Mar 11, 2011

Gempa Bumi dan tsunami : Pray for us

9:08 PM
reactions 
Petang tadi ngah men2 laptop atas katil tetiba rasa pening. rasa goyang2 tapi buat bodoh je la. tapi makin lama makin rasa pastu terus tengok lampu kat siling. goyang2. sah! gempa bumi tapi xde la cuak sangat lagi. pastu pergi bukak tingkap nampak semua tiang letrik goyang2. agak lama. pastu sambung men laptop. xlama lepas tu goyang2 lagi, then perasan status kawan2 kat twitter ngan facebook sumer duk cakap pasal gempa bumi. masa ni terus capai remote control bukak tv. terkejut sgt tgk kat bahagian tohoku dan kantou gempa bumi teruk. miyagi prefecture 8.8 magnitude dan ibaraki prefecture pon lebih kurang sama. dan seterusnya gempa berterusan sehingga sekarang. antara tempat y teruk sendai, aomori, miyagi, ibaraki, hokkaido, iwate, akita. train tak dapat gerak. kebanyakan orang jalan kaki je nak balik rumah. letrik xde. salji turun dengan sangat lebat. mereka semua kesejukan, duk lam rumah bertemankan lilin, pakai down jaket ngan selimut futon. heater xleyh pasang.

ni antara gambar gempa bumi aku snap dr tv je lah y mampu.


 

celoteh ckynwan Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei | web hosting