Dec 6, 2010

jangan ingat orang y `cool` xde perasaan

12:16 PM
reactions 
semua orang ada perasaan, ada emosi. tak payah nak tipu.sebab itu memang fitrah kejadian manusia. ada  hati dan perasaan,ada emosi. kalau tak, hambar la hidup. cuma yang membezakan macam mana setiap orang handle semua benda tu.

ada yang cepat melenting, sensitif terlebih. terus boleh nampak depan mata, nampak kat raut muka tu. tapi ada jugak jenis yang sensitif jugak, cepat terasa jugak tapi berlagak `cool` atau dalam erti kata lainnya pendam. buatlah macam mana pun, orang yang `cool` ni jenis tak tunjuk depan orang emosi dia. tak suka nak pamerkan bila sensitiviti disentuh, dicuit. so pendam aje lah. cool down sendiri. cukup masa, dia pulih sendiri. kadang2 orang tak tahu pun dia tu terasa ke apa.

tapi, kena la jugak fikir logik akal. orang-orang yang berlagak `cool` ni pun ada perasaan yang nak sentap gak. lagi-lagi perempuan. kalau lelaki tu lebih kepada ego dan pride yang menggunung. sentap2 ni x remaja la bai. tak gitu? tapi satu je orang selalu lupa nak hitung, orang yang jenis `cool` a.k.a pendam ni padahnya kadang2 di luar jangkaan. sebab bila dah sampai limit, memang xkira tempat x kira masa meletup aje.

dan jangan ingat kalau sekali kau jentik dia ok, jangan la kau amek kesempatan nak jentik banyak2 kali. dan kadang-kadang kita kena gtau terus kalau terasa, supaya orang tak pijak kepala. mentang-mentang dia `cool`, suka-suka hati je kan nak buat apa. 

eh, dia tak kacau hidup kau kot untuk kau kacau hidup dia.

-emo-
 

celoteh ckynwan Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei | web hosting