Oct 31, 2009

jangan panjat lah!

11:04 PM
reactions 
0 ♥



assalamualaikum dan salam sejahtera =)

*************************************************

kadang-kadang. kita terlalu fikir sesuatu benda tuh dengan terlalu mendalam kan?
tapi kalau sesuatu yang kita fikir tu mmg xboleyh keluar dr minda ni nk buat mcm mane ek..


menghirup udara pagi mmg sangat menenangkan.
lebih2 lagi dikelilingi pokok hutan. sangat suka! =) mendamaikan~



dan ia buat aku lupa seketika tentang keadaan sekeliling.
daun2 yang mula berguguran~





mcm oppa!=P

oh tadi nampak ikan sgt besar.banyak pulak tu.air sungai sgt jernih!buat aku leka lagi.






mahu pegi lagi =)
jangan kacau kebahagiaan y aku ade biarpun hanya untuk sementara!

yang mana satu, pilihan kalbu

7:29 PM
reactions 
0 ♥
hmmmmmm.....
last last last week...bile ntah aku ada tanye sorg senior ni
which one he prefer the most..

oke aku tanye korg lak.mane korg nak?mane y korg agi takot or rase plg berkesan kt hati la..

korg buat someone marah + naik angin+ berasap kepala..
then...
1. org tuh buat xtahu je kt korg. kira mcm serangan halus la. ignore habes2an. bile dpn org buat mcm biasa je tp sbenanye dia ignore korg. dingin abes la.xberckp toka
2.org tuh serang2 betul2 tunjuk dia marah. xkesah la dia pukul ke tengking ke ape2 je lah.

antara dua situation ni. y mana mcm menyeramkan. n antara dua2 ni y mana korg selalu buat

tekan tekan tekan...erk

9:30 AM
reactions 
0 ♥
haihhhhh....tu la menggedik sgt nk tekan2 sana sini. pastu dah jadik mcm ni br padan muka! T_T

Oct 30, 2009

sarang~tte nani?

9:18 PM
reactions 
2 ♥
currently watching
smile , you...
loving you a thousand times...
you are beautiful.

o m g~they are so sweet! go mi nam! hwan tae kyung! waaaaaaaaaaaa sgt comel bile die buat muka tu...
kalau lah balak aku comel mcm tuh. kompem aku kurung lam bilik je.
nanti kalo kua ramai lak serbu ha ha ha

oh oke.stop jap. fuh2
ptg td melilau cari sakaguchi. bilik die ya rabbi. penoh ngan kotak je. haih.
pastu jumpe yamada. busy pulak. sempat selisih tgh jalan je.pastu siap pesan dtg after kol 5.
kalo dah smpai umah melekat kt kerusi mcm kena gam uhu je xda maknanye aku nk p skolah blk..
dah la skang makin cepat gelap.sejuk lah tu. kena jalan kaki agi.
shiroyo!

kemas2 bilik.
susun2 baju lam almari gabak.
mandi2.
smbung tgk cte.
kata malam minggu. ngeh3 =P

........................

12:24 AM
reactions 
4 ♥
ommaaaaaaaaaaaaaaaaaa~
nanum ohtokei~~~~~~~~~~~
T_T
******************************************************************
pernah x rase mcm hidup pon xberguna lagi
mcm nk hilangkan diri dr dunia ni
nk g ke suatu tempat y xde org kenal
kena culik ngan makhluk asing pon xpe >.<

tapi siapa aku utk pk semua benda tu
Allah bg nyawa lama ni pon dah cukup bagus..
kalo dah rasa hidup xberguna, manfaatkan la saki baki y ada ni utk jadi berguna
x gitu?
oh aku mmg pandai bermain ngan bhs.
cuma praktikal tuh lembab sket.
come on ckyn! u can do it.
ape y telah berlaku tuh xleyh nk patah balik.y dah hilang tu xkn dtg menjelma balik kt ko. so apa y ada depan mata ke, sekeliling ke jaga betul2.hargai sebolehnya. dan jangan la amek mudah. dah bape kali terhantuk pon ko tanak terngadah agi ke?
JANGAN NAK BERANGAN!. mesin masa tuh xde ok. pintu doremon pon xde.
yang nyata adalah masa skarang dan hadapan.so guna la otak y Allah kasi tuh utk pk!

