Aug 4, 2011

rindu kampung. dan juga sushi jepun hehehe

10:22 PM
reactions 
 last week, aku p jalan2 makan angin piknik bagai kat pantai miami n pantai shamrock kat sini. nama xley blah kan. mula2 hajat nak jalan2 je sekalik lalu pulak kawasan tu. siap ada gerai2 lagi tepi jalan. maka singgah la. tapi tak banyak kawasan pantai yang boleh lepak. semua macam dah nak tenggelam. usaha la jugak cari kawan yang boleh lepak2


pantai miami yang warna keruh.

kat sini siap boleh nampak lagi batang paip besar yang dorang salurkan air2 dari mana aku taktau la. tapi memang xde selera la nak mandi. yang peliknya ada pulak anak2 kecik yang pergi mandi. xtau la cmne boleh ada perasaan nak mandi. maybe dah biasa kot. aku nak g basuh kaki pun xsampai hati.

main monopoly deal. jangkit ngan hosmet hahaha
and the next day kami pergi pantai shamrock lak. dekat je ngan pantai miami tu. kali ni semangat penuh waja bawak bekal segala. ipod, speaker sebab nak berpiknik lawan battle men monopoly deal. tapi sayangnya tertinggal kat umah. zannen.




pantai shamrock ni pon sama je tahap air dia. sebab dekat je pon ngan pantai miami tu. kat sini lagi la. sampah2 berkeliaran. ngan botol air, kotak minuman. haihhh musnah sudah alam ku. teringat pulak lagu hijau nyanyian zainal abidin. 

ni pantai kat terengganu. boleh nampak air hijau lagi. rindunya nak mandi pantaiiiiiiiiiiiiiii

on the way balik nampak satu benteng ni yang letak bendera malaysia terpanjang. masuk malaysia book of records. gigih nak ambil gambar.

tapi kepala bendera xsempat. hahaha
then pergi makan sushi.sebab ada orang tu br dapat gaji. ni yang aku try2 nak telan. walaupun tahu hakikat mesti x sebest sushi jepun. 



yang lain x sempat nak amek gambar dah ngap. tapi memang jauh gila beza dari jepun. ngan ada lalat nya lam kedai. pastu penutup tu dorang xbasuh pun letak balik. pastu kertas menu tu boleh men letak2 je atas nasik. omg. memang jauh gila ngan suasana jepun. dah la duk depan customer. buat cmtu lak. heh, memang jatuh terus standard kedai yang aku duk pandang tinggi dulu. haiihhhh. no more sushi kat sana.
 

celoteh ckynwan Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei | web hosting