Jun 21, 2010

day 4

8:01 PM
reactions 
assalamualaikum semua~
hello world~

macam mana kesihatan anda hari ini?
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

alhamdulillah hari ini berjaya melalui hari keempat puasa tanpa sebarang masalah. walaupun pada jam2 terakhir aku dah terbaring usap2 perut lagak seperti ibu yang mengandung

"sabar ye perut, jangan buat perangai lagi. kejap je lagi nk berbuka"

biasa la bagi orang yang ada gastrik macam aku ni. kadang-kadang sakit perut datang belum sempat waktu berbuka tiba. tapi hari ini alhamdulillah ia behave hihi syukur~

so apa menu hari ini? kalau time puasa ni semangat nak masak memang tinggi.sebab baru rasa nikmat berbuka kalau dapat makan sedap-sedap. so google sikit kemudian teringin nak makan masak lemak cili api. nasib baik semua bahan asas mencukupi. 
daging masak lemak bukan cili api

air keladi

cara nak masak? erm aku masak simple je.

bahan-bahan:
bawang
daging yang dipotong nipis
garam
gula
serai
serbuk kunyit
santan

cara-cara:
blend kunyit , bawang, dan serai
rebuskan hirisan daging bersama asam keping.
setelah air kering dan daging empuk masukkan bahan yang diblend td
masukkan garam dan gula secukup rasa
tunggu sehingga masak

dah pun siap! simple sahaja hehe.selamat mencuba =)

2 ♥:

AMIEROZIANA on June 23, 2010 at 2:42 PM said...

adakah adik aki sudah terer masak?

cKyN WaN on June 23, 2010 at 6:08 PM said...

uihhh jangan xcaye.dah buat kek ok skang ni hahaha =P

 

celoteh ckynwan Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei | web hosting