Oct 29, 2009

rambut hilang lagi kah

10:53 PM
reactions 
2 ♥
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
nak potong rambuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuut~
tensennyeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee~

dah mcm habit kot
asal tensen je nk potong rmbut
asal potong rambut je tensen.erk.

T_T


nak pnjam kaki boleyh?

6:34 PM
reactions 
0 ♥

assalamualaikum~
dan salam sejahtera semua =)

*************************************

why i cant make a decision on my own?
even on such a simple thing...
hmmm......
sgt xreti nk buat keputusan
sgt xreti nk atur hidup
sgt xtahu nk rancang ape2

hey!
u already 22 years old oke! n less than 3 months u will turn 23! ehem2..dah gtau secara xlangsung ni. prepare adiah lah ye =P
aaaaaaaaaaa
hyung! nanum ohtokei~ ?
T_T

Oct 28, 2009

home alone

10:50 PM
reactions 
0 ♥

pabo!

6:03 PM
reactions 
0 ♥

you keep coming while im trying very hard to push you away...

you give me hopes when your heart didnt say so...
and you leave me alone when i start to think about you and me...
its too much, isnt it?

so why bother coming at the first place when you already start thinking about your future-without-me plan?
just go away...can you?

jalan2 abeskan duit

4:39 PM
reactions 
2 ♥
assalamualikum..=)
dan salam sejahtera

last 24th oct. menemani si quy2 mahu beli baju katakanya kt uniqlo. so kami pergi lah ditemani lagi oleh nua as mini`s driver and dudu with his celica ditemani amie. kebetulan ada sale so parking mmg penuh. kena tgu lama jugak lah. maka bermulalah pengembaraan mencari baju dan bermulalah jugak mcm2 gaya y ada hehe...so selepas bodek2 pujuk2 rayu2 so masing2 xpulang ngan tangan kosong lah hahaha itu mmg visi dan misi semua org bila kua shopping secara berjemaah =P
"hensem jugak aku pakai baju ni" kata si pemilik y menggayakan baju baru itu. kt blakang pulak ade je y sibuk2

oh ini sempai2 saye =)
kt baju pon tag ade agi haha

oh sebelum g uniqlo ktorg p isi perut dulu kt texas hand. mkn pizza. padahal aku dah mkn bihun goreng dulu sblom gerak. konon2 nk tunjuk xmkn byk kt texas hand =P
so aku tgk je lah dorg mkn2.

.
me de taberu =P

then next destination p yusu pulak sbb nk beli brg2 dapo. jalan sana jalan sini beli brg2 y ada.

tapi disebabkan malam masih muda maka visi dan misi diteruskan utk menghabiskan duit org kaya. maka mini kecil dihalakan ke jack pulak! selagi mangsa xkuarkan duit maka xkn kuar dr tpt tuh. rasakan! aku pon kena T_T bulan depan makan pasir la jwbnye. time ni jugak lah buat perangai xnak peduli ape org kata. amek satu dua baju try2.pose sana sini. snap2. then letak balik haha.
masing2 gaya tanak kalah hehe
semua ni xbeli pown hahahah


pastu rasa2 mcm masih awl lagi. jom pg mcD. lepak2 borak2. sape y ajak aku pon dah lupa . then pegi le mcD. bukan beli ape sgt pon. beli air je lebih. konon2 nk minum sket beli size s masing2. pastu xcukup pg beli lagi. beli y besar sket pulak haha. borak2 gosip2. rasa mcm mata dah nk tertutup tuh br gerak balik. sudahnye aku tertinggal brg lam kete mini.


ape2 pon. tanoshi ichinichi datta! =)

Oct 27, 2009

im smiling the whole day =)

6:48 PM
reactions 
0 ♥

annyong~
guess what?
today is the best day ever kot...n i just love tuesday on this week only! even i have jikken @ experiment today...

n its started when i woke up dis morning....dgn satu perasaan y sgt tenang lah.
then after put it on my body n take it n put it again after several times, i decided to wear it. yeah~
but thinking of jikken, oh my gooooooooooooodd~ dudu version. i didnt read too much to answer any question from my sensei. but what can i do. no time left. so i went to school bringing my lovely bag with my lovely watch n lovely not-so-pink kemeja petak2! wahahaha...mmg amek risiko abes lah nk pakai. semua nya lovely konon2.

