aku pakai kasut 10 inci, tarik bag gedabak. pakai baju kurung okeh. jalan kena sopan. kalau tak terguling2 aku kat situ. sape nak angkat? haha

dah la mula2 tersalah pergi platform. tgk2 bukan. tanya2 org kat situ die pon xtau. seb baik aku ternampak signboard tu kan. pastu jalan2 lenggang kangkung. hey pakai heels kot mana boleh lari  nanti jatuh gedebuk! haha ngade sgt kan.

ok dah smpai epot nk g amek bag y post. mula2 tersalah pegi y hujung dekat ngan kauter nk check in tapi rupanya bag aku ade kat sebalah hujung lagi satu. mak aih sengsara betol! jalan lagi terkedek2 g hujung sana. macam nak pitam tapi sebab pakai baju kurung kena menten ayu! haha. padahal dalam hati dah menyesal gila. tapi demi family terchinta maka aku tabahkan hati.

pastu dah jumpa ngan dorg y balik sama. pergi check in, seb baik lepas bag aku 25kg haha. maka bermulalah perjalanan untuk berjumpa family terchenta. pejam celik lam flight, awat lama bebenor nak smpai. excited kan! haha. ok dah abes. pasni sambung ok hihi

p/s ; 10 inci hanya gurauan. ade ke kasut 10 inci? xterjangka dek akal la
p/s ; tajuk xkena ngan isi lah. tapi malaysia panas..ok la tu kan haha
 

celoteh ckynwan Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei | web hosting