Dec 11, 2010

aku xde henfon canggih nak update twitter setiap saat

1:45 AM
reactions 
zaman skang ni maju.semua pakai henpon sumer canggih2. jadik dunia di hujung jari lah. hari2 check facebook kat henpon. hari2 chek blog kat handphone. hari2 update twitter kat handphone. eh kalau twitter tu, selang 3 saat ade je kan.adeeeeeeeeeeeee.mane ade tak ade!eh?

tapi kalau lah kita duk bertweet2(?), tag org kat twitter jangan la expect org nak balas on the spot. sebab ada y jenis bukak kat kom je (*mcm aku ni). bukan semua orang boleh nak update setiap yang dia buat kt twit cmtu je.duk kat dapo daging terbakar xkn nak lari2 masuk lam bilik bukak twitter semata2 nk tulis "daging terbakar xleyh nk mkn". ni contoh je lah. hahaha

so xyah la nk emo2 kalo ada org x tego kt twitter.lambat reply kalo tnye kt twitter. eh twitter die sukati die la kan. kalo xsuka, unfollow aje.haha

pastu y xleyh nk twit every second tu jgn la jeles,xpuas hati kalau kau x twit sebanyak y die twit smpai menyemakkan home twitter kau. sukati dia la nk twit byk2 mana pon kan.hahaha xsuka unfollow aje.abesla cte.

tapi manusia ni xpernah lah nk senang hati ngan semua benda. lepas satu, satu die nk kondem. contoh mudah. masa mula2 facebook glamour.sumer duk terkejar2. pastu ade y addicted(*aku la tu haha). semua la nak luahkan kat wall.kecik hati la.sedih la. gembira.geram.lapa. penuh newsfeed. mula la ada org bengang, annoyed enough to delete fren kan haha

pastu duk ckp2, facebook ni bukan tempat nk luah2 perasaan kan. sbb tu adanya twitter.senang je. utk status pendek2 contohnya. xde la meluas sgt mcm facebook tu. tp bila ada org duk twit/tweet/wuteva it is , ada jugak y xsenang duduk. rs rimas sebab setiap satu saat die duk update je kan. makan nasik update. tgk tv update. conan comel pon nak update. gelak sorg2 pon update. but still, dah mmg tu pon tujuan dia kan. xsuka unfollow je lah apa susah. haha

kadang2 xpaham jugak ngan MANUSIA ni, ntah mcm mane la y die nak baru mulut tu boleh diam. haha. haaaa xpayah nk hangguk2 jeling2, kita serupa je kekekeke
 

celoteh ckynwan Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei | web hosting