today at lab, sama seperti y dilakukan group2 terdahulu. kami kena melukis. lukis gambarajah alat y digunakan time jikken dijalankan. sgt susah oke. dah lame bakat melukis aku terkubur then nk kena asah balik today. sejam br siap. lukis 4 benda alah tuh.

ok masa y ditunggu tiba jugak akhirnya. sensei dah start tanye2 soklan. tangan aku dah seram2 sejuk. n sbb aku telah menggunakan hukum fizik y salah berserta konsep y salah maka jawapan aku betol hahaha...tp xpe belajar dr kesilapan n sensei mcm nmpak usaha aku y bersungguh2 ngeh3...

then mlm p mkn sushi. aku mkn 4 pinggan je sbb dah mkn after klas pd ptg nye...pastu p men bowling..n saye sgt gembira lah jugak wpon kalah ngan mereka2 y terer. men 5game dpt 639 ok la kan utk pompuan. wpon ade org tuh dot 700++. ces2..

so pendek kata, sgt happy la utk satu hari =)
moga esok kekal indah


indah

10:04 AM
reactions 
1 ♥
hari ini sangat cerah~
cuaca pon oke je
i like~

xsejuk sgt. so bila bangun tu x payah sibuk2 nak carik heater ke ape...dgn heikinye bangun terus pegi mandi hehe..sangat suka
sbb kibun skang betol2 rasa best. rasa tenang. shiawase to iu ka. happy je lah.
and YOU.again~dun kaco2 my mood aaaaa..kalo x i sembelih guna pisau buah ni. grr.

hyung, kumapta! =)

adakah perlu pakai baju baru harini? ha ha

Oct 26, 2009

hey you!

10:57 PM
reactions 
0 ♥
hey you!
yes.you! not him.her.she.he.they. but YOU!
can you stop all this nonsense?
im sick of it already....


Oct 25, 2009

my life or someone else life?

6:04 PM
reactions 
0 ♥

"we struggle to be the best character in our own life without knowing we actually be the worse part in someone`s life"


wah abes bersastera bagai kan...tapi itulah y berlaku tanpa kita sedar sbenarnye~
we try our very best to be the best part, obviously in our drama life...but without knowing that in someone`s life, who struggle their best also to be the best in their own life,we are being judge as a bad character. *oh sila abaikan kesalahan tatabahasa oke. eh jgn abaikan.betulkan hehe.

tapi kita xminta semua itu kan. because without both best n worse.. there would be no life at all. n both of it actually can be a good thing to help us to move on. today we are the bad one but maybe one day we will be the good one not in our life but in someone else.

erm. why not we struggle to be the best part not only in ours but also in someone else life.menarik bukan?

Oct 23, 2009

hanya untuk bercinta lagi~

2:00 PM
reactions 
0 ♥
op op!
jangan salah sangka.
dunt jump into conclusion that fast aaa! ngeh3

itu hanyalah sebahagian drpd lirik lagu aje. tiada kena mengena ngan sape2 sama ade y hidup atau yang mati. eh adeeeeeeeeeeee~ade2
japg aku gtau sape y berkenaan y ada kaitan tuh hehe

ok first of all. i think some of you already know that i love listening to lagu rock kapak. ala2 lagu zaman dulu kala y menggamit kenangan silam! cewah! ayat tetap xmahu kalah kan.

actually dah tulis byk2 dah tapi tetibe error pastu hilang cmtuh je so mls nk tulis balik. so xdapek lah senaraikan mereka y terlibat. ape2 pon enjoy lagu nie. i like!


Oct 22, 2009

sudah abes semuanya ~

5:41 PM
reactions 
0 ♥
salam semua =)

hari ini sudah kembali tenang i guess after kena tembak ngan sensei time hapyou tadi. sorry sensei, my bad bcoz i cant answer all the questions given not because i dunt know the answer but sensei is too hensem..n i couldnt open my mouth while my heart beat too fast! <-- oh tipu gile alasan xleyh blah! huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa hampir setengah jam kena hentam y xbrape padu. dan aku hanya mampu membisu. adeh.

minggu ni adalah minggu paling teruk i guess. Allah pilih this week to hand me this ujian after i asked to give me strenght.

