Dec 14, 2010

kenangan 2010 di jepun [part 3]

5:59 PM
reactions 
(JAN & FEB)  part 1
(MARCH & APRIL ) part 2

sambungan mengimbau kenangan 2010 (MAY & JUN)

MAY :
bila masuk je bulan 5, jepun memang terkenal dengan cuti golden week. sebab 5 hari berturut2 cuti. selalu time ni lah pergi jalan2. tapi lain pulak ngan pelajar tahun 4. setiap tahun, cuti golden week ni akan diadakan job fair bertempat di tokyo. banyak la syarikat2 dari malaysia datang tokyo sertai jobfair ni. masa ni la dimanfaatkan sepenuhnya untuk ambil peluang yang ada. interview la.dan Alhamdulillah, aku dapat tawaran kerja pada hari yang sama jugak. gembira tak terkata. boleh rujuk {post}. 

oh tak sangka, time ni aku dah belajar buat kek pisang yang pertama! hahaha excited! ya la, aku mana la minat2 nak baking bagai ni kekeke

dan bila dah masuk sem baru as a 4th year student, lain sket la rutin harian.sebab kena pergi lab kan. memula macam seronok, tapi lama2 tension pon ado haha tapi tension2 pon sempat jugak g jalan2 wanda land & undou kouen. main2 go kart tuh.sah2 la aku jadik penumpang aje. xberani laaaaaaa

JUN
dah jadik aktiviti wajib bagi pelajar fukui kat sini. kenduri kesyukuran dianjurkan oleh pelajar yang dapat naik tahun 4. yang tukang masak nya budak tahun 4, yang lain2 tukang makan aje kekeke.. apa lagi ek aku buat time2 mcm ni. mari selongkar post2 lama lah. tak banyak la pulak aktiviti buat bulan 6 nih. 

oh ade2, hokuriku taikai bertempat di fukui. hokuriku taikai ni sebenarnya acara tahunan yang mengumpulkan pelajar2 malaysia di bahagian hokuriku jepun. main apa tu toksah tanye la sebab kompem2 la main bola! haha pompuan xde game sebab xde tempat nak men badminton. menerima tetamu jemputan dari nagoya yang kepingin sangat nak makan di rasa sayang. restoren org msia ok.super sedaaaaaaaaaaaaaaap!

bila baca balik entry father`s day, macam nak menangis pon ado.sobs~


 

celoteh ckynwan Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei | web hosting