Feb 26, 2012

Syukur Ya Allah..♥♥♥

11:15 AM
reactions 
Assalamualaikum!

Alhamdulillah, ini rezekiku. selepas berhempas pulas pergi interview sana sini, sudah sangkutlah 2 keje. satu kt pj satu kt shah alam. Dah pilih mana yang dirasakan terbaik, insyaAllah esok dah boleh start keje.. no more lazy day for me. T_T

"ala, mama jangan la keje. "

boleh tak my hubby cakap macam ni malam tadi??? lepas dah dapat keje br cakap mcm ni hahaha. sebabnye aku ada la cakap, 

"nanti dah keje jauh2, kalau kena balik lambat2, smpai umah lambat, sape nak masak? nanti papa balik, dinner x siap lagi."

tapi, new job ni akan ikut calendar jepun. so maknanya cuti xsama la ngan malaysia! x sama la ngan hubby! susah jugak nak plan 2nd pre-honeymoon ni hak2. pastu office hour pon xsama. i kene keje start 730. balik tu ikut keje la siap ke x haha. standard 8 hours mcm org len keje jugak.

hari jumaat dah pergi buat m.check up. kali ni mmg banyak betul dorang check. x mcm y aku buat sblom ni. pegi kol 10 pagi, kol 3 petang br siap. cmpor lak ngan doctor y busy. mcm biasa la, kena derma urine sket, derma darah 3 tiub!!! banyak betol. pastu wt ECG. 1st time buar so agak gementar hahaha. tapi xde pape pon. calit2 gel sket, nurse letak wayar berselirat then dengar degupan jantung sendiri. pastu pergi wt xray pulak.

Alhamdulillah semua normal.

The heart size & shape are normal.
The lungs are clear.
For urine test, all are in reference range..include appearance, colour, sp gravity, pH, albumin urine, glucose,ketones, blood, rbc, wbc, epithelial cells, casts & crystals.

Haemoglobin dalam darah pon ok, fasting glucose ok, total cholesterol giri2 safe hahaha. desirable : < 5.0 . Mine was 4.9 haha. BMI : 18.7.. masih lagi normal tapi sipi2 nak masuk underweight. berat xberubah2. last timbang 1 @ 2 bulan before. timbang aritu pon berat masih sama. haihhhh

check mata. memang boleh baca sumer y terpampang. Alhamdulillah. degupan jantung pon normal. 

Syukur Ya Allah aku dikurniakan kesihatan ini. :)

So, am i ready for tomorrow??
 

celoteh ckynwan Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei | web hosting