Sep 21, 2010

ujian penilaian sekolah rendah

1:48 PM
reactions 
eh betul kan tajuk aku tuh nama penuh UPSR? haha dah lupa la pulak. dah lebih sepuluh tahun lepas aku amek upsr. pelajar harapan sekolah ni dulu. tapi sekolah rendah je la. naik sekolah menegah lingkup terus. haiihhh..


hari ni kan upsr. so di sini dengan berbesar hatinya aku mengucapkan semoga berjaya kepada adik aku bernama mek ira, jawab exam molek2. ingat apa y kak nor ajar aritu? mak aihhhh nak terkeluar anak tekak aku ajar die matematik ngan sains. bile die tanye n aku xsure jawapan maka aku buat2 la tanye dia balik. haha keji x. lupa dowh. padahal ujian darjah enam je pun. agak- agak kalau aku amek balik exam tu boleh dapat 5A tak? dulu aku tak dapat 5A pun. bukannye bijak sangat macam kamu-kamu.


agak-agak aku ni boleh jadi kakak contoh dia tak? ye la dah belajar jauh2 ni kot2 boleh jadik sumber inspirasi kan. sebab dulu2 aku jadikan akak aku y sulung tu sumber inspirasi. dapat tau akak masuk U memang rs semangat lah. nak masuk U jugak. walaupun sekarang orang macam dah tak heran kalau boleh masuk U. yeke? eh heran lagi la. sebab bukan semua boleh masuk U kan. kan. kan. tak kita lah yang kena bayar lebih ke bayar sikit ke tak payahbayar ke kan.

jawab molek2. 

haaiihh macam mana la adik aku ni.tahun depan tingkatan 1. xleyh nk imagine macam mane nanti. ada harapan jadi mangsa buli ni. mana taknye, bila cikgu cakap jangan mandi sungai dah dekat2 nak exam ni, memang dia tak pergi mandi sungai langsung! patuh pada arahan. good. jangan jadi mangsa buli sudah.


2 ♥:

AMIEROZIANA on September 21, 2010 at 3:01 PM said...

pastu cikgu kata tokleh raya sebab nak UPSR dia bgtau ma dia tokleh raya...kalu nak raya lepas UPSR baru blh raya cikgu kata...pastu dia kata tak kan nak raya sorang2...mek ira..mek ira...betul sungguh...

mmg ngajar dia sangat2 menguji kesabaran...nak tubik anak tekak...nasib dia cool ah kena tengking pun..kata cita2 nak jadi baby sitter

cKyN WaN on September 22, 2010 at 8:25 PM said...

tu la. sengih je la reti haha
cmno la tingkatan 1 kang

 

celoteh ckynwan Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei | web hosting