Dec 17, 2010

A Convo that makes me happy

10:58 PM
reactions 
masa natsu yasumi (summer  holiday) tahun lepas. aku balik beraya kan. ada satu hari tu, abah cakap nak g pantai. sebab nak naikkan bot dia. nak bercuti dari pergi ke laut. sebab nak pergi kl after that 2,3 hari. sebelum kua tu, tetiba abah cakap macam ni

"ke nak bawak kin pergi ronda2 nek boat dulu?"
"ikut abah  lah mane-mane pon"

then abah bawak masuk balik tong minyak enjin boat lam kete, kami ronda2 naik boat abah. meluncur laju kat muara sungai. nak pergi ke laut mak x berani. mak x bagi haha.walaupun aku naaaaaaaaaaaaak sangat rasa pengalaman tu kan. 









abah aku  ni suka sangat memancing kat laut. hobi lah. then abah ni suka tau bawak anak-anak dia (kami la ) pergi tempat2 yang dia teroka. kalau tempat mancing tu abah bawak la p muara sungai. tangkap udang galah. takpun kat paya2 bakau tu kutip lokang. kadang-kadang abah bawak kami p tempat abah kerja lam hutan. tempat abah hangkut2 balak ngan jenteratu.seronok btol. sampai besar pon xkn puas tengok tempat kerja abah, hasil dari titik peluh yang membesarkan kami satu family.i lov u abah!

p/s : bila mode homesick dah datang menyeru2 ni payah laaaaa
p/p/s : Day 14 : a convo that makes me happy
 

celoteh ckynwan Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei | web hosting