Mar 10, 2012

toiletku toiletmu jua ..okayyyyy!

9:58 PM
reactions 
Assalamualaikum!

Dulu kan masa mula2 masuk kerja, macam2 dapat training. Dari segala aspek diberi training. Pastu ada pengenalan utk semua dept lam company. Baru la dapat gambaran sebenar kan ngan sape kita berurusan, ape function dorang summer.

Pastu ada sekali tu ada ternampak slide ni. Kami ramai2 duk gelak bila baca. Aku x engat the exact title tapi ada kaitan ngan penggunaan toilet. Ala2 manner lam toilet gitu. Pastu trainer tu terang la benda tu memang perlu pon, lagi2 untuk foreigner y keje kt situ.

Tapi bila aku fikir2 balik memang perlu pon training tu, walaupun semua dah besar2 panjang, dah matang, dah grad, keje bagus2 tapi aku masih tak pahammmmmmmmmmmmmm!

Why, why, why la semua orang mcm xde common sense langsung! Tak reti ke menggunakan tandas dengan sebaik2 nya. Aku kadang2 tak paham ngan sesetengah orang yang malas sangat nak meninggalkan tandas lepas guna tu dalam keadaan yang baik.

Bila masuk tandas, tengok tisu2 bertaburan. Aku duk bayangkan, masa nak sumbat tisu lam tong sampah pastu terjatuh xde hati nak angkat balik ke? KOTOR? Its yours! Bukan org len punya pun.

Pastu kalau dah siap wt bisnes lam tu, flush la. Kalau sekalik xjalan, flush byk2 kali. Kotor tak kotor pon korang punya gak. Tak rasa malu ke bila ada orang tunggu kat lua, tp korang biar je x bersih ngan hasil korang tu. X malu ke? Xde rs malu ke?

Aku kalau nk kua tu nampak setitik air kt ats tmpat duduk tu pon xbleh nk biar. Kena lap jugak. Sebab bila aku masuk toilet, kalo ada air pon rs kotor kan nk duduk. So , sama la jugak ngan orang lain.

Please la make sure the toilet is ready for the next person to use.

EMO! grrrrrrrrrr.......
 

celoteh ckynwan Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei | web hosting