Oct 18, 2009

kami juara~

4:21 PM
reactions 
1 ♥



kami juara gifu taikai 2009!!!
o yeah~

nk gtau tuh je =P
nanti kite cerita dr a smpai z detik2 cemas y ada hak2
oh gamba ramai2 ade lam camera org len so letak gambar ni dulu lah ye =P

Oct 16, 2009

relax..relax...

11:26 AM
reactions 
2 ♥


salam semua =)
dan selamat sejahtera~
semalam panas sgt salam pon xbg kan haish~
tuh la org ckp, marah tu kan dtg dr syaitan..cuba bg salam ke mesti xrasa nk marah2 ke melenting ke

oh ya semalam saya mcm bengang n panas hati je kan~
so biasa lah kalau dah dlm mcm tu punya condition, nak berfikir ngan waras pon susah je..
mulalah buat something y kadang2 boleyh jadik sgt besar..haiiihhhh..nyah ko syaitan!
so today i want to apologize if i hurt someone`s feeling (tu pon kalau that someone tahu saye trase ngan dia kan) when i post something either in my blog or facebook last night..but trust me, im ok now. xmarah2 dah. xsakit2 hati dah. xterguris ke tercalar ke ape2 je lah....
cuma sedikit kesal atas apa y berlaku. wah gaya mcm ape je kan. mcm la besar sgt. tapi dlm keadaan smalam saya rasa ia sgt besar. rasa mcm "engat aku ni patung ke nk tolak sana sini"
oh sangat malu ok! bile balik je dr mkn eskem smalam n baca all those things y mcm ********* <-- aaaa isi sendiri ikot keperluan masing2. terduduk terkesima terpaku semua ada lah. adoi. susah la perempuan y mcm ni kan. so sensitive.

haiihhhh~xmo lah panas2 hati mcm ni lagi. sgt xsuke. sbb nanti mesti nk menangis kalo panas hati ke saket hati ke bengang ke. sbb saye dah berjanji tanak menangis. sgt penat laaaaa~ye saye tahu nmpak lemah kalo menangis tapi saye mmg ciptaan y sgt senang menangis kalo sorg2 ha ha xboleyh blah punye ayat! suke ati lah! tp smalam nye condition tuh, air mata pon tanak keluar sbb bengang giler laaa. tapi skang dah xbengang ha ha tapi kalau jumpa org2 itu rase nk cepuk sekali boleyh x? heshhhhh~

Oct 15, 2009

nk sgt...hambekkkkkkkkkk~

11:29 PM
reactions 
0 ♥
Clipart Illustration of a Green Emoticon Face With Red Eyes, Gritting Its Teeth, Symbolizing Anger And Bullying
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...................
wpon tensen2 ni~
bengang tahap maksimum~
kena bersabar~
sabar itu separuh drpd iman......
i wish i can throw it out...but i cant..why? because bukan semua bende boleyh selesai kalo ko buat mcm tu.....
kalau aku mengamuk sekalipon ape lah pekdahnye kan...bende y konon2 simple je tu..small matter kate org y terer ckp english kan.xpyh amek hati.xpyh hiraukan. buat xtau. hey you! aku pon manusia biasa jugak y ade hati ada perasaan. senyap xbererti hati aku keras. diam xbererti perasaan aku xtercalar. oh sorry. out of mind. pabo! bichosso? chugullae??? aaa sukati aku la nk eja cmne. aku x amek kelas kankoku lah.
oh sila bersabar~

Oct 13, 2009

betul ke?

5:07 PM
reactions 
0 ♥

salam semua =)

erm nk gtau nie~
dari dulu lagi aku mempunyai satu prinsip y xboleyh diubah kana..kalau aku salah sila betolkan!
kdg2 terfikir jugak betol ke ape y aku pegang ni
pernah dga x kata2 or frasa or ape je lah y org panggil kt bwh ni

our fren`s fren is our fren
our fren`s enemy is our enemy
our enemy`s enemy is our fren
our enemy`s fren is our enemy

erm dah betul kot berbelit nk tulis

our fren`s fren is our fren
ok y nie aku bersetuju lah jugak kan unless kwn kepada kwn ko tuh ade buat slh kt ko..br la leyh jadik enemy kan.kalo x xkn tetibe nk jadik musuh lak

