Dec 1, 2010

taknak dah aku duk sebelah budak cina tu time exam!

7:19 PM
reactions 
Alhamdulillah, selesai sudah midsem exam.satu paper je pun. macam  biasa la kelam kabut sana sini. tak jawab semua. xpe lah dah lepas. tapi ada benda tak puas hati ni. pagi tadi dapat tahu minah cina dari tanah besar cina yang satu lab ngan aku tu pun amek exam jugak. ingatkan tak amek. sebab dia amatlah tidak menunjukkan tanda-tanda study sangat. orang duk risau2 dia lepak aje.

dan memang sah dia tak study langsung! dan LUCKY me sebab dia duk sebelah aku tadi. and guess what? start je dapat soalan, aku baru jawab half dia dah sibuk panggil2. OMG. annoying gila! yes i know, aku pun intai2 jugak mamat power sebelah aku. tapi boleh tunggu tak. aku jawab soalan no satu pun x abes lagi ni.

then aku cakap la tungu kejap ngah kira. tapi half way je aku kira. sebab lupa. then aku terus jawab no 2. aku jawab kat bahagian belakang. pastu minah tu bising-bising lagi. panggil2 aku. nak jawapan no 1. aku cakap la tak siap lagi. sekerat je siap.

dan exam berlalu sampailah ke minit2 terakhir. bayangkan lah, 5minit terakhir. aku ngah gelabah2 nak kira jawapan aku. minah tu duk desak2 aku nak tiru jawapan no lagi satu kat bahagian belakang. eh, aku pun tengah kira ni. takkan aku nak bagi jawapan kat kau dulu, pastu kertas jawapan aku  biar kosong ni xlengkap?

adoiii..aku xleyh paham lah ngan perangai orang macam ni. kot ye pun nak meniru. bertimbang rasa la sket. orang lain pun nak hidup jugak. kalau macam tu la punya gaya, baik aku jawab exam bagi pihak kau je. tulis nama dan angka giliran kau. tak payah datang exam pun xpe!

aaaaaaarghhhhhhhhhhhhhhhhhhhh! tak cukup ngan stress before exam, time exam pon stress jugak.
 

celoteh ckynwan Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei | web hosting