Feb 24, 2011

hidup bergelumang ngan kotak.

6:43 PM
reactions 
0 ♥

i`ve been  busy these past few days. no mood to write even a sentence here, no mood to stalkwalking other blogs because hidupku terumbang ambing di sini. ceh! ayat taknak sedih lagi ke? haha

alkesahnye, sekarang ni ngah packing barang untuk dihangkut ke tanah air tercinta. ngah pening2 sebab duit makin susut, nafas makin semput adoi. tambah2 pulak tetiba abah nak suh  bwk balik beskal. wat kenangan katanya. comel lah abah ni.

alahai, aku ni jenis yang senang sangat nak kesian, nak rasa touching2. *sebab tu orang senang pijak kepala* duk fikir2 cmne nak bwk balik beskal ni. dah la beskal dah rosak. tayar dah pecah sebab lama sangat tersadai hujan panas salji ribut petir katbawah tu xde sape nak usik. aku kan nak diet, g skolah jalan kaki beb. eceh.

so kesimpulannya tak dapek la nak  bwk balik beskal. sebab panjang sangat. nak meminimumkan space ni haaa. aku ni bukan jenis saving juta2. ribu-riban yen tu ade  lah haha adoiii skang br nak menyesal kan, memang x berguna la. so adik2 yang baru sampai sila simpan duit okeh!

tadi dah angkut sket barang2 yang boleh angkut simpan lam stor sementara. sebabnya 6hb 3 ni dah nak kena keluar rumah menumpang rumah junior yang sangat baik hati lagi comel. sebulan jugak la merempat kang. 26hb br blk msia insyaAllah.

oh cakap pasal nak balik, baju sotsugyou dah beli haha smangat x aku? ermm apa lagi nk update ek. ermmmm tu je kot. serabut palo ni.

Feb 20, 2011

OMG.OMg.OMG. i got something to tell you!

11:27 AM
reactions 
0 ♥

Yes! cepat2 mari sini kumpul ramai2. duduk rapat2 , kita dekat2. ade cter best nak kongsi ni. berita paling best di dunia. siyes x tipu. xnk caya sudah!

A.k.u.l.u.l.u.s.e.x.a.m.i.n.s.y.a.A.l.l.a.h.b.o.l.e.h.b.a.l.i.k.m.a.l.a.y.s.i.a!

YES!

cmni cternye, hari jumaat tu pergi jumpa sensei untuk tanye result. actually ni je lah satu2nya subjek yang aku menaruh harapan yang tinggi untuk cukupkan pointer(?). yes aku naik 4nen giri2 je. so zaman berkenkyu(lab) agak kelam kabut ngan subjek lagi. menderita sepanjang zaman kot haha

ok2, balik pada cte asal. g  jumpa sensei. mula2 my fren yang masuk. bila sensei gtau result dia, aku cuak giler2 sebab to tell you the truth, aku memang xyakin langsung masa mid term ngan final aritu untuk satu subjek ni. and this subjek ade combine ngan lagi satu subjek. i have to pass both of it utk dapat 3pointer. kalau satu je sangkut mmg dua2 kantoi la jawabnye.

then bila my turn, sensei dengan senyuman y comel2 di  muka tu gtau aku lulus utk dua2 subjek. masa tu Allah saja yang tahu perasaanku. sangat2 lah bersyukur. Thank you Allah.

now, sape nak tolong packing barang ni oiiiiii. lagi 2 mgu nak merempat umah xkemas2 ni haiiihhhh

Feb 18, 2011

mari buat gegaran sejagat!!!!!!!!!!!!

1:34 PM
reactions 
0 ♥
hello semuaaaaaaaaaaaaaaaaaa! perghhhhhh dah lama nya aku x membingitkan keadaan kat blog aku nih. act hari2 aku bukak je blog ni cuma tu lah,  bukak cmtu je. xde mood weyh.

dalam kepala ni banyak sgt benda nk cerita. sebulan dua ni banyak sangat cerita2 yang aku nak kongsi, start from my besday sampailah ke saat aku submit my thesis. yes! yesterday. i submitted my thesis. dah siap cop sensei.

and tinggal lagi result exam. and if everything ok, semuanya akan setel! dah boleh balik rumah packing  barang masuk lam kotak.sental2 rumah dan aku nak naik flight balik msia.

i will make sure, petang 26 mac aku dah ada kat tanah malaysia. i will! no matter what. so wait for me my dear beloved family. we will meet soon!