our fren`s enemy is our enemy
musuh kawan kita ialah musuh kita. erm y ni aku xbape nk setuju sgt
mengikut situasi tertentu rasa mcm xpatot lak.
contoh situasi 1 : si A n B berkawan rapat. tapi disebabkan berlaku perkara y tidak diingini menyebabkan si A n B jadik musuh. then one day si A berkawan ngan si C n in the same time si C berkwn jugak ngan si B without knowing A n B is enemy. one day si C ni tahu jugak la y kwn2 die ni saling memusuhi. so wut should C do? adakah si A jadik musuh si C sbb si A ni musuh si B y merupakan kawan dia atau sebaliknye? atau si C ni patot memusuhi kedua2nya.?
hmm..pening2 tapi bagi aku lah kan. kalau aku jadik si C tuh. aku kwn je ngan due2. sbb something y berlaku in the past tuh xmelibatkan aku. as long as si A atau B x melakukan sesuatu terhadap si C y boleyh menjadikan mereka musuh, both of them are C`s fren kan? kan? kan?

n boleyh gune penerangan same kot utk our enemy`s fren is our enemy
tapi tgk lah kan kalo musuh kepada kwn ko tuh penah bunuh family dia ke or melakukan kesalahan y sama waktu dengannya .sape berani nk kwn kan tapi kalo die betol2 insaf xsepatotnye kita mushi die kan...
hmmm its too complicated.

bagi aku la kan. kalau aku kwn ngan someone tapi one day dia buat kesalahan y maybe kawan aku y len xsuke dia, n aku pon maybe xsuke kesalahan y dia buat tuh tapi selagi dia xberkaitan ngan aku, xkacau hidup aku, aku still rase aku masih boleyh nk kwn ngan dia. i mean aku akn still berkawan ngan dia. pasal kesalahan or ape2 y dia buat tuh bukan masalah aku. tuh antara dia n org y dia buat salah. kalo salah ngan org len ke ngan binatang ke ngan bende ke even ngan Tuhan sekalipon, tuh between dia n them. not me kan. i have no right to judge die tuh baik or jahat. dia tuh xpatot dijadikan kawan. dia tuh patot dipulaukan ke x. n yes its part of my tanggungjawab untuk tegur kalo dia buat salah tapi bukan semua orang mampu untuk menegur dan sungguh menyedihkan aku termasuk dalam golongan `bukan semua` tu. paling worse pon benci di dalam hati walaupun itu adalah selemah2 iman. tapi bukan untuk kau ignore dia. that is my own point of view la.

penah dengar cerita teladan y parents kena sumpah jadik khinzir tuh? nak tahu lanjut baca kt sini.
walaupun parents dia dah buat kesalahan berat mcm tu,siap dah disumpah jadi binatang yang dia diharamkan makan tapi tu between parents dia ngan Tuhan. sbb tu dia masih menjalankan tanggungjawab kt parents dia. jaga sepenuh hati sehingga dia dijanjikan syurga oleh Allah.

so moral of the story : kenapa smpai mahu membenci?kita ni pun manusia biasa y diciptakan Tuhan. sama je ngan manusia len. apa kelebihan kita sampai kita nak membenci ciptaan Tuhan yang lain?

oh komen y membina shj ye. xmo ada y boleyh mengurangkan tahap kesabaran sesiapa =)
nanti kalau ade mase aku smbung sbb mcm byk kekurangan n kalo bisa menambah kegawatan di hati sesape harap maafkan saye sbb saye hanya bercakap kepada diri sendiri.

kesilapan yang diulang...

1:45 AM
reactions 
4 ♥

assalamualikum n selamat sejahtera =)

wah2...aku ni xsedar diri byk keje y perlu dibuat tapi masih berangan nak tulis post n berfacebooking bagai kan.
haiihh....

ok la..tanak cerita panjang
berbalik pada tajuk di atas.
kesilapan yang diulang. apakah kesilapan itu..
selama 22 tahun ++ aku hidup dan mengenal orang ni..
satu bende yang aku perasan ialah setiap 1st impression aku kt orang tuh mesti salah! xlari banyak pon mesti lari sikit la. normal la tuh
dan even dah kenal lama2 sket then aku cepat buat tanggapan!
contoh kalo org tuh buat baik sket je mesti terus rasa dia baik gile bla3 puji melambung and selalu end up akan berlaku something y membuat aku merubah balik tanggapan y org tuh baik gile!
dan sebaliknye..kalo org tuh buat jahat sket ke ape ke mesti terus nk ckp org tu jahat la bla3 n akan end up " eh die ni xde lah jahat sgt pon kan bla3...."

