Dec 17, 2010

putih itu suci

6:28 AM
reactions 
salji dah start turun. suhu makin menyejuk. kalau sejuk2 ni paling tak tahan sakit hujung jari. memang tak tahan lah. kalau tak pakai glove, masuk tangan lam poket. kalau duk bia je kat lua memang boleh sampai menangis.teringat awal2 persediaan before datang jepun dulu, sensei cte la sket2 cmne keadaan bila sejuk.

"nanti bila dah winter, sejuk sangat. tangan pun sakit. terutama sekali bahagian kuku. nanti sejuk. kuku kering, merekah sampai kuar darah"

time tu semua dah buat muka dahi berkerut2. pompuan lagi la.siap ngan sound effect agi.gerun punya pasal. tapi last2 sensei gelak je sebab tak tahan tengok muka kami yang comel lagi innocent ni. rupanya part berdarah2 tu tipu aje. jahat tau sensei ni.

tapi part sakit tu memang xleyh tahan la. bila sejuk, bahagian yang wajib lah tutup bungkus2 ialah kaki, tangan dan leher serta telinga. tapi sebab aku dah pakai tudung so telinga tu xrasa sangat la. tangan and kaki kena panas je selalu.sebab kalau dua2 ni rasa sejuk.satu badan pon menyejuk! hahaha 

ok2. berbalik kepada asal. bila dah masuk musim sejuk ni. perkara pertama yang aku buat selepas bangun tidur ialah bukak tingkap. ngantuk macam mana,  mesti pergi bukak tingkap dulu. sebab nak tengok kat luar salji ngan turun ke x. pastu nak tengok salji dah menimbun ke x. hehehe best woooo. lagi2 kalau salji tengah lebat. aku duk tingkat 3. boleh la tengok atap2 rumah orang. kekeke xde la terlindung sangat.



ni gambar tahun lepas tapinye hehe


kilang ape ntah tung tang pagi2 kat tepi umah.
urusaiiiii
sian kereta ni kekeke
sejokkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk!!
 

celoteh ckynwan Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei | web hosting