Feb 10, 2012

alahai makcik n adik cashier....

11:42 AM
reactions 
Assalamualaikum!

Alkesahnye aritu kuar pergi giant..beli barang dapur sketttttttttttttttt. dalam kepala dah list siap2 barang nak beli. takut exceed. amek dwet sket kt atm. maka jalan2 lah beli barang yang nak diBELI tadi. y dah senaraikan dalam LIST tadi. 

tuptaptuptap......

eh,yang ni pon xde  lagi.
aah la, kita kena beli yang ni.
paaaa, yang ni boleh tak?

bila bawak kat cashier,sipi2 je lepas duit y kua dr atm td. *sigh*

bila list barang 10 je, sudahnya 30 yang bawak balik. bila kuar dwet 50, kena tambah lagi 50 tiga keping. so, wtpe sibuk buat list??? hahahaha

ok cte sebenar bermula di sini.....

masa beratur kat cashier tu,depan aku ada la sorang pakcik ngan anak dia. banyak betol barang dia beli. tungtangtungtang....200++ bil nye. pastu dia hulurkan kad credit ke debit xtau lah. tiba-tiba....

cashier 1 : kat sini cash only!
pakcik : oh tak boleh pakai kat sini ek. *sambil intai2 counter lain
cashier 2 : muka masam jeling2 macamnakmakanorang
cashier 1 : tak boleh! kat sini xleyh pakai sebab mesin dah rosak. sebab tu ktorg letak ni! 
*sambiltunjuk kertas tertulis CASH ONLY di mesin tu. aku pon baru ternampak time tu.
pakcik : alah,x ternampak pulak. *sambil intai2 kertas tu,intai2 cashier lain* kalau tukar line xleyh ek
cashier 1 : kena buat balik satu2. so, ada cash tak ni.
pakcik : .................
cashier 1 & 2 : dah buat muka xsenonoh. *aku pulak y panas hati.

lantas pakcik tu kuarkan cash dr wallet dia. xde kurang pon. makcik n adik cashier tu ngan muka x puas hati teruskan pekerjaan. bila pakcik tu belah sempat jugak aku dengar dorang mengomel. tapi x pasti pulak. senyum? jauh panggang dari api la. bukan nak cakap elok2. 

ktorg sebelum ni bukan xpernah x cukup dwet, bukan x pernah mesin x jadik tapi cashier time tu bagus je tunggu. explain betul2 mesin xjadik wt hal. then hubby ckp nk draw je. apa ke susah sangat ke nak cakap baik2. pakcik pulak tu. hadoiiiiiiiiiiiiiiii. bikin panas je

 

celoteh ckynwan Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei | web hosting