Jul 26, 2010

dunia kita berbeza

3:50 PM
reactions 
ha ha ha ha aku berlagak hima(tak busy) apabila cuba update sekerap yang mungkin kekeke
xnk ckp panjang. cuma sikit je hihi

apa yang berbeza? dunia ngan sapa? 

dulu masa zaman masih lagi budak hingusan. sekarang pun berhingus lagi kalau selsema.ehem. time sekolah2, zaman2 innocent. bila tengok cerita @ baca novel @ apa2 je lah. kadang-kadang terfikir 

"eh ada betul ke orang macam ni" 

tak kisah la watak jahat ke baik sekalipun. tapi selalunya watak jahat la.sebabnya time tu tak terdedah lagi ngan dunia luar. duk terkurung kat kampung and sekolah. dunia aku hanya lah sekolah dan kat kampung je. kalau skrip yang wajib ada dalam sesebuah cerita mesti macam ni 


"kota yang dipenuhi dengan tipu daya manusia. hanya yang 'pandai' je boleh survive."

tapi bila dah terdedah sikit ngan dunia luar ni, ada betul jugak apa yang aku duk terfikir. lagi2 kalau benda tu berlaku di kalangan orang sekeliling. dah macam lumrah dunia. bagi orang yang baru nak merangkak memang terkejut. culture shock la konon2. takut pun ada. belum kenal sepenuhnya lagi asam garam kehidupan di luar sana. dari kecik sampai besar duk bawah kelompok yang terkawal. 

shinpai desune~
 

celoteh ckynwan Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei | web hosting