okay, saikin satu benda yang duk asik terperangkap je lam kepala otak nih is pasal kerja. fyi, i already got an offer from this kaisya in penang. dulu masa zaman2 muda remaja xreti nak fikir pasal masa depan memang xpk banyak n i just accept it. dah sign bagai. n now when i think about it, rasa macam taknak pergi penang pulak. u know why, aku dah selalu sangat jauh ngan family. 

ermm.. memang la rasa nak cari keje kat selangor n my family kat terengganu act tapi compare to penang, i prefer selangor sebab my sister, brother, sedara mara , sepupu sepapat ramai lagi kat selangor n i have nobody in penang! hehe

since sekolah menengah aku jarang sangat balik rumah. until now. dah bape tahun dah. and rasa macam dah tiba masa nye aku nak eratkan hubungan kekeluargaan ni. cewah.

lagipun, balik msia nanti dengar2 cte ade job fair kat midvalley.15-17 april. so why not aku cuba nasib kan. rezeki di mana2 kan. hehehe

Feb 11, 2011

bila hati tak senang….

11:57 AM
reactions 
0 ♥

secara kasarnya, semua telah setel. tinggal nak hantar thesis 18hb ni. semalam dah tengok thesis senior, and rasa macam ok la. xde la susah bebenor. insyaAllah boleh siapkan cepat2.

tapi sekarang lam kepala ni masih berlegar2 satu benda. risau sangat. perasaan tu sama macam masa akhir2 sem third year dulu. sebab aku lepas naik 4th year pun giri2 gak. dulu time2 macam ni sibuk nak hantar repot. pastu pergi gakuseika tanye result. pastu g jumpa sensei tanye result. memang ke hulu ke hilir. xde mood nak buat apa, nak fikir pasal lain memang jauh sekali.

and now the same thing. risau fikir pasal subjek. pasal presentation insyaAllah xkan ade masalah. tan i tak cukup lagi nak sotsugyou. nak tahu result cepat2. sepatutnya sekarang dah boleh start fikir pasal nak kemas2 rumah, fikir pasal baju nak grad nanti. tapi kalau dalam hati ni susah sangat, macam mana nak fikir benda lain kan.

Ya Allah, permudahkan segalanya. tenangkan hati ku ini.

sekarang dalam kepala fikir nak balik je. belajar kat oversea memang la seronok. boleh jalan2 tengok negara orang. tapi sampai satu tahap tu, memang genkai lah. rasa nak cepat2 blah dari sini. dah taknak dah mengadap orang2 mata sepet nih. nak balik duk dekat2 ngan family lak di negara tercinta. nak balik!

p/s: im so sorry to pemenang lucky number my GA. hadiah dah ada ni ha kat tepi cuma masa x mengizinkan betul nak menapak ke post ofis. insyaAllah isnin depan pergi pos sebab memang kena pergi pos ofis. gomenne~

Feb 10, 2011

its obaaaaaaaaa~

1:01 PM
reactions 
0 ♥

baru je selesai amek last paper tadi. gila. memang gila. 80 markah untuk soklan penerangan sajo. hadoiiii memangterus bungkus la jawabnye. and now aku berharap kat 電気回路 je lah. harap2 aderezeki. kalau tak mimpi la nak balik umah weyh. Ya Allah permudahkanlah segalanya. amin

oh. lupa nak cakap. semalam aku dah pun selesai final presentation. Alhamdulillah. berakhir dengan selamat insyaAllah. walaupun xdapat jawab 2 soklan tapi sensei sendiri mengakui soklan dia susah, so aku xperlu nak pergi setsumei dah pastu. dan yang paling bangga sekalik sebab dapat jawab soklan sensei legend. walaupun aku taram je haha.

mula2 nak present tu memang aku cuak. tangan memang sejuk beku. 2jam before aku duk mundar mandir je lam kenkyu(lab) tapi sempat men twitter sebab nak hilangkan gemuruh nye pasal. haha

DSC00071

DSC00164 DSC00160

DSC00165

pastu bila dah ready, sejam sebelum my sesi dah gerak pergi hall. tangan sejuk xyah cakap la. n bila sampai my turn, hilang sket demi sket segala gemuruh. thanx kawan2 yang mendoakan aku.

dan sekarang masa untuk siapkan thesis untuk dihantar sebelum 18hb. sket je lagi nih.cayok2

Feb 8, 2011

entri sejuk beku

3:12 AM
reactions 
0 ♥

harini 8feb 2011

harini ada exam. 2ketul. jam 1445 sampai 1800

sekian.