aku benci apabila bende tuh berlaku sbb aku ni dah la jenis cepat sgt percaya kt org..cepat sgt rasa baik ngan org..baik y mcm ko dah buat bende same2 ngan org tuh terus rasa ko rapat ngan org tu. padahal org tu xrase cmtuh pon dan begitulah sebaliknya. duk engt org tuh jahat tapi sebenarnye die lah y paling sng nk tlg bile ko dlm kesusahan.
erm phm x?

tuh la y aku rasa skang ni. and akn selalu la berlaku perkara y agak mendukacitakan.
like
"xsangkanye jadik mcm ni"
"i tot ktorg mcm dah kwn rapat gile"
"kenapa la aku sng sgt nk rasa mcm tuh"

aaa byk lagi la..nk feeling lebih2..haiihhh~
bile fikir2 balik aku mcm hidup lam dunia sendiri.
rasa seronok sorang2 bahgie sorg2 padahal org y ko rase buat ko bahgie n seronok tuh xrase cmtuh pon.
pastu duk kutuk2 org tuh jahat bla3 padahal die xpenah kutuk ko pon malah bersangka baik lagi kt ko. (._.) teruknye~

ape2 pon hidup perlu diteruskan sbb ckyn wan sehat dan kuat!
yosh!

Oct 10, 2009

gula2 dari german =)

1:31 PM
reactions 
5 ♥
salam semua
selamat sejahtera
=)

oh
did i tell you about my washing machine? somebody used my washing machine without my permission. oh sangat2 la geram kan. and i put a warning on it using 3 languages ha ha.
japanese. english. malay. erk
here it is.
sangat2 scary ok nk keluar rumah. what if somebody y guna my washing machine tuh lelaki?
sekali dtg bwk gang mengamuk depan my house. oh tidak. meremamg bulu roma oke.
sehinggalah ke hari ini when that somebody tuh came to my house. mintak maaf bla3. bagi surat chenta. bagi gula2. bagi duit siap u. memula xtahu ada duit. so amek je la kan smpul surat tuh.
lepas bukak2 ade duit. die ckp ade la gune lebih dr sekali. and aku xsalahkan die pon sbb die br pindah n dpt slh info. die engt aku nye tuh public. sbb y public boleyh gune tuh ade kt building sebelah.
so aku p la pulangkan balik duit tuh. rase bersalah la kan. dah la dpt gule2. siap tulis bodoh agi kat kertas letak atas mesin basuh tu.haha. wat malu je kan. naseb bek guna bm haha
moral of the story is sila bersabar hehe..n think +ve..betul ke? =)

oke the problem is...cmne nk mkn gula2 y bertulisan german ni?
should i take extra class dis sem? blaja bhs german semata2 nk mkn gula2 haha

mimpi ngeri...

11:44 AM
reactions 
0 ♥
assalamualikum dan selamat sejahtera semua =)

after tidur about 7 hours pg td...aku bangun mungkin bukan dari lena yang panjang tapi dari nightmare y bisa merobek jantung! fuh!

xperlulah diceritakan kt cnie kot hehe kalo xmo cerita bek xyah gtau! haiihh

semoga hari ini membawa harapan yang bakal menyinari hidupku seumpama suria yang menerangi seantero alam. cewah. ayat tetap tidak boleyh blah kan. ha ha

oh ye boleh tolong aku with something x?
cmne nk ubah gelak mcm jan*** yang berbatu2 boleh dengar?
yela...nak la jugak jadik perempuan melayu terakhir kan.erk.
dah pernah cuba ubah.
tengok wanita2 ayu len y senyum simpul je, comel nampak lemah lembut.
bukan la nk kelihatan comel atau lemah lembut. sbb aku mmg dah comel. ha ha
cuma....gelak kuat2 nih sgt x sopan oke! haiihhh...tolong la ckyn wan. ubah oke. at least b4 balik haru nanti kalau ada kesempayan balik la. baru lah abah n family boleh bangga. ahaks
tapi kalau senyum simpul je mesti lama punya lah nk kena tahan.
tau tau..kalau gelak banyak2 boleyh matikan hati..
pastu kalau hati mati tahu x apa yang akan jadi?
ya mesti berusaha bersungguh2.
yosh! ckyn wan sehat dan kuat~

terlena

3:31 AM
reactions 
0 ♥
salam semua =)
selamat pagi.

