Dec 11, 2010

kenangan 2010 di jepun [part 2]

7:05 PM
reactions 
entri lepas aku mengimbau masa bulan january and february. so harini nak jenguk balik lah apa aku buat lepas tu.

MAC:
time ni ngah bercuti. spring holiday. 2bulan lah.start february smpai march. april dah masuk new sem. so sebagai pelajar tahun tiga, aku memang busy lah. kena hantar report before spring holiday berakhir. orang pergi merayau2 merata, tapi aku terpaksa ikat diri kat rumah je. saat dapat tahu satu subjek wajib lulus fail,menangis tersedu2 depan sensei. tapi sebab kesilapan sensei. bukan aku. alhamdulillah last2 dibetulkan {post 1,post 2} .dan segala penat lelah aku p dating ngan sensei hari2 terbalas bila report berjaya diambil dengan jayanya. walaupun mungkin sebab belas ehsan dari sensei tu je{post}. ok, bulan 3 ni adalah graduation day senior ku, dan juga dia. dan majlis graduation day kat sini xsama macam malaysia nun.kat sini sempoi aja lah. terjah di post ini. kemudian kami adakan majlis perpisahan lah untuk senior2 yang nak balik msia dah ni. sobs~sedih

APRIL
sebelum sekolah (kenapa panggil sekolah? tgk sini) start, aku p jalan-jalan lah. mana taknye, sebelum tu kan duk berkurung siapkan report je walaupun hari cuti. maka kami jalan2 tengok bunga{post}. time ni sakura dah startmenampakkan diri. maka semua warga jepun akan sibuk berhanami. makan2 di bawah pokok sakura sambil melihatbunga.i buat kek coklat you! haha

dan awal tahun ni, start pemilihan lab research. kelam kabut gitu. dah start nak kenal lah ngan lab sendiri. kadang2 kalau dah tension2 p lari makan eskem haagen daz sket2 =P . kat sini ada hari yang best, 5hb, 15hb, 25hb setiap bulan ada special harga sket. 650yen(?) 5 sudu.banyak kau! xlarat nak makan.

pastu time ni dah gelabah2 nak g shukatsu/job fair di tokyo. gelabah tak hengat la kan. haha kelakar pon ado.nak kena siapkan resume, gelabah carik gambar passport. sudahnye aku snap snirik je lam bilik kekeke. daaaaaaaaaaaaaaan sempat jugak pergi tengok kebun tulip yang amat besar di toyama! sebab tahun depan dah tak sempat. kalau grad, bulan 4 insyaAllah dah berada di malaysia. nasib bek sempat g tgk tulip y lawa2! i like~

lepas ni sambung lak mengimbau kenangan 2010 bagi bulan may and jun! stay tuned~
 

celoteh ckynwan Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei | web hosting