Feb 7, 2011

nebes weyh!

12:24 AM
reactions 
0 ♥

dah masuk hari isnin. selasa exam.FINAL EXAM. rabu FINAL PRESENTATION. tahap cuak dah mula menderu2. otak berserabut dah ni. risau macam2. YA ALLAH permudahkan  la urusanku di sini. serius risau sampai rasa nak menangis. aku nak balik malaysia cepat2. i hate being here lama2. dah penat. plis la semua berjalan lancar. setiap kali fikir macam2 kemungkinan, hati  ni dupdapdupdap je x henti2.nasib bek xhenti2. kalu berhenti terus?

i just have to do my best this week.  n everything will be over!hopefully,

mintak2 la pisang xberbuah dua kali. n i will do everything utk sotsugyou /grad. kalau terpaksa melutut merayu meraung depan sensei sekalipun, i will. omg. scarry nyeeeee

saikin otak dah x bape betul. fikiran melayang2 je time buat keje. mcm mana boleh naik tangga sampai ke rooftop masa nak g lab kat tingkat 3, macam mana boleh nak masukkan ikan lam mesin basuh after ulang-alik basuh baju. semua dah x teratur. i cannot focus at all.

semua org plis doakan aku kat sini. Ya Allah, berikan aku ketenangan.

Feb 3, 2011

resah gelisah, tunjukkan aku jalan, berikan aku ketenangan

1:12 PM
reactions 
0 ♥
aku skang kat lab. ngah tunggu sensei datang untuk check 予稿(yokou) atau dalam bahasa melayunye ape ek? summary? eh tu english. lantaklah. cepatlah sensei dtg check sebab sy nak print cepat2 125 lai ni. kemudian boleh la sy focus kt study lak.

dugaan jugak lah sebab aku ade final exam 3 hari. 8,9,10 feb. dan aku kena present on 9hb. kiranya aku akan exam kejap 8hb tu, pastu 9hb ptg aku exam lagi dan ptg2 dah nk mlm lak aku nye turn presentation dan 10hb pagi esoknya aku exam balik. agak kelam kelibut di situ.

skang ni aku mcm resah sket. hati tak tenang. fikiran bercelaru. bila duk sibuk2 nak study lam kepala melayang2 fikir pasal final presentation, yokou dan seangkatan berkaitan kenkyu ni. bila duk ngadap hal presentation bla,bla,bla...kepala lak bercelaru pasal subjek. aku hilang tumpuan. 

Ya Allah, redakan lah kegelisahan di hatiku ni. T_T

untuk balik dengan bergaya, aku perlu lepas sekurang2nya 2 subjek, dan jugak lulus cemerlang presentation ni. selalunya hal2 kenkyu ni xrisau sgt kot cuma subjek la.3subjek repeat paper.kalau lepas 2 pon ok, dah cukup syarat insyaAllah. kalau x alamatnye aku meraung la lagi 1tahun kat sini. mintak dijauhkan lah. huuuuuuu.

Feb 1, 2011

insya Allah, ada jalannya :)

9:12 PM
reactions 
0 ♥


i love it!

Lirik Insya Allah – Maher Zain (Versi Melayu)
Andainya kau rasa tak berupaya
Hidup sendirian tiada pembela
Segalanya suram
Bagai malam yang kelam
Tiada bantuan tiada tujuan
Janganlah berputus asa
Kerana Allah bersamamu

Chorus
Insya Allah Insya Allah Insya Allah
Ada jalannya
Insya Allah Insya Allah Insya Allah
Ada jalannya

Andainya dosamu berulang lagi
Bagai tiada ruang untuk kembali
Dikau keliru atas kesilapan lalu
Membelenggu hati dan fikiranmu
Janganlah berputus asa
Kerana Allah bersamamu

Ulang Chorus

Kembalilah
Kepada Yang Esa
Yakin padaNya
Panjatkanlah doa
Oh Ya Allah
Pimpinlah daku dari tersasar
Tunjukkan daku ke jalan yang benar
Jalan yang benar
Jalan yang benar
Jalan yang benar

Ulang Chorus

sumber : http://www.1liriklagu.com/lirik-insya-allah-maher-zain-versi-melayu/
 

celoteh ckynwan Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei | web hosting