again i cannot sleep
y?
sbb byk sgt fikirkan perkara2 y berlaku lately..
perkara yang hanya aku dan mungkin hanya kamu yang tahu
perkara yang hanya aku, kamu dan dia yang tahu
perkara yang hanya mereka tahu dan berfikir aku tidak tahu
perkara yang hanya aku, kamu, dia dan mereka yang tahu
and above of all these things, HE KNOWS EVERYTHING! EVERY SINGLE THING! that is the most important thing we should know. xkesah lah aku je y tahu ke, kamu je y tahu ke, dia je yang tahu ke, mereka je yang tahu ke atau semua org y tahu sekalipon. sbb sesiapa pon yang tahu tentang sesuatu,sesungguhnya Dia lebih mengetahui even sebelum kita mengetahuinya pon.

another few months i will turn 23. and all these years...apa yang telah aku buat?
Ya Tuhan, sedarkan aku dari kesilapan yang mungkin aku sedar dan tidak.

Oct 9, 2009

why lilo&stitch?

6:11 PM
reactions 
0 ♥
assalamualaikum n salam sejahtera semua =)

hmmm...now nak bercerita la kenapa amek lilo&stitch as my blog`s name. kenapa xpilih pooh ke cinderellah ke hehe
smalam after created new blog..the hard part was the name or blog`s title..sangat2 la susah kan.. sama seperti bila nk start new post..mesti take time jugak nk letak tajuk die kan..

haaaa smalam ngah duk pk2 tuh...toleh sana toleh sini..nk cari ilham la konon2nya.
then ternampak lah satu album lilo&stitch. dalam tuh ade gamba2 raya y baru je print nk pos kt family kt kg. mcm best je ni...so terus amek nama tuh as blog`s name. haha

oke, xde idea sebenarnya nk tulis apa. erk


ehem3....

10:05 AM
reactions 
0 ♥
assalamualaikum & salam sejahtera guys =)
selamat pagi...erm tengahari dah hehe haiihhh
bila balik kt rumah sendiri sorang2 ni beginilah keadaannya.
xdenye nak bangun awal2 pagi
tambahan pulak xde kelas arini..so membuta la selagi terdaya. hak2
actually da terjaga tadi kol 7 lebih tapi since xde bende yang nak dibuat
sambung tidur balik la jawabnya. kalo kt umah tuh dah ada breakfast, baju yang perlu disidai tapi kat rumah sendiri mana la nak ada breakfast pagi2 unless ada kelas pagi la kan. pastu sejak kejadian penggunaan mesin basuh oleh sape pun xtahula..jadik macam takot nk kua dari rumah saje2..sekali terjumpa ngan orang y guna mesin basuh aku tanpa kebenaran tuh. kowaiyo..

oh saya ada tetamu jap g. so perlu siapkan diri. nak pergi mitsuwa. nak beli barang dapur sikit.
nak masak tengahari lah. lapa. semalam satu hari makan pizza. sangat la x kena dgn saya hak2 wpon abes satu pizza aku mkn sorg lalalala

Oct 8, 2009

new begin with new hope

11:17 PM
reactions 
3 ♥

gamba xde kaitan hehe
assalamualaikum dan salam sejahtera semua..
jangan terkejut dan jangan risau sbb anda berada di tempat yang betul jika hasrat di hati ingin mengikuti perkembangan di blog ckyn wan cuma sedikit perubahan telah berlaku hehe...
blog yang lama masih ada cuma sudah diupkan kepada private blog.
alasan?
hmm terlalu banyak perkara yang berlaku lately ni yang membuatkan penulis memberhentikan seketika blog itu atau dengan kata lain tidak lagi menjadi tatapan umum. penulis akan mula update di blog y baru ini dan kemungkinan xupdate sgt kt blog lama. nak delete sayang so privatekan je la hehe...
so jangan ragu jangan segan..sila lah dtg ke blog ckyn wan selalu ye hehe
c yaa~

 

celoteh ckynwan Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei | web hosting