Jul 25, 2010

kerang kipas-kipas -----> yuckksss!

3:05 PM
reactions 
assalamualaikum =)

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

korang dah makan? belum? meh la amek ホタテ@ kerang kipas-kipas <-- pakcik google yang cakap 
xtergambar kat kepala tu? nah sila tengok gambar ini okeh.



haaaa dah nampak bayangan? kalau tak nampak pergi check mata SEKARANG!

introduction : aku takdela brape gemar sangat spesies kerang kipas-kipas nih.(ok, nama sgt kelakar). yang aku suka hanya lah sedara mereka seperti di bawah

nih faveret.wajib ada di bulan puasa.rebus.perghh terangkat.

aku xtau korang panggil apa.tapi aku panggil etok. kat belakang rumah cousin aku kitorg pernah menyelam dalam sungai carik benda alah nih.




nih remis. aku xto korg panggil apa. lala? aku cube tanya pakcik google tapi lain pulak y kua.terlalu bahaya. xcaya? jangan try tanye pakcik google.

dulu kecik2 selalu ajak abah n family pergi tangkap remis tepi pantai. nampak je die kuar terus kejar. balik umah goreng kicap.sluurrppp. sedap! kecik2 dulu, slalu ajak abah pergi hari jumaat sebab remis kuar sembahyang jumaat so ktorg boleh tangkap banyak2 haha kelakar gilaaa!

eh panjang pulak introduction. ok sekarang isi2 penting.
diulangi.aku tak suka kerang kipas-kipas nih. zettai dame! ha ha ha memang xleyh masuk lam tekak aku nih.loya, mual semua aku boleh rasa. nak dijadikan cerita, semalam time balik dari lab aku singgah pasaraya mitsuwa.caricari bahan untuk dijadikan dinner. tengok 
  • ikan : mahal. 
  • udang : mahal 
  • sotong : LAGI mahal. 

duk fikir2 sekali ternampak la si kerang kipas-kipas nih. murah. sebab ada diskaun separuh harga. so dapatlah berjimat. kekeke act dah lama teringin nak makan kerang kipas-kipas ni. duk pikir2 nak masak macam2 bagi nak hilangkan rasa yang pelik tu. lam kepala duk fikir la kalau aku masak sambal ke, goreng ke hilang kana(kot) rasa tu.

so aku balik, memula aku letak lam udon goreng. 

boleh la ditelan. walaupun ada saki baki kerang kipas-kipas tu. so bila nak masak tadi, aku berfikir dengan pantas. lalu
  1. aku perap ngan perencah rendang (wakakakakaka)
  2. pastu gaul dengan tepung
  3. then, goreng.
  4. kemudian masak sambal. 
  5. siap untuk dimakan.


aku makan, makan, dan makan lagi, sampai lah satu tahap yang aku rasa xleyh nak go on. YUCKKSS! yappari, kerang kipas-kipas tak sesuai ngan aku. tak sedaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaap! mual abes. eeuuwwww. ish tak baik cakap rezeki cmtu.bayangkan mereka2 yang tak dapat makan di luar sana.-insaf mode-
 tapi nasib baik sendiri yang msk. xde la sape2 yang terasa kan.

conclusion :
aku takkan makan kerang kipas-kipas lagi selepas ini.sape nak kipas kerang-kerang kerang kipas-kipas, sila datang rumah nanti selepas aku bagi kebenaran. 1st come 1st serve. ecewah.

sambal hotate

4 ♥:

sayabenciisnin said...

xnak tangkap udang lah...
nak tangkap etok kat sungai lagi best
tak bahaya sgt
klau udang dia sepit aku nnt mampus :P

cKyN WaN on July 26, 2010 at 12:28 AM said...

dah pupus kot =P

udin`snewbuddy said...

klau semua dah pupus,ko teman aku panjant gunung kat ujung kampung je la
kita tangkap harimau sama2

cKyN WaN on July 26, 2010 at 3:51 PM said...

kalo nk panjat gunung, udin pon belum tentu nak hahaha

 

celoteh ckynwan Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei | web hosting