Jul 27, 2010

myspace-->friendter-->facebook-->twitter--> ???

10:51 AM
reactions 
assalamualaikum =)

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::



dulu zaman my space.oh aku ada jugak acc myspace jgn xtau.dah berhabuk tak bukak. bukan myspace je, tagged pon ada. flixter pun! berzaman jugak tak bukak. lepas tu bukak acc friedster. 


friedster setelah malaysia ambil alih.tapi ade orang men lagi ke..


hooohhh zaman berlumba2 nak tambah 'kawan'. nak tengok siapa paling dapat banyak kawan. kalau banyak2 rasa bangga. tak kesah dah sapa yang request fren pon balun aja. mamat bangla ke, nama takleh nak sebut ke semua hantam saja. janji kawan ramai. padahal bape kerat je y ko contact betul2. bape kerat je y betul2 jadi kawan. pastu hari2 check ade ke x msg. dulu kalau xde pun tak ape. janji dapat tengok sape y view profile. lagi banyak lagi rasa glamour. ha ha ha ha



bila dah bosan menjebakkan diri pulak ke alam facebook. nih lagi mantap. semua ada. gila2 main application. jawab soklan sana sini. memenuhkan notification orang ngan kau punya application yang entah apa2. satu hari MESTI ada notification. yelah, zaman semua orang gile facebook. tak kan tak ada notification. sorang jawab new application, maka esok berderetlah dekat newsfeed pasal application yang sama. pastu pakat2 nak komen2. haiihhhh...

sekarang?
masih lagi bukak facebook tiap2 hari, selang 10 saat refresh. notification tetap tak ada. sunyi nye rasa diri ini hahahah ayat xleh blah. xpayah tunggu 5 saat pun tak apa.sebab eventhough satu hari kau tidur esok bangun pagi2 belum tentu ada notification kekekeke application? dah bosan. sekarang semua nak hide. supaya kat newsfeed tak ada.buat semak aja. lagi pulak bila kau kawan ngan orang yang baru nak kenal facebook. invite macam2. dik, akak dah tak  minat.ecewah~

sibuk lak ngan twitter. orang bertwitter ko pun nak jugak.xnak ketinggalan haha. layankan aje..



aku gune tweetdeck aje.tapi xleyh baca nihongo =(

eh ade lagi satu! formspringggggg! haaaa aku pun ade jugak haha. konon2 kalau nak tanye2 ape2 bulih la tanye kat sini. nanti aku tryjawabdengan jujur nya hihi


kau tengok la bahasa budak2 sekarang.
  • bilew kaw naq blk niew?
  • tak remaja la enn
  • tak un kaw pg lew dulu
adeh. an in un . ape tu?? tak paham aku. semua nak tambah2 'w', nak gune yang mcm ni : [Lew, Kew, Jew, Niew, Kowunk, AQ...etc]. cuba g tengok sini .kalau tak kua, p search : Kami Benci Orang Type Macam Rempit [Lew, Kew, Jew, Niew, Kowunk, AQ...etc] katfacebook. tergelak guling2 aku baca. nih kalau dpt msg cm ni sure aku ignore je. tak paham lah!! serius jiki dah berbeza.tua sangat dah ke aku ni? baru 23tahun ni.ehem2. walau apa pun, blog tetap menjadi pujaan hatiku. dari dulu smpai sekarang, aku tetap setia ngan blogspot.



 ade orang gune macam2 untuk expressi penulisan masing2.

tumblr


wordpress


note dalam ipod@iphone
*gamba curik daripada belog incik neng

ade yang public ade yang private. nak mengutuk la tu kan hahaha xde lah. aku pun ada blog private,. kadang2 nak menulis something yang tak boleh nak bagi orang baca. nak meluahkan perasaan yang mungkin ada kaitan ngan orang sekeliling. kalau kantoi kang gaduh pulak. tak kantoi pun dah gaduh kekeke kang tak pasal2 kena saman juta2.

so, which one is yours?



4 ♥:

nabil on July 27, 2010 at 5:46 PM said...

mine: friendster, ni la memula nak bersosial dengan dunia luar. alam maya lah katakan. sebelum tu dok irc je.

pastu myspace, tahan 2 minggu je, tu pon sebab kene lantik jadi jurnalist apejadah tapi angan2 tu tak kesampaian

la ni fb pulak dah, tapi tu lah dah xmain dah apps tu, kalau tak dulu, semua kuiz pon nak buat.

btw, tu ha yang bahasa pelik tu, memang kesian lah cikgu BM dok mengajar. aku pon naik pening dengan bahasa tu

cKyN WaN on July 27, 2010 at 6:53 PM said...

aaaaa pasal bhs tuh mcm xleyh nk wtpe dah...time kita2 dah ada anak nanti jangan ler dibuatnye xpaham anak ckp ape hahaha
parah2
kalo cmni la gayanya, bahasa melayu smpai bebila pong x kemana kan?

zatilaqmar on July 28, 2010 at 7:19 PM said...

bahasa rempit tu, aku ms umur 15 thn pun dah tak berkenan gila baca haha. tlg lahh sape2 tegur, rase nak hantar report kat newspaper je.

dgn bangganya aku mengaku aku ada sume dlm list ni HAHAHA i have too much time.

cKyN WaN on July 28, 2010 at 8:56 PM said...

deshouuuuuuuuuuuu~
tensen gak ngan bhs dorg nih.
bile la bm nak maju haha

jgn risau psl list tu, semua org ebih kurg je kot kekeke *xnk ngaku sorg2 hahaha

 

celoteh ckynwan Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei | web hosting