Jun 30, 2010

bloody monday

12:36 AM
reactions 
hai hai hai~eh lupa.assalamualaikum semua =)
eyp2 senyum2 kekeke

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
tadi aku baru je habiskan satu siri drama jepun. yamato nadeshiko shichi henka. memula ka twebsit ni dia tulis shichi henge.penatla aku pikir pe jadah la pulak tajuk ni langsung xdp tbayangan. bila dah tengok kanji baru perasan. henka rupanya. maksud dia lebih kurangcamni la. 7 perubahan yamato nadeshiko. tapi siapa la pulak yamato nadeshiko nih? so aku tanya pakcik google. so sedara dia pak wiki pun jawab la camni

Yamato Nadeshiko (大和撫子?) is a JAPANESE word meaning "personnification of an idealized Japanese woman", "ideal" in the historical context of the patriarchal, traditional culture of Japan. This floral metaphor, combining Yamato, an ancient name for Japan and nadeshiko "Dianthus Superbus, Large Pink",or frilled pink carnation, literally translated as "Japanese Dianthus".
Yamato-nadeshiko: "a Japanese woman (with all the traditional graces); an ideal Japanese woman.
aku siap copy paste lagi untuk kesenangan kamu semua. nak tahu lebih lanjut tekan sini ye adik-adik. aku tak nak citer banyak pasal drama ni.cuma satu je y aku pelik n tak puas hati. ada satu watak lam citer ni. konon2 dia sangat hensem+ kakkoi gila sampaikan setiap kali dia keje je ada remaja perempuan pergi kerumun jerit2 "uwaaaa,kakkoi~" bla3 and seangkatan dengannya sehingga mendatangkan masalah kat tempat dia kerja.disebabkan itu, xsampai brapa lama kerja kena buang.bape kali lajugak kerja pahtu kena buang. sampaikan nak kuar rumah kena menyamar bagai. dasyat gile lah dia punya hensem. aku xtau la ada betul ke kat dunia lua ni tapi melampau jyan! ada ka macam tu. nk g kerumun bagai. typical nihonjin ke typical onna? hahaha nak tahu lebih lanjut sila tengok ok.ak tengok pun sbb drama ni 1st ranking kat sini. 

kamenashi kazuya


and skang ni aku tengah tengok drama bloody monday. best.cte orangjahat. cte ni dah lapuk kot tahun 2009. biasa la aku. tak up to date haha. tapi aku suka watak laki ni. jarang2 kua (br tengok episode 2) compare to 1st hero kot.

what say you? docchi ga kakoii?

till then~

5 ♥:

~thirasaufee~ on June 30, 2010 at 1:12 AM said...

dua2 tak kakkoii.. muka macam org tak mandi pagi hahaha

latex said...

hahahahaha
tekejut aku bace komen trah

pooja on June 30, 2010 at 9:22 PM said...

hoi2. cik tirah. yg kiri tu kakkoi tau. citt

nua on July 1, 2010 at 2:17 AM said...

aku setuju ngan trah.. wahahaha

cKyN WaN on July 1, 2010 at 10:12 AM said...

hahahaha
eh pulak ngan aku pooja
aku suke y kanan wpun muka mcm xmandi.ntah2 mmg xmandi haha
y kiri mcm comel sgt haha

 

celoteh ckynwan Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei | web hosting