Oct 13, 2009

kesilapan yang diulang...

1:45 AM
reactions 

assalamualikum n selamat sejahtera =)

wah2...aku ni xsedar diri byk keje y perlu dibuat tapi masih berangan nak tulis post n berfacebooking bagai kan.
haiihh....

ok la..tanak cerita panjang
berbalik pada tajuk di atas.
kesilapan yang diulang. apakah kesilapan itu..
selama 22 tahun ++ aku hidup dan mengenal orang ni..
satu bende yang aku perasan ialah setiap 1st impression aku kt orang tuh mesti salah! xlari banyak pon mesti lari sikit la. normal la tuh
dan even dah kenal lama2 sket then aku cepat buat tanggapan!
contoh kalo org tuh buat baik sket je mesti terus rasa dia baik gile bla3 puji melambung and selalu end up akan berlaku something y membuat aku merubah balik tanggapan y org tuh baik gile!
dan sebaliknye..kalo org tuh buat jahat sket ke ape ke mesti terus nk ckp org tu jahat la bla3 n akan end up " eh die ni xde lah jahat sgt pon kan bla3...."

aku benci apabila bende tuh berlaku sbb aku ni dah la jenis cepat sgt percaya kt org..cepat sgt rasa baik ngan org..baik y mcm ko dah buat bende same2 ngan org tuh terus rasa ko rapat ngan org tu. padahal org tu xrase cmtuh pon dan begitulah sebaliknya. duk engt org tuh jahat tapi sebenarnye die lah y paling sng nk tlg bile ko dlm kesusahan.
erm phm x?

tuh la y aku rasa skang ni. and akn selalu la berlaku perkara y agak mendukacitakan.
like
"xsangkanye jadik mcm ni"
"i tot ktorg mcm dah kwn rapat gile"
"kenapa la aku sng sgt nk rasa mcm tuh"

aaa byk lagi la..nk feeling lebih2..haiihhh~
bile fikir2 balik aku mcm hidup lam dunia sendiri.
rasa seronok sorang2 bahgie sorg2 padahal org y ko rase buat ko bahgie n seronok tuh xrase cmtuh pon.
pastu duk kutuk2 org tuh jahat bla3 padahal die xpenah kutuk ko pon malah bersangka baik lagi kt ko. (._.) teruknye~

ape2 pon hidup perlu diteruskan sbb ckyn wan sehat dan kuat!
yosh!

4 ♥:

lok.. haha said...

smpt lg tulis blog.... bile nk siap graf nye... hak2..

ckyn wan on October 13, 2009 at 3:35 AM said...

hahahaha
dah siap lor~

kate smpai subuh
chodo ii sblom subuh dah siap
pasni smayang terus tdo smpai t.ari esok
bgn2 p hantar graf hak2

~thirasaufee~ on October 13, 2009 at 3:27 PM said...

aku plak ckyn.. dah terang2 org tuh teruk, still nak percaya ckp dia.. kan ke lagi teruk tuh kan?? huk huk

cKyN on October 13, 2009 at 5:04 PM said...

no la
i mean maybe die xde lah teruk sgt smpai ko nk bersangka buruk kt die smpai bile2 hehe
tuh maxod aku
mungkin die ade buat kesalahan skalik tp xbermaxod die jahat smpai bebile kan hehe
:D

dan sebaliknye haha

 

celoteh ckynwan Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei | web hosting