Jun 22, 2010

bersederhana

7:54 PM
reactions 
assalamualaikum
hellow world =)

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Alhamdulillah masih lagi diberi nikmat hidup untuk merasai semua nikmat lain di dunia jepun ini.
ok, menu for today? ermmm tadi jalan-jalan balik dari lab singgah mitsuwa nak beli barang untuk dinner nanti.
belek-belek bahagian hasil laut ternampak pulak ikan best. separuh harga.

" kalau masak sweet sour ni pon sedap jugak"

maka aku pun beli la.bersama-sama sayur2an lain dengan niat nak masak telur bungkus.tapi alih-alih, tengok lah apa hasilnya...


ikan goreng sudah haha. hilang sudah sweet sour and telur bungkus. kenapa? sebabnye lauk semalam ada lagi lebih. kuah punadalagi. so mlm ni masak simple2 saja. tak mahu la berlebih-lebih. kat dunia luar sana ramai lagi yang x dapat makan. so sweet sour esok sahaja ok =)

resepi? xde la kawan-kawan. goreng ikan pun tak tahu ke?

oh ya, jangan lupa lapikkan tisu dapur setelah gorengikan.kurangkan kolesterol. kang makan minyak free2 aje. 

3 ♥:

Anonymous said...

alhamdulillah...esok bole mkn ikan masak sweet sour ^^

AMIEROZIANA on June 23, 2010 at 2:42 PM said...

kalu ada budu lagi best!!!

cKyN WaN on June 23, 2010 at 6:09 PM said...

tau xpeeeeeeeeeeee..mkn sayur cmtuh je kalo xbuat sambal belacan

 

celoteh ckynwan Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei | web hosting