Mar 31, 2012

Double parking!

9:52 PM
reactions 
Assalamualaikum


Kat umah kami ni kan, sejak akhir2 ni br perasan yang makin lama macam makin banyak pulak kete katt parking. Sampai x cukup ruang. Bila pagi2 kua seawall kol 630, memang baru nampak ramainya manusia yang ada kereta sampai kena double parking. Sampai kat tepi jalan lua pon ada.

Hmmmm mungkin mmg macam ni dari dulu . tapi kami baru perasan. Nak buat macam mana, sebelum aku dapat kerja dulu suami selalu keluar rumah pukul 930 pagi. Masa ni semua orang dah pergi kerja kan. Mana la nak perasan kan.

Alkesahnye double parking. Ada dua cerita menarik…

Saranan aku la, kalau nak double parking pastikan kereta tu tak sensitive. Sensitive macam mana? Bila double parking, selalu orang akan buat free gear supaya senang orang nak tolak kalau kereta terhalang kan.

Tapi suatu hari ni, aku tengok 2,3 orang berdiri di tepi sebuah kereta hitam berkilat. Bunyi alarm memang bingit telinga. Tak lama sket, stop la kejap. Tapi bila orang tu nak tolak balik, bunyi lagi. Haaaaaaa..tu la kereta sensitive x leyh nak sentuh sikit dah bunyi2. mmg la pakcik tu pissed off. Hahaha. Kereta sensitip bebenor.

Lagi satu, kalau tahu xnak keluar rumah 3,4 hari jangan la double parking. Mana taknye, ada satu kereta ni, kami perasan 3 hari xgerak dari tempat double parking. Hari nak pergi kerja, tolak ke belakang. Bila balik kerja kat situ lah tempatnya. Esoknya pun tak berubah. Pagi2 sehingga kami balik kerja x berubah dari tempat double parking. Kesian orang nak kuar kena tolak2, nak masuk parking terhalang ngan kereta tu. Hari last aku tengok lampu belakang dah pecah2. lampu depan pon pecah2. xtau la memang dah pecah ataupun kena naya ngan orang yang sakit hati.

Nasib baik hari ke4 dah berpindah ke tempat parking y betul. Kalau tak, maunye kena humban lam loji najis kat sebelah hak2.

So, fikir dulu sebelum double parking!
 

celoteh ckynwan Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei | web hosting