Mar 6, 2011

kerana nila setitik, x semua susu rosak kottt

6:42 PM
reactions 
harini dah selesai lagi satu tugasan. iaitu pemeriksaan rumah dr pihak elpis. temujanji pukul 240. kol 2 aku gerak dari rumah. lam 15 min kot sampai umah nampak kereta biru elpis. dupdapdupdap berdebar2 lah jugak. 

aku parking beskal kat tepi then masuk lam umah di tingkat tiga. kemas2 apa  yang patut dan bawak kuar semua barang apa yang patut. kemudian dengar bunyi derapan kaki menaiki tangga. huwarghhh cuak x hengat la weyh. nebes ma. lam hati duk fikir bape la depa nak ketuk2 aku ni kan.

pastu die masuk2 bukak kasut tengok2 sekeliling then terus ke ruang tamu dan terus ke ruang hujung. lepas die tutup tingkap dan kunci terus bincang ngan aku. terang pasal deposit, pastu kena tolak duit cleaning 2man tambah kunci hilang kena 3zen. so ada lagi balance 1man gurai la. pakcik tu sangat baik. satou san namanya. x macam org y dtg check umah lama ktorg. masam mencuka. y ni penuh dengan senyuman. cewah. i like! xde la nk neves terlebih kan. sket2 je neves nye ehehehe

then aku cakap la kat die nak awal2 sebab dah nak balik malaysia ni. malas nak susahkan orang lain di kemudian hari maka dia dengan baik hatinya akan mempercepatkan segala urusan. 

so aku balik la rumah. dalam hati masih lagi risau sebab takut die baik depan2 je kan. belakang kang abes die charge sumer2. tapi sebaliknya berlaku. tepat pukul 5:55 petang  tadi die call balik cakap nak datang pulangkan duit. Alhamdulillah. segalanya berakhir. Thank You Allah. :)

ni rumah y disnap sket2 after bersih2. tadi xsempat dah nak snap2 haha. so this is my house. *gambar pintu je banyak haha

ni dapur

toilet dan bilik mandi

ruang tamu. tu pintu oshire. tempat doremon tdo 

ni bilik tidur


oh lupa nak update. dah balas email KPTec dan memberitahu bahawa aku terima kerja kat Penang. sebagai permulaan aku terima je dulu. balik kang nk try nasib gak kat mana2 area selangor kan and kalau ade rezeki kat sana aku xkn pergi Penang lah. 

ijou :)
 

celoteh ckynwan Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei | web hosting