Nov 30, 2009

ade aku kesah?

11:27 PM
reactions 
0 ♥
mulut orang susah nk tutup
hati orang susah nk jaga
perangai orang susah nk control n susah nak jangka

so baik jaga hati sendirik
jaga mulut sendirik
jaga perangai sendirik!


Nov 29, 2009

lagi2 gamba

11:50 PM
reactions 
0 ♥
hisashiburini pakai baju kurung kt nihon...
rasa mcm best..
sbb saya nmpak ayu kan..kan2..
plis la sokong hahaha
pasnih g jln2 pakai baju kurung ah
tapi sejuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuk

saikin malas nk menulis panjang2
so layan je lah gamba











bukan nk kata ape, tp lam gamba ni saya nmpak selimmmmm kaaaaaaaaaann...
mcm papan! T_T












nanti kalo rajeng saya tambah caption byk2 hehe

Nov 28, 2009

bintang!

10:50 PM
reactions 
0 ♥
tetibe trase nk g baring kt tpt lapang smbil kira bintang smpai tertdo, boleyh x~

tick^tock

5:13 PM
reactions 
0 ♥
aku ade kaco hidup ko ke smpai ko nk amek kesah semua y aku buat?

ommmmaaaaiiggoodddddddddd~
nape emo sgt nih!
dush2

Nov 26, 2009

=)

9:24 PM
reactions 
0 ♥

betol la apa org ckp..kegembiraan tuh boleyh melupakan seketika masalah y ada.
so sementara saya ngah gembira ni, jgn buat saya engt masalah2 tu boleyh x?? ha ha
or in other word..p main jauh2 =P

arini br dpt smangat br sket demi sket..selepas ia hilang seketika dahulu.
because today is thursday..n i can see the stars...
im happy =)
thats y i love mokuyobi...biarpun harini jadual getsuyobi y ade 3 kelas! kalo mokuyobi satu je. tp xpe......
bintang byk2! saya sgt suka.

Nov 25, 2009

seronok =)

6:40 AM
reactions 
0 ♥






















Nov 24, 2009

hey ladies

4:06 AM
reactions 
0 ♥







Sudah kubilang jangan terlalu yakin
Mulut lelaki banyak juga tak jujur
Bila sakit hati wanita bisanya nangis



Sudah ku bilang jangan terlalu cinta
Kalau patah hati siapa mau nolong
Seperti langit dan matahari tak bersatu lagi



Hey ladies jangan mau di bilang lemah
Kita juga bisa menipu dan menduakan
Bila wanita sudah beraksi dunia hancur



Hey ladies sekarang cinta pakai otak
Jangan mau rugi hati dan juga rugi waktu
Bila dia merayumu ingat semuanya bohong



Memanglah tak semua laki-laki busuk
Namun ladies tetaplah harus waspada
Semogalah kita semua akhirnya
Mendapatkan cinta yang tulus



Sudah kubilang jangan terlalu yakin
Mulut lelaki banyak juga tak jujur
Bila sakit hati wanita bisanya nangis


Nov 20, 2009

ohtokaji?

1:14 PM
reactions 
0 ♥



Nov 19, 2009

tanah tidak rata atau kaki yang tidak kuat?

10:18 AM
reactions 
2 ♥

Nov 18, 2009

down~

4:54 PM
reactions 
0 ♥


ke mana harus ku melangkah~

bun2 is not bunTU. it`s bunbun oke~

2:37 AM
reactions 
5 ♥
i love my bun2~
hari2 tdo ngan bun2
bgn pagi tgk bun2
senyum comel

really made my day =)






oh saya belum gila oke~
cuma bun2 terlalu comel ha ha ha

oh kenapa suka sgt kt bun2 ni? jeng3 soklan cepu emas.
dulu saya ada banyak sgt tedibe(teddy bear lah)..pelbagai jenis. dr y kecik besar tapak tangan smpai lah y besar boleyh wt peluk tdo. comel2 semuanya.no doubt.
tapi disebabkan perkara y xdapat dielakkan.kesemua y kecik ke besar ke dah xde. semua dah bwk blk umah.bg adik2 wt tdo lak. hehehe.

dan untuk kesekian lama nya xdak tedibe.akhirnya ada y baru. sbb aku ni jenis kalo tdo nk penoh katil.bukan aku peluk tedibe, tp tedibe y pelok aku. bertimbun2 la. dulu la.skang penoh ngan bantal je lah. dan bertambah dah satu. iaitu bun2 ni la. tuh y mcm syg terlebih =P
kdg2 pagi2 bile bangun tgk bun2 xde terus kelam kabut "eh mana bun2?" bwh selimut upanya.=)
smpai ade sorg ni ckp "kesiannye, sabishi sgt ke smpai berckp ngan bun2?" ha ha ha
bukan mcm tu oke.

Nov 16, 2009

kami tetap bergelar juara!

5:01 PM
reactions 
0 ♥
masih lagi berkisar tentang bowling taikai di niigata.

erm pada hari perlawanan saya tidak mempedulikan langsung perihal org len. kerana saya mempunyai agenda tersendiri. iaitu revenge! saya mahu menebus balik kekalahan saya terhadap seseorang y berjaya mengalahkan saya buat pertama kalinya pada minggu prektis.! sgt tidak puas hati. maka di kala org len sibuk baling2 bola pk nk menang saya pulak baling2 bola pk nk kalahkan orang tu.

dan bermulalah.....



kalau die boleyh strike saya pung boleyh ngeh3.....




mmg tanak kalah! pada game pertama dan kedua saya mendahului wpon beza mata sipi2 je. giri2 sep org ckp ha ha
mmg smangat lah lawan smpai ke akhirnya. wpon pd game ke3 tuh saya sedikit down sbb dorg dpt spare n strike saye pulak xdak lagi =(
tapi kebenaran terserlah jua. apabila saya mendahului mata org itu ha ha ha ha ha
dan seperti tahun2 sudah. fukui tetap mempertahankan kegemilangannya.



fukui berjaya membolot tpt pertama dan kedua kategorii lelaki dan wanita =)


sekaligus menjadikan fukui juara keseluruhan 

hari kelamkabut.

4:36 PM
reactions 
2 ♥
assalamualaikum semua=)
annyong haseyo!

berlalu lah sudah hari minggu yang sibuk tp tetap best! hehe
sibuk mcm buat ape je kan.....
actually pada hari sabtu bersamaan 14hb, kami bebudak malaysia di fukui ni pegi niigata y jauhnye beratus2 km dr tpt kami ni. lebih kurang 4jam perjalanan la.ada aktiviti tahunan iaitu mesyuarat pemilihan ajk baru msaj dan juga perlawanan bowling..
maka pada hari jumaat saya sibuk la pegi membeli belah sbb ditugaskan membuat bentou @ bekal .
menunya ialah bihun goreng utk 22 org. sbb jauh so as a breakfast la konon2 sbb lunch pihak urusetia dah sediakan di sana hehe.

nak dijadikan cerita. seminggu sebelum tuh saya beli baju murah kt rakuten.guna point je pon. mmg dah bajet2 smpai hari jumaat pg tp sbb saya xsedar baju pon xde lah. =(
kemudiannya, pada malamnya pulak saya bercadang untuk tidur sekejap sbb nanti nk bgn msk bentou. pejam celik pejam celik dah sejam duk terbaring atas katil. dah kol 10 .mata xjugak lelap. so saya decide bgn je lah. buat smbal dulu. xpon goreng telor. maka berhempas pulas la kt dapo. smbil2 tuh selang seli men fesbuk. tuptaptuptap dah kol 230. allamaaaaaaaaaaaaaak~ngntok la pulak. nih kalo tdo nih kompem ke bgn awl nk smbung goreng bihun. so sebagai persiapan awl saya set alarm kol 330 n 4 am. sbb kol 515 dah nk gerak katanya. tdo ngan baju sejuk belon2 tuh. tambah ngan futon mmg la nyaman je kan.

"eh sape la pulak dtg umah aku pepagi buta ni"
tuh la y terdetik di minda tatkala terdengar bunyi ketukan bertalu2 di pintu umah. memula dah dga tapi mamai2 tuh boleyh pulak engt org jahat mane dtg pastu tanak bangun. pastu dgn mamainya keluar dr bilik. eh tudung xde!!!! patah balik carik tudung y tersembunyi. siap langar segala y ada. kerusi meja semua lah. dah gelap. tgk2 jam dah kol 6pg!  ayoyoyo~
bukak2 henset y berada di bawah badan bile terjaga, silent mode upanya.mmg la xdga bunyi alarm.misscall dah bape belas. femes jap semua org call haha..
mulalah kelam kabut. p bukak pintu tgk ade makhluk y kukenali. aduhhhhh.
bentou ntah ke mana. mandi pon belum. pastu siap ala kadar. amek ape y patot ape y x.
bedak pon xsempat pakai. baju xsempat nk pilih. tudung men rembat je. tapi boot tetap menjadi pilihan. dan juga bun2 kesayangan haha.

naik2 je kete mmg kaw2 la kena. semua buat muka mana-bihun-goreng-kami. pastu tetibe. eh mana camera!!??? aaaaaaaaaaaa xbwk jugak. demi bun2 camera pon tertinggal haha.naseb2. dan mmg sepanjang perjalanan la saya kena bahan. bihun goreng nye pasal.


inilah bun2 saya y comel!


tapi xpe, kesilapan dah ditebus.bihun goreng dah siap masuk perut smalam. letak ubat guna2 tapi terlupa, aku pon kena skalik =P
erm korg xsakit perot ke haha
 

celoteh ckynwan Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei | web hosting