Dec 2, 2010

benda paling annoying bila tiba musim sejuk! sruuuttttt2

1:48 PM
reactions 
eh apa yang sruuttt tu? hahahaha sorry aku xtahu apa bunyi nye. tapi kan, bila dah nak masuk winter ni, suhu dah makin menyejuk ni. mula la timbul simpton2 yang kurang enak pada pendengaran telinga. bila dah sejuk2 ni, ramai la selsema. hingus meleleh2 je selalu. tapi nak marah pun xleyh kan.sebab memang lumrah dah macam tu. takkan nak marah org yang selsema sebab antibody tak kuat.

sumber gambar :dari google y direct me to hazlikhan

tapi yang paling jijik bila dorang ni sesuka hati mak nenek je hembus segala hingusan selamba badak aje. kalau time kelas yang padat, sana sini bergema satu kelas dorang duk bersihkan hidung tu. geli tau x. paham2 aje lah bunyi macam mana kalau nak kuarkan hingus yang terkumpul lam hidung tu. pakai lak tisu tandas. satu gulung tisu tu hah amek dari tandas bawak masuk lam kelas. 

ngah sedap2 belajar tetibe dengar bunyi cmtu. eeeeuuuwwwwwwwwwww~disgusting!

jangan tanya aku kat mana dorang simpan tisu "bersih" tu sebelum buang. dan bagi orang jepun ni, tu mungkin satu habit yang tak jadik masalah pun bagi dorang.dorang x rasa kotor kot. xrasa geli kot. sebab aku tengok semua orang buat. kalau kita lah kan, nak buang hingus tu cepat2 pergi toilet. malu lah nak hembus2 kua dari hidung. eh hembus? pelik nau bunyi tuh.
 

celoteh ckynwan Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